Van Gaal: 'Petje af voor AZ'

Louis van Gaal, trainer van AZ, was na de uitschakeling in de UEFA Cup door Real Betis (2-1 na verlenging en 2-0-verlies in Spanje) tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg.

"Heel jammer. Zo dichtbij, maar toch ook zo ver weg," was de reactie van Van Gaal. "We hebben deze wedstrijd niet verloren, maar wel onze plaats in het UEFA-bekertoernooi. Toch petje af voor mijn ploeg. Ze hebben heel goed gespeeld tegen een sterke tegenstander, die het Spaanse voetbal uitstekend vertegenwoordigt."

Volgens de oefenmeester speelden de Alkmaarders een goede wedstrijd waarin ze ook veel karakter toonden. "Het viel niet mee de ploeg weer in zichzelf te laten geloven na de nederlagen tegen Sevilla en FC Utrecht. Toch is dat gelukt. Ook na de gemiste strafschop van Landzaat in de vierde minuut knokte iedereen terug. Dat zegt iets over de kracht en de weerbaarheid in deze groep."

Ook Van Gaal besefte dat de wedstrijd gespeeld was toen Juan Alberto Melli van de Spaanse ploeg in de 94ste minuut scoorde. "Toch kregen we ook daarna nog enkele goede kansen. Jammer dat we zelf niet eerder 3-0 wisten te maken. We hebben de kansen ervoor gehad. Zondag wacht PSV alweer. Dat is ook een heel goede tegenstander."