Voorbeschouwing Dag 11

Vandaag wordt de tweede speelronde afgesloten met één duel uit poule G en twee confrontaties uit groep H. Op papier ogen de affiches minder boeiend dan de voorgaande dagen, maar iedere WK-wedstrijd is een evenement op zich.

Zwitserland probeert vanaf 15.00 uur in Dortmund op gelijke hoogte te komen met Zuid-Korea. Wanneer de ploeg van Kuhn met minimaal twee doelpunten verschil Togo verslaat, volstaat een remise tegen de Aziaten voor een plaats bij de laatste zestien. Wegens alle onrust rond Togo en hun degelijke spel tegen Frankrijk beginnen de Zwitsers als topfavoriet. Daniel Gygax zal waarschijnlijk in de basis starten om offensief beter voor de dag te komen. Togo kan geen beroep doen op twee sleutelspelers: Abalo is geschorst en Assemoassa mist de rest van het toernooi wegens een knieblessure.

Oekraïne leed woensdag haar grootste nederlaag sinds de onafhankelijkheid (0-4 tegen Spanje) en jaagt op eerherstel tegen Saoedi-Arabië. Dit is een cruciale ontmoeting in de strijd om plaats twee. Bondscoach Blochin van de Oost-Europeanen dient af te rekenen met de gevolgen van een heuse blessuregolf: Vladimir Jezerski, Dmytro Chigrynskiy, Andrei Vorobei en Oleg Gusev doen zeker of waarschijnlijk niet mee in Hamburg. De Arabieren verkeren in de luxe van een volledig fitte selectie. Toch zal Mohammad Al-Shalhoub het duel aan zich voorbij moeten laten gaan wegens de begrafenis van zijn moeder.

Spanje en Tunesië trappen om 21.00 uur af voor de laatste confrontatie in de tweede speelronde. Bij een zege in Stuttgart mag La Selección naar de achtste finales. Naar verwachting verandert bondscoach Aragonés niets aan het elftal dat woensdag zoveel indruk maakte tegen Oekraïne. Opnieuw zal Raúl dus vanaf de bank moeten beginnen. Ook Tunesië voert waarschijnlijk geen wijzigingen door: spits Francileudo dos Santos is nog steeds geblesseerd. De Afrikanen willen bij hun vierde deelname eindelijk eens de tweede ronde halen en zullen met een puntendeling al heel tevreden zijn.


En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Het duel tussen Togo en Zwitserland begint een uur later, doordat de Togolese selectie uit protest wegens het uitblijven van premies de reis naar Dortmund te voet aflegt. Na alle commotie winnen de Zwitsers met 3-0.

Saoedi-Arabië legt Oekraïne het vuur na aan de schenen, maar bijt niet door: 0-0.

Spanje valt zwaar tegen na de show van afgelopen woensdag en Tunesië houdt knap stand: 0-0.

Submitter:  Bron: FOK!