Van der Sar dichtbij nieuw contract

Edwin van der Sar (35) lijkt te kunnen rekenen op een nieuwe contractaanbieding van Manchester United. Manager Alex Ferguson geeft hoog op van zijn eerste doelman.

Van der Sars huidige verbintenis loopt in de zomer van 2007 af. ”We moeten kijken hoe het in het nieuwe seizoen loopt en natuurlijk zijn leeftijd in het oog houden”, zegt Ferguson. ”Maar Van der Sar bleek een fantastische versterking en hij verkeerde in een supervorm afgelopen jaar.” In feite springt Van der Sar in de leemte die Peter Schmeichel heeft achtergelaten bij zijn vertrek in 1999. De erfenis van de Deen werd niet naar tevredenheid ingelost door achtereenvolgens Mark Bosnich, Fabien Barthez en Tim Howard.

Manchester United is overigens dichtbij het aantrekken van Tomasz Kuszczak als mogelijke opvolger van Van der Sar. Kuszczak is afkomstig van West Bromwich Albion. The Red Devils hebben na het uitlenen van Howard aan Everton nog een goede stand-in nodig. Ook het jonge talent Ben Foster verlaat Old Trafford om op huurbasis uit te komen voor Watford. ”Ik denk dat we qua keepers in het beste tijdperk zitten sinds het vertrek van Schmeichel. Straks met Kuszczak erbij beschikken we over veel routine”, aldus Ferguson.