Spaanse spelers achter Aragonés

Steeds meer Spanjaarden vinden dat de bondscoach van hun land, Luis Aragonés, op moet stappen. De spelers van de nationale ploeg denken daar anders over en staan achter de oefenmeester. Ook de Spaanse voetbalbond gaf eerder al aan dat ze achter de bondscoach staan.

"Iedereen is verantwoordelijk voor wat er is gebeurd", aldus Fernando Torres. Hiermee refereerde hij aan de nederlaag van afgelopen maandag tegen Zweden (2-0). "We moeten de schuld met zijn allen dragen, de trainer, spelers en het begeleidingsteam."

Komende woensdag speelt Spanje een vriendschappelijke interland tegen Argentinië. Bij winst op de Argentijnen zou de kritiek minder luid moeten worden. Vooralsnog denkt Aragonés er niet aan om te vertrekken. "Hij heeft ons verteld zich sterker dan ooit te voelen, en zekerder over de juistheid van zijn koers naarmate de kritiek toeneemt", zegt Torres.

Behalve Torres staat ook Sergio Ramos achter de zwaar bekritiseerde Aragonés. "Er zijn maar een paar betere coaches. We hebben lang met elkaar gewerkt. Er is niemand in een betere positie om het beste uit ons te halen."