Cowboys ontslaan Cortez

Jose Cortez is niet langer de kicker van de Dallas Cowboys. Na het missen van een 29-yarder afgelopen zondag tegen de Seattle Seahawks had coach Bill Parcells het wel gehad met de kicker die in 2000 voor de Amsterdam Admirals uitkwam.

Cortez heeft het hele seizoen tot nu toe middelmatig gepresteerd. Hij miste maar liefst vier van zestien field goal-pogingen en wist bij pogingen van meer dan 40 yards zelfs nog maar drie uit zes te raken. Afgelopen zondag miste Cortez vanaf 29 yards en gingen de Seahawks na afloop van de wedstrijd met een 13-10 overwinning op zak naar huis. In Seattle deed collega Josh Brown de Cowboys uiteindelijk de das om. In het tweede kwart mikte hij al een 55-yarder tussen de palen en in de zoemer voegde hij daar nog eens de winnende 50-yarder aan toe.

Hoewel de cijfers van Cortez niet indrukwekkend zijn is het opvallend dat hij juist nu wordt ontslagen. Vorige week schonk hij de Cowboys vanaf 45 yards een overwinning op de New York Giants. Ook het feit dat de cijfers niet indrukwekkend zijn moet voor de Cowboys geen verrassing geweest zijn: de twee eerdere seizoenen dat Cortez in actie kwam miste hij maar liefst 28% van zijn pogingen. De Cowboys hebben inmiddels rookie Shaun Suisham aangetrokken als vervanger.