Montreal: Nadal, Mathieu door

Rafael Nadal en Paul-Henri Mathieu hebben zich geplaatst voor de halve finales van het Masterstoernooi in Montreal. Twee andere kwartfinales konden wegens de regenbuien niet (volledig) afgewerkt worden en zijn verplaatst naar zaterdag.

In een herhaling van de finale van Roland Garros versloeg Nadal eenvoudig Mariano Puerta: 6-3 en 6-1. De Spanjaard is deze week in een uitstekende vorm en lijkt klaar voor weer een toernooizege. Wat opvalt zijn vooral zijn sterke servicegames; in Montreal verloor hij nog niet zijn opslag. ”Het is de eerste keer in mijn loopbaan dat ik een halve finale haal zonder mijn service in te leveren. Dat is een grote verbetering, want mijn opslag is normaal gesproken zeker niet mijn sterkste punt”, aldus Nadal.

In de halve finale ontmoet de negentienjarige Spanjaard Paul-Henri Mathieu die met 6-1 en 6-2 Karol Beck terugwees. De twee andere kwartfinales werden geteisterd door de regenbuien. Agassi en Gaudio kwamen nog wel de baan op voor één set, die met 6-3 werd gewonnen door Agassi. De vierde kwartfinale (Rusedski-Hrbaty) zal in zijn geheel op zaterdag worden afgewerkt. Voor Rusedski kan het de eerste keer in zes jaar zijn dat hij zich plaatst voor de halve finale van een Masterstoernooi.


Uitslagen Kwartfinales Montreal:
Rafael Nadal (Spa/1) – Mariano Puerta (Arg/8) 6-3, 6-1
Paul-Henri Mathieu (Fra) – Karol Beck (Slw) 6-1, 6-2
Gaston Gaudio (Arg/6) – Andre Agassi (USA/4) 3-6, 0-0

Zaterdag:
Dominik Hrbaty (Slw) – Greg Rusedski (Eng)