Blessurespook in kamp Oekraïne

Oekraïne kampt met forse personele problemen in de aanloop naar het duel met Saoedi-Arabië. Bondscoach Oleg Blochin zal moeten aantreden met een geïmproviseerde defensie.

Oekraïne kende gedurende de voorbereiding al veel tegenslag en in Duitsland zet die trend zich voort. Blochin zal vanavond niet kunnen beschikken over de verdedigers Vladimir Jezerski, Dmytro Chigrynskiy en Vladislav Vashchuk. Laatstgenoemde zit een schorsing uit na zijn rode kaart tegen Spanje en Jezerski en Chigrynskiy hebben beiden een kwetsuur aan hun bovenbeen. Oleksandr Yatsenko, een potentiële vervanger, heeft de lichamelijke inspanningen van het EK onder-21 nog niet helemaal verwerkt.

Zaterdag haakte bovendien reservedoelman Bogdan Shust af met een handblessure. ”Hij zal dit toernooi niet in actie komen”, liet woordvoerder Igor Miroschnitschenko weten. Voorts staat achter de inzetbaarheid van Andrei Vorobei een groot vraagteken. De spelmaker trainde de afgelopen dagen apart van de groep wegens een schouderkwetsuur.