FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 13 augustus 2005

Homo's beledigd door Jamba-ringtone

Icoon opmerkelijk nieuwsHomoseksuelen voelen zich beledigd door een ringtone van belbedrijf Jamba, waarin de draak wordt gestoken met hun seksuele geaardheid. Na het downloaden van de belmelodie met de naam 'homo' hoort de gsm-bezitter bij het afgaan van de telefoon een zijige mannenstem 'tring... tringelingeling' zeggen.

"En hoewel ik echt niet zo gevoelig ben, vind ik het toch wel ver gaan om in 2005 alle clichés die er zijn te verzamelen in een ringtone. Wat krijgen we nog meer: joden, Surinamers?", zegt iemand op het internetforum van Gaykrant.nl. André van Wanrooij van de Homo Lesbische Federatie Nederland (HLFN) kan de boosheid begrijpen, vooral omdat Jamba haar produkten voornamelijk aan jongeren probeert te slijten. "Juist onder die groep neemt de tolerantie jegens homoseksuelen hard af", stelt Van Wanrooij.

De HLFN is echter niet van plan stappen te ondernemen. "Als we alle uitwassen moeten bestrijden, hadden we daar met zijn vijftienen een dagtaak aan. Het is beter de groeiende homohaat bij de bron aan te pakken en dat betekent betere voorlichting geven op scholen. Die mijden het onderwerp nu", zegt Van Wanrooij. Henk Krol, hoofdredacteur van de Gay Krant, noemt alle aandacht wat overdreven. "Een beetje zelfspot kan geen kwaad", zo stelt Krol nuchter vast.

Rotterdamse Dance Parade in goede sfeer verlopen

Icoon Muziek nieuwsMet droog weer en zelfs af en toe een zonnetje is de Rotterdamse Fast Forward Dance Parade vandaag in goede sfeer verlopen. Volgens de organisatie werd het evenement bezocht door ongeveer 400.000 mensen. De bonte optocht van veertig vrachtwagens met DJ's, pompende bassen en schaars geklede dansers en danseressen deed over het traject van 4,5 kilometer ruim zes uur.

De politie arresteerde twaalf mensen, waaronder een parachutist die op het evenemententerrein aan het eind van de parade was geland. Ook een man die een vrouwelijke agent onzedelijk betastte, werd ingerekend. De overige aanhoudingen waren wegens mishandeling, belediging en drugsbezit. De EHBO kreeg twintig meldingen van mensen die onwel waren geworden door alcohol en drugs of een combinatie daarvan.

Na de parade was er een groots opgezet feest op Katendrecht met onder meer bekende DJ's als Michel de Hey en Ferry Corsten. Voor dit slotfeest zijn tussen de 20.000 en 25.000 kaartjes verkocht.

Fast Forward Dance Parade 2005

Oostduinkerke knoopt 9.829 bh's aan elkaar

Icoon opmerkelijk nieuwsOnder het motto 'verzin 'ns een nutteloze recordpoging' hebben organisatoren van een braderie in het Belgische Oostduinkerke maar liefst 9.829 bustehouders aan elkaar geknoopt. De Oostduinkerkers verbraken het record van het eveneens Belgische Tongerlo, waar in 2001 met ongeveer 7.500 bh's een lint van 5,7 kilometer werd gevormd.

Voor personen met een ondergoed-fetish moet het evenement in de plaatselijke Leopold II-laan in ieder geval een opwindend gebeuren zijn geweest. De organisatoren gaan bekijken welke stappen er moeten worden ondernomen om de geslaagde recordpoging in het Guinness World Record-boek te laten opnemen. Nog bruikbare bh's zullen als hulpgoederen aan armlastige Roemeense vrouwen worden gegeven.

Kinderen met Vuurwapens

Het is iets wat eigenlijk nooit van zijn leven moet voorkomen dat je eigen ouders of iemand anders je kinderen geweren of pistolen geven om ermee te schieten.
In het volgend filmpje zie je een aantal kinderen op een bepaalde show vuurwapens afvuren.
Dit kan in mijn ogen niet door de beugel. Ik snap ook niet dat de ouders van die kinderen dit goedkeuren.

Bekijk het filmpje en oordeel zelf maar.

Phillips wereldkampioen verspringen

Dwight Phillips is zoals verwacht wereldkampioen bij het verspringen geworden. De 27-jarige Amerikaan heerst al jaren op deze discipline en was ook vanavond met afstand de beste.

Phillips sprong liefst vijf keer ongeldig, maar bij zijn eerste poging besliste hij al feitelijk de wedstrijd door 8,60 meter te springen. Daarmee evenaarde hij zelfs zijn persoonlijk record. Phillips was ook al de beste op het WK van 2003 en tijdens de Spelen van 2004. Als nummer twee eindigde de Ghanees Ignisious Gaisah, die woonachtig is in Rotterdam. Gaisah sprong met 8,34 meter een nieuw Ghanees record. Het meeste applaus van het publiek ging echter naar de Fin Tommi Evilä, die sensationeel naar het brons ging in een persoonlijk record van 8,25 meter.


Uitslag Verspringen-mannen:
1 Dwight Phillips USA 8.60
2 Ignisious Gaisah GHA 8.34
3 Tommi Evilä FIN 8.25
4 Joan Lino Martínez ESP 8.24
5 Salim Sdiri FRA 8.21
6 Irving Saladino PAN 8.20
7 Godfrey Khotso Mokoena RSA 8.11
8 Volodymyr Zyuskov UKR 8.06


Hetero's blazen homohuwelijk toch maar af

Icoon opmerkelijk nieuwsTwee heteroseksuele Canadese vrienden die erover dachten met elkaar een homohuwelijk aan te gaan zien daar bij nader inzien toch maar vanaf. De 65-jarige Bryan Pinn en de 56-jarige Bill Dalrymple, beiden gescheiden, wilden met elkaar trouwen om op die manier in aanmerking te komen voor allerlei fiscale voordelen.

Na Nederland, België en Spanje is Canada het vierde land waar homohuwelijken zijn toegelaten. Pinn en Dalrymple kwamen op het idee in het huwelijksbootje te stappen nadat een kennis in de kroeg opmerkte dat het tweetal zich als een getrouwd oud paar gedroeg. "Het is een stunt", zo liet Pinn afgelopen week nog weten. "Toch is het ook een statement. We willen de regering tonen dat er achter deze wetgeving aanzienlijke belastingvoordelen zitten waar ze misschien niet aan gedacht had."

Het voornemen haalde al gauw de plaatselijke media, wat resulteerde in tientallen reacties. Vijandige uitingen, waarin de twee van ketterpraktijken en homofobie werden beschuldigd, deden de vrienden toch besluiten het huwelijk af te blazen.

Uitslagen Eredivisie 13/08/2005

Vanavond werden er vier wedstrijden gespeeld in de eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Willem II - RKC Waalwijk 1-2
9' Hoogendorp 0-1
54' Hoogendorp 0-2
57' Reuser 1-2

Bijz: Reuser mist in de 73e minuut een penalty
Rood: Zuiverloon (RKC) 2x geel
Geel : Victoria, van de Struijk (Willem II), Triantafillides, Keller (RKC)

Roda JC - FC Twente 2-0
33' Sonko
80' Kone

Geel : Majstorovic (Twente)

Heracles Almelo - PSV 1-1
84' Cocu 0-1
87' Sluijter 1-1

Geel : Wuytens, Maas (Heracles), Afellay, Robert (PSV)

Vitesse - SC Heerenveen 2-2
33' Esajas 1-0
66' Huntelaar 1-1
80' Janssen 2-1
82' Hansson 2-2

Geel : Vreven (Vitesse), Prager (Heerenveen)

FOK! gaat waarschijnlijk even down (niet meer dus)

Er brandt een alarmlampje op de database server van FOK! en dat is op zich niet goed

<_iteejer> hoew dan ook, ik moet de dbserver down halen
<_iteejer> er brandt een alarmlicht op het ding
<_iteejer> knippert
<_iteejer> weet niet wanneer hij down moet
<_iteejer> probeer het wel zonder te doen
<_iteejer> maar of dat lukt - geen idee

kortom: duimen maar en zolang het kan en we up zijn, wensen we iteejer heel veel succes.

update
En iteejer heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat het weer werkt en dat zonder downtime . Maar goed, nog even duimen.

'Vertrouwenspersoon voor ontsnapte tbs'ers'

Icoon misdaad nieuwsDe Europese Organisatie ter bescherming van de Rechtspositie van Gedetineerden (EORG) is van plan een vertrouwenspersoon aan te stellen waar ontvluchte tbs'ers op terug kunnen vallen. De EORG hoopt voor 1 september een kandidaat te vinden die de functie wil vervullen.

Het is volgens de EORG belangrijk dat de vertrouwenspersoon psychiatrisch geschoold is, aldus een woordvoerder vandaag. De man of vrouw is er voor de tbs'er, en zal daarom geen enkele rol spelen in het opsporingstraject. De EORG wil voorkomen dat voortvluchtige tbs'ers nieuwe delicten gaan plegen, of zich door justitie in het nauw gedreven voelen. Zo kan volgens de belangenorganisatie het verspreiden van foto's en opsporingsberichten ertoe leiden dat een ontvluchte tbs'er 'door het lint gaat'.

De vertrouwenspersoon moet de tbs'er adviseren, en ervoor zorgen dat deze uiteindelijk uit zichzelf terugkeert naar de kliniek. Hiervoor moet een speciaal telefoonnummer komen. De EORG wil van justitie de verzekering dat alle binnenkomende gesprekken op dat telefoonnummer vertrouwelijk worden gehouden.

Aftrap van Talpa

Als rechtgeaarde idioot ben ik natuurlijk vanavond voor de televisie gaan zitten om de aftrap van Talpa te zien. Volgens de krant zou dat om half acht beginnen, maar dat was in werkelijkheid dus pas om acht uur. Dat betekende een half uur voorstukjes van de toekomstige programmering bekijken. Oké, dat was op vrijwillige basis maar het had wel tot gevolg dat er in huis al stemmen opgingen, om nog voor acht uur over te schakelen naar een andere zender. Na wat gemompel van mijn kant over 'televisiegeschiedenis' toch maar even volgehouden.

Nou dat was het wachten wel waard hoor. Klokslag acht uur verschenen Linda en Beau al giechelend in beeld om het startsein te geven. Als twee kleuters hebben die drie minuten volgekletst om daarna over te schakelen naar Jack Spijkerman, die sowieso al een jaar niet meer leuk is. Na vijf minuten werd het ons allemaal teveel en zijn we naar het nieuws gaan kijken. Gelukkig begint om negen uur Paul de Leeuw op Nederland 3.

Laat me even weten of Talpa nog leuk geworden is vanavond.

'Iraakse grondwet morgen klaar'

De Iraakse president Jalal Talabani heeft vandaag gemeld dat de ontwerp-grondwet voor Irak morgen hopelijk af is. "Als God het wil, zal het morgen klaar zijn", aldus de president op een persconferentie.

Als dat lukt, zal de grondwet klaar zijn voor de eerder gestelde datum van 15 augustus. Daarna is het parlement aan de beurt om erover te debatteren en kan later dit jaar de Iraakse bevolking in een referendum zich uitspreken over de grondwet.

Volgens Jalal Talabani moeten de 71 vertegenwoordigers van de verschillende politieke stromingen nog eens worden over de relatie tussen godsdienst en staat en over federalisme voor het sjiitische zuiden van Irak. Naar verluidt is er wel overeenkomst bereikt over andere punten: zo zal de naam van het land Republiek Irak luiden, zonder het toevoegsel 'federale' of islamitische', wordt tenminste een kwart van de parlementszetels gereserveerd voor vrouwen en is men het eens over de verdeling van de olie-inkomsten van Irak.

Andere volksvertegenwoordigers zijn wat sceptischer. Sommigen vrezen uitstel over gevoelige onderwerpen. En vooral de soennieten, die tijdens het bewind van Saddam Hoessein veel macht hadden, vrezen dat ze hun invloed kwijt zijn binnen een federale staat.

Er was in de laatste weken onduidelijkheid of de ontwerp-grondwet wel op tijd klaar zou zijn. De voorzitter van de grondwetcommissie wilde eind juli het parlement nog vragen voor dertig extra dagen. Vooral de Amerikanen willen dat de grondwet er snel komt, zodat het referendum in oktober kan plaatsvinden en definitieve parlementsverkiezingen in december volgen.

Regeringswoordvoerder Kabbah sluit niet uit dat bepaalde onderwerpen niet in de grondwet verschijnen en in een later stadium wordt behandeld, zo meldt de officiële krant Al-Sabah zaterdag.

Lerares cel in na seks met 13-jarige

IcoonPamela Rogers, de gymlerares uit Tennessee in de Verenigde Staten die beschuldigd werd van seks met een 13-jarige student, is veroordeeld tot 9 maanden cel. Tevens zal Rogers, die meerdere malen seks had met haar atletische pupil, haar onderwijsakte levenslang kwijt zijn. Er hing Rogers 16 jaar celstraf boven het hoofd. In totaal moet ze nu 270 dagen de cel in, maar bij goed gedrag kan ze na 200 dagen vrijkomen.

De ex-lerares mag gedurende 8 jaar géén interviews geven over deze in de VS geruchtmakende zaak. Rogers, nu 28, was 27 jaar toen ze van bil ging met haar 13-jarige leerling. De seks vond onder meer plaats in de woning van de jongen, terwijl diens ouders sliepen, en in het huis van de lerares. Haar man, basketbalcoach Chris Turner, is ze door de affaire kwijt geraakt. De scheiding is al aangevraagd.


Pamela Rogers in de rechtbank

WK atletiek : Goud voor Amerikaanse vrouwen

De Amerikaanse vrouwen hebben in Helsinki de wereldtitel veroverd op de 4 x 100 meter estafette. Angela Daigle, Muna Lee, Me'Lisa Barber en Lauryn Williams liet een tijd noteren van 41,78 seconden en verbeterden met die tijd de beste seizoensprestatie.

Het team van Jamaica werd op 0,21 seconden tweede. Het brons ging in een tijd van 42,56 naar Wit-Rusland.

De 19-jarige Ethiopische Tirunesh Dibaba pakte de dubbel in Helsinki. Na de winst op de tien kilometer pakte ze ook het goud op de 5.000 meter.

Dibaba veroverde de wereldtitel in 14.38,59. In de laatste ronde versnelde de ze en alleen haar landgenote Meseret Defar kon mee en liep naar het zilver. De zus van de wereldkampioene, Ejegayehu Dibaba, zorgde na de 10.000 meter opnieuw voor een compleet Ethiopisch podium door het brons te pakken.

Hockeyheren winnen ook tweede wedstrijd

De Nederlandse hockeymannen hebben ook de tweede wedstrijd op de Hamburg Masters gewonnen. De mannen van bondscoach Roelant Oltmans wonnen in een bizarre wedstrijd met 6-5 van Pakistan.

Na veertig minuten spelen leidde Oranje met 5-0 door treffers van Rob Reckers, Roderick Weusthof, Karel Klaver en tweemaal Ronald Brouwer. Maar de Pakistanen wisten terug te komen tot 5-4. Ronald Brouwer bracht daarna het verschil weer op twee doelpunten voordat Rehan Butt de eindstand op het scorebord bracht.

WK atletiek: Petsjonkina wereldkampioene 400 meter

De Russische Julia Petsjonkina heeft in Helsinki de wereldtitel op de 400 meter horden veroverd.

De wereldrecordhoudster was een klasse apart in de finale. Met een tijd van 52,90 bleef ze de Amerikaanse vrouwen Lashinda Demus en Sandra Glover, die respectievelijk als tweede en derde eindigde, ruim voor.

Demus, die vanaf baan acht van start ging, begon als een speer aan de wedstrijd. Maar de 27-jarige Petsjonkina kon haar goed bijhouden en ondanks enkele dribbels tussen de horden liep ze op 100 meter van de finish weg van Demus.

Tunks-Koeman stelt teleur in finale

Nadezhda Ostapchuk is de nieuwe wereldkampioen bij het kogelstoten. Onze landgenoot Lieja Tunks-Koeman eindigde, net als tijdens de Spelen, als elfde.

De 24-jarige Ostapchuk behaalde de titel met grote overmacht. De atlete uit Wit-Rusland stootte vier keer verder dan twintig meter, terwijl de nummer twee Olga Ryabinkina als beste afstand 19,64 meter liet noteren. De bronzen medaille wordt om de schouders gehangen van Valerie Vili, die de beste was tijdens de kwalificaties. Vili is pas 21 en heeft in één jaar veel progressie geboekt. Olympisch kampioen Cumbá kon haar stunt van Athene niet herhalen en werd zesde.

Tunks kon na drie stoten haar spullen al inpakken, want alleen de eerste acht kregen nog drie pogingen. Tunks, woonachtig in Canada, kwam niet verder dan een stoot van 17,83 meter, bijna een meter onder haar persoonlijk record. Echt progressie boekt de Nederlands kampioen niet, want in 2001 eindigde ze als twaalfde en in 2003 als tiende.


Uitslag Kogelstoten-vrouwen:
1 Nadezhda Ostapchuk BLR 20.51
2 Olga Ryabinkina RUS 19.64
3 Valerie Vili NZL 19.62
4 Svetlana Krivelyova RUS 19.16
5 Nadine Kleinert GER 19.07
6 Yumileidi Cumbá CUB 18.64
7 Meiju Li CHN 18.35
8 Natallia Khoroneko BLR 18.34

LOTR: Battle for Middle-Earth II screenshots + trailer

Onlangs zijn de eerste screenshots van Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth II verschenen. LOTR: Battle for Middle Earth 2 zal 15 missies per te spelen volk bieden, maar ook nieuwe eenheden, helden, rassen, multiplayer modes zullen aanwezig zijn. De engine zal ook een opknapbeurt krijgen. Het spel staat in de agenda voor begin 2006. De trailer kun je hier bekijken.



Horner naar Davitamon-Lotto


Davitamon-Lotto heeft zich versterkt met Chris Horner. De Amerikaan tekent een contract voor twee seizoenen bij het Belgische ProTour-team.

De 33-jarige Amerikaan komt over van het Spaanse Saunier Duval. Dit jaar won de renner al onder meer een bergetappe in de Ronde van Zwitserland. Ook in de Tour liet Horner zich opmerken: in Montpellier was hij zelfs heel dicht bij etappewinst na een ontsnapping met Chavanel. Toen rekende juist Davitamon-Lotto het koppel een paar honderd meter voor de finish in. Davitamon-Lotto maakte vrijdag al de komst van Pieter Mertens bekend. Mertens is een 24-jarige Belg die overkomt van Chocolade Jacques.


Belgische ondernemer heeft 120 bijbanen

KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Belgische ondernemer heeft een recordaantal bijbaantjes. De 59-jarige Christian Dumolin uit Kortrijk, oorspronkelijk actief als directeur van een dakpannenfabriek, heeft maar liefst 120 functies, waaronder bij de Nationale Bank en het Verbond van Belgische Ondernemingen. Dat blijkt uit een publicatie van het Belgisch staatblad.

Uit het overzicht van bijbanen van ruim zevenduizend Belgische politici en overheidsdienaren blijkt dat van de bekende politici oud-premier Jean-Luc Dehaene de meeste betaalde functies heeft. Hij is onder meer lid van het Europees Parlement, burgemeester en bestuurslid van multinationals als Inbev en Umicore. De huidige premier Verhofstadt heeft kennelijk de handen vol aan het besturen van het land, aangezien hij geen betaalde bijbanen heeft. Minister van Buitenlandse Zaken Karel de Gucht was tot voor kort tevens bestuurder van Dexia.

'Aantal meisjesbesnijdenissen sterk onderschat'

Sindoro had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsVolgens de Federatie Somalische Associaties Nederland (FSAN) worden er jaarlijks veel meer in Nederland wonende meisjes besneden dan de schatting van de overheid, een aantal van 50 per jaar in heel Nederland. In elke stad waar mensen wonen die afkomstig zijn uit zogenoemde risicolanden, komt besnijdenis enkele tientallen malen per jaar voor, zegt de FSAN.

Zahra Naleie, algemeen coördinatrice van de FSAN, zegt dat het alleen al in Amsterdam gaat om 50 gevallen per jaar. Daarnaast zou het in andere grote steden als Rotterdam, Den Haag en Tilburg om tientallen gevallen per jaar gaan. De overheidsschatting komt van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg vandaan, die eerder dit jaar een rapport heeft uitgegeven waarin de raming van 50 meisjesbesnijdenissen per jaar wordt genoemd.

Meisjesbesnijdenissen kennen geen vaste procedure. In de meest ernstige variant worden de clitoris, kleine schaamlippen en een deel van de grote schaamlippen weggesneden. Ook wordt soms de vagina deels dichtgenaaid. De meisjesbesnijdenissen komen zowel bij christenen als bij moslims voor. De meeste meisjesbesnijdenissen worden overigens buiten Nederland uitgevoerd, zowel in Europese landen als in het land van herkomst, zoals Somalië, Nigeria, Kenia en Uganda.

Gharib prolongeert marathontitel

Jaouad Gharib heeft zijn wereldtitel op de marathon geprolongeerd. De Marokkaan schudde iedereen van zich af na ongeveer dertig kilometer. Achter Gharib finishte een groot aantal nieuwe namen op de klassieke 42,195 kilometer.

De 33-jarige Gharib is de tweede man die zijn wereldtitel op de marathon met succes heeft verdedigd. Zijn tijd van 2.10.10 viel misschien een beetje tegen, zeker gezien de uitstekende loopomstandigheden. Het parcours rond Helsinki was echter wel licht geaccidenteerd. Als tweede eindigde sensationeel Christopher Isegwe, die aan het begin nog het tempo bepaalde. De Tanzaniaan liep een dik persoonlijk record en finishte op slechts elf seconden van Gharib.
Het brons ging naar de Japanner Tsuyoshi Ogata. De Nederlander Luc Krotwaar werd verdienstelijk vijftiende. Een andere landgenoot, Jeroen van Damme, eindigde als 58e.

De twee helden van de Olympische marathon van Athene, Stefano Baldini en Vanderlei de Lima, gaven onderweg op. De 36-jarige De Lima veroverde het brons in Athene, nadat hij als koploper door een Ierse priester van de weg was geduwd. Baldini, de winnaar op de Spelen, kon aanvankelijk mee met Gharib maar kreeg kramp in zijn kuit.


Uitslag Marathon-mannen:
1 Jaouad Gharib MAR 2:10:10
2 Christopher Isegwe TAN 2:10:21
3 Tsuyoshi Ogata JPN 2:11:16
4 Toshinari Takaoka JPN 2:11:53
5 Samson Ramadhani TAN 2:12:08
6 Alex Malinga UGA 2:12:12
7 Paul Biwott KEN 2:12:39
8 Julio Rey ESP 2:12:51
15 Luc Krotwaar NED 2:15:47
58 Jeroen van Damme NED 2:29:22

Juanfran ontbreekt tegen Brondby

Juanfran, de Spaanse verdediger die deze week door Ajax werd aangetrokken, zal niet met de Amsterdammers meespelen in de returnmatch voor kwalificatie voor de Champions League.

Technisch directeur Martin van Geel maakte zaterdag bij de presentatie van de speler bekend dat de speler nog niet fit is. Ajax heeft inmiddels een individueel trainingsschema voor de speler gemaakt om hem in drie weken speelklaar te krijgen.

Als de speler fit was geweest, dan had hij overigens nog steeds niet voor de Amsterdamse ploeg uit kunnen komen: Ajax heeft de spelerslijst al bij de UEFA ingeleverd en op deze lijst komt de naam van Juanfran niet voor.

Hacker zegt banksystemen te hebben gekraakt

Icoon Digital nieuwsEen man uit het Belgische Oudenaarde beweert banksystemen van de ING en de Belgische Keytrade Bank te hebben gehackt. De 35-jarige Pieter Miclotte uit Oudenaarde zou codes van klanten hebben gekraakt en vervolgens duizenden euro's naar eigen rekening hebben overgeschreven. De man wordt inmiddels door de Belgische justitie gezocht.

"Het leeghalen van bankrekeningen via het systeem van thuisbankieren is even simpel als het plunderen van een winkel waarvan de deuren wagenwijd open staan", beweert Miclotte. Woordvoerders van de ING in Brussel en van Keytrade ontkennen dat het mogelijk is de systemen te kraken. "Keytrade Bank wenst te benadrukken dat zij nooit enige klacht heeft ontvangen vanwege cliënten omtrent de beweerde feiten. Wat Keytrade Bank betreft, zijn de aantijgingen van de Heer M. dan ook volledig ongegrond", zo stelde deze bank in een inderhaast uitgegeven communiqué gisteren.

San Sebastian: winst Zaballa


Constantino Zaballa heeft verrassend de 25e editie van de Clasica San Sebastian gewonnen. De Spanjaard van Saunier Duval ontsnapte drie kilometer voor de finish uit een kopgroepje van zeven renners.

In de negentiende wedstrijd van de ProTour moest 227 kilometer worden afgelegd op een lastig parcours met zes hellingen, waarvan de Alto de Jaizkibel op 36 kilometer van de aankomst traditioneel de lastigste is. Na vele aanvallen onstond er na zestig kilometer een kopgroep van acht man die tot de voet van de Jaizkibel het beeld van de koers zou bepalen. Die acht waren Moreau, Tauler, Barry, Vila, Laiseika, Lobato, Facci en Kessler.

Op de Jaizkibel (8,5 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,4%) ontplofte zoals ieder jaar de koers. De acht leiders werden snel weer ingelopen door de hoofdmacht, waar al vele demarrages plaatsvonden. Vooral Rabo-renner Denis Menchov was erg actief: hij kwam alleen voorop. Daarachter vormde zich een groepje van acht man, waaronder Sastre, Zubeldia, Rebellin en Leipheimer.

In de afdaling van de Jaizkibel vond er echter weer een grote hergroepering plaats. Zo’n dertig man zouden om de zege gaan strijden. Op de laatste lastige klim van de dag, de Gurutze, leek een aanval van Menchov, Rebellin, Garzelli en Rodriguez succesvol, maar vooral Sastre en Leipheimer zorgden ervoor dat het peloton de aansluiting weer hervond.

Met een vlak gedeelte van zo’n tien kilometer voor de boeg leek een sprint in de maak, maar een zevental renners plaatste uiteindelijk de beslissende vlucht: Zubeldia, Bru, Rodriguez, Mazzoleni, Moncoutié, Garzelli en Zaballa. Op een stuk van vals plat demarreerde Zaballa uit deze groep en werd nooit meer teruggepakt. Het peloton eindigde nog zeer dicht op de achtervolgers, waar Rodriguez (ook al van Saunier Duval) en Mazzoleni in de sprint de plaatsen twee en drie voor zich opeisten.

Voor de 27-jarige Zaballa is het zijn vijfde overwinning uit zijn loopbaan. Vorig jaar was hij al de beste tijdens een rit van de Vuelta. Verder won hij etappes in de ronden van Aragon en Portugal en boekte hij winst in de Tour de l’Avenir. Wat opviel was dat de echte toppers zich vandaag niet lieten zien. Van Di Luca, Cunego en Basso werd meer verwacht. Bettini stapte onderweg zelfs af. Maandag alweer begint met de Ronde van Duitsland de volgende ProTour-koers.


Uitslag Clasica San Sebastian:

Positie:Naam:Land:Team:Tijd:
1C. ZaballaSPASAU5.24.18
2J. RodriguezSPASAU0'31''
3E. MazzoleniITALAM0'31''
4S. GarzelliITALIQ0'31"
5Y. BruSPAKAI0'31"
6D. MoncoutiéFRACOF0'31"
7H. ZubeldiaSPAEUS0'31"
8U. YusSPABOU0'40"
9L. BertagnolliITACOF0'40"
10S. SanchezSPAEUS0'43"


Belgische man in gevangenis Turkije

stukovich had ons het volgende bericht herschreven en via de nieuws-submit te melden:

In Turkije zit al tien dagen een 47-jarige man uit Herentals in de gevangenis, aldus de Gazet van Antwerpen. Hij wordt beschuldigd van doodslag.

De man botste tijdens zijn vakantie met zijn jetski tegen een Russische windsurfer in een zwemzone. De surfer zou nog in levensgevaar zijn. Binnen een uur werd de de Belgische man opgepakt door de Turkse politie.

Het Belgische consulaat volgt de zaak op de voet. "Hij wordt beschuldigd van onvrijwillige doodslag. De betrokkene is ook niet verzekerd en dat maakt het er niet makkelijker op", aldus woordvoerder François Dumont van Buitenlandse Zaken.

Jezus verschijnt op Pools gebakje

Op Ebay verkoopt een vrouw uit poin Place (Michigan) een pools gebakje, waarop het gezicht van Jezus is verschenen. Dit gebeurde toen ze voor Pasen pierogi, een soort deegballetjes, maakte.

"De laatste die ik omdraaide was Jezus. Ik wou hem nog eens omdraaien toen mijn man riep: 'Wat? Dat is Jezus! Oh my God!'." De vrouw stopte het gebakje in een zakje in het vriesvak en heeft het nu te koop aangeboden. Vorig jaar werd een tosti met de beeltenis van de Maagd Maria voor 28.000 dollar geveild op de site. De vrouw hoopt haar gebakje voor een soortgelijk bedrag te kunnen verkopen. Momenteel is er 1025 dollar geboden. Eén van de bieders zou Golden Palace Casino zijn, dat bijzondere dingen op eBay verzamelt.


Jezus verscheen op het gebakje met Pasen

WK atletiek: Serble mag medaille houden

De Tsjechische tienkamper Roman Sebrle zal zijn zilveren medaille gewoon mogen behouden.

Zijn prestatie tijdens het wereldkampioenschap atletiek stond ter discussie, omdat Sebrle vlak voor het begin van de 1500 meter een infuus met glucose kreeg toegediend, en dat zou tegen de regels zijn. De internationale atletiekfederatie IAAF heeft zaterdag echter bekend gemaakt dat de Tsjech de regels niet heeft overtreden en hij zijn zilverenmedaille mag behouden.

Ook de Tsjech Tomas Dvorak werd gezuiverd van enige blaam. Hij eindigde op het WK als negende op de tienkamp.

Vrouw (84) overleeft honderden bijensteken

Een 84-jarige Amerikaanse vrouw uit Tucson (Arizona) heeft meer dan vierhonderd bijensteken overleefd, zo meldt de Arizona Daily Star vandaag. De vrouw heeft waarschijnlijk haar leven te danken aan een bouwvakker, die het alarmnummer belde en de vrouw vervolgens natspoot met een tuinslang.

De bouwvakker, de 34-jarige Kenneth Kratzer, was bezig in het huis van de vrouw toen hij iemand hoorde schreeuwen. Hij belde 911, pakte een tuinslang en rende naar de vrouw toe. Daar aangekomen lag de vrouw plat op haar buik, bijna volledig bedekt door bijen. Kratzer spoot vervolgens de vrouw nat om de bijen te verdrijven, dit had als gevolg dat veel bijen op hem afkwamen.

Toen brandweermannen de plaats van het gebeuren bereikten, was de vrouw buiten bewustzijn en was Kratzer inmiddels ook meer dan tien keer gestoken. Ze besproeiden de insecten vervolgens met schuim en namen de vrouw mee naar de afdeling intensieve zorg in het ziekenhuis, waar ze dezelfde avond nog vanaf kon.

Een ware held, Kratzer; zou je zeggen. Hij is zelf echter een andere mening toebedeeld: "Ik heb niet echt iets gedaan. Ik zou haar moeten hebben opgetild en meegenomen, maar dat heb ik niet gedaan. Ik keek naar haar terwijl ze honderden keren gestoken werd, en daar heb ik de hele dag over nagedacht." Een woordvoerder van de brandweer vindt dat hij te hard voor zichzelf is: "Hij deed wat hij kon, hij gaf haar de beste kans om te overleven."

Nieuwe screens Far Cry Instincts voor Xbox

Far Cry Instincts is al uit op PC (onder de naam Far Cry), maar komt ook naar de Xbox, en volgens Ubisoft zullen er dan veel nieuwe features in zitten. Zo zul je in nieuwe voertuigen kunnen rijden, nieuwe wapens kunnen gebruiken en bovendien kan je vallen zetten voor de vijand. Nieuw is de "predator-mode" waarin de Mercenaries hun basis moeten verdedigen tegen de aanvallen van de predators. Multiplayer is mogelijk tot maximaal 16 spelers. In september zal de nieuwe Far Cry in de winkels liggen. Hieronder de nieuwe screenshots en artwork die Ubisoft heeft vrijgegeven.







Noodtoestand uitgeroepen in Sri Lanka

In Sri Lanka heeft president Chandrika Kumaratunga de noodtoestand uitgeroepen. Dit na de moord op minister Lakshman Kadirgamar van Buitenlandse Zaken. De 73-jarige Kadirgamar overleed gisteravond in het ziekenhuis aan de gevolgen van schoten in zijn hoofd en borst.

Tijdens de noodtoestand, die voor onbepaalde tijd geldt, kunnen de autoriteiten op het eiland iedereen oppakken die ook maar enigszins verdacht wordt van terroristische activiteiten en hen ook voor langere tijd vasthouden.

De politie denkt dat de Tamil Tijgers (LTTE), een groepering die zich verzet tegen de onderdrukking van de Tamil-minderheid op Sri Lanka, achter de aanslag op Kadirgamar zitten. Zij pleegden eerder (1999) onder meer een aanslag op president Kumaratunga, waarbij zij zwaargewond raakte. De nu vermoorde Kadirgamar speelde een belangrijke rol in de vredesonderhandelingen met deze rebellen. In 2002 werd een wapenstilstand gesloten om vervolgens te onderhandelen over een autonoom gebied voor de LTTE.

De laatste tijd zijn er echter weer regelmatig gewelddadige incidenten waarbij de Tamil Tijgers betrokken zijn. Kadirgamar gaf al meerdere malen aan te vrezen voor een aanslag en was dan ook één van de zwaarstbeveiligde bewindslieden van Sri Lanka. Hij werd bij zijn eigen huis neergeschoten door schutters die zich verschuild hadden in een nabijgelegen pand. Er zijn inmiddels drie mensen opgepakt.

Vier dode verstekelingen in haven Rotterdam

In een zeecontainer in de Waalhaven van Rotterdam heeft de politie gistermiddag de levenloze lichamen van vier mannen gevonden. De verstekelingen waren waarschijnlijk in het Marokkaanse Casablanca ingestapt. Dit is vandaag meegedeeld door de Rotterdamse politie.

De container werd vanuit Casablanca via Spanje naar Rotterdam verscheept. In Spanje stond hij echter enkele dagen in de hitte, waardoor de mannen vermoedelijk zijn bezweken. De politie denkt dat de vier de container in Spanje hadden willen verlaten. In de container werden eten, drinken en enkele gereedschappen aangetroffen. De recherche van de Zeehavenpolitie heeft een onderzoek ingesteld.

R'damse PvdA'ers starten Palestina-platform

IcoonEen aantal vooraanstaande leden van de PvdA in Rotterdam is van plan om een Palestina-platform op te richten. Het platform is vooral bedoeld om binnen de partij een harder standpunt af te dwingen tegen Israël. De PvdA'ers willen daarbij het middel van een boycot tegen Israël niet uitsluiten.

Andere politieke partijen in Rotterdam hebben enigszins verbaasd gereageerd op het PvdA-initiatief. Zo vraagt de VVD zich af wat een lokale partij bezielt om zich bezig te gaan houden met buitenlandse politiek. VVD-fractivoorzitter George van Gent: ''Hoe bizar slecht kan je het moment kiezen, nu juist Israel op een uiterst moeilijk moment staat met het terugtrekken uit de Gaza strook, terwijl nog niet zo lang geleden Palestijnen zich in volle bussen opbliezen.'' Leefbaar Rotterdam (LR) noemt het initiatief eenzijdig, bovendien wordt er met geen woord gerept over de terreurdaden van Hamas, zo stellen de Leefbaren. Het Rotterdamse raadslid Joop van Heijgen (ex-LR en ex-NieuwRechts) vindt dat de PvdA Rotterdam het Joods-Palestijns conflict naar Rotterdam probeert te halen. Volgens hem ''horen de controversen tussen Joden en Palestijnen (Moslims) op Rotterdams grondgebied geen politieke rol te spelen.''

Volgens de initiatiefnemers is het platform een plaats voor discussie over het Midden-Oosten conflict in de PvdA, in het bijzonder de PvdA Rotterdam. Het platform is een lobbygroep die de PvdA een andere kant op wil krijgen. Oprichters zijn onder meer PvdA-Rotterdam-voorzitter Ocker van Munster en fractievoorzitter Bert Cremers. De volledige naam luidt: 'Palestina en de PvdA-Rotterdam'.

Willem II legt talenten lang vast

Willem II heeft de contracten van Van der Struijk en Van Mosselveld verlengd. De twee talenten tekenden bij tot respectievelijk 2009 en 2008.

Van der Struijk (20) was tijdens juni actief op het WK voor spelers onder twintig jaar. De kopsterke verdediger brak het afgelopen seizoen door bij de Tricolores; hij kwam liefst 21 maal in actie voor de ploeg van Maaskant. Van Mosselveld (21) is al twee jaar een vaste waarde als linksback bij Willem II en is bovendien aanvoerder van Jong Oranje. De middenmotor is ook nog bezig om Kemy Agustien langer aan zich te binden.

Een andere meevaller voor Willem II is het feit dat Anouar Hadouir zich weer heeft aangesloten bij de spelersgroep. De aanvaller raakte zwaar geblesseerd in december. Wegens een operatie aan zijn kruisbanden leek hij dit jaar niet meer in actie te komen, maar de Marokkaan heeft zich zeer goed hersteld.

Man wilde met kogels autoalarm uitschakelen

Icoon opmerkelijk nieuwsEen man uit Californië werd zo gestoord van een loeiend autoalarm, dat hij met kogels het lawaai probeerde te stoppen. David Owen Rye uit Simi Valley (bij Los Angeles) vuurde woensdag minstens drie kogels af op een Toyota Camry, die voor zijn appartement geparkeerd stond.

De 48-jarige Rye is aangeklaagd voor vandalisme en het onrechtmatig gebruik van een vuurwapen. Omdat de kogels vanuit het appartementsgebouw kwamen was de politie in eerste instantie in de veronderstelling dat in het gebouw een gijzeling gaande was. Daarom werd zelfs bijstand ingeroepen van een politiehelikopter. Rye liet zich echter zonder al te veel problemen arresteren.

De eigenaar van de Toyota was een 25-jarige man die in de buurt op bezoek bij een vriend was. Hij was verbijsterd door de schietpartij, waarvan zijn auto het slachtoffer werd. Wat de reden van het afgaan van het autoalarm is, is niet bekend.

'Voorlichting over seks achterhaald'

De hedendaagse seksuele opvoeding is te ouderwets. Jongeren krijgen alleen maar verteld hoe ze geslachtziektes en zwangerschappen moeten voorkomen. De emotionele kant van seks blijft te vaak onderbelicht. Dit concludeert de Volkskrant vandaag in een artikel na een rondgang met deskundigen.

Scholen geven vaak geen seksuele voorlichting. Jongeren stellen hun vragen op het gebied van seks vooral aan elkaar; ook op het internet. De vragen zijn vooral praktisch van aard: 'Hoe moet ik pijpen? of 'Wie moet er boven?'.

Seksuologen en deskundingen zijn het er over eens dat seks 'een ding' is geworden. Ingvil van de Lisdonk van de Rutgers Nisso Groep, het kenniscentrum voor seksualiteit, meent dat er meer gesproken moet worden over de grenzen en hoe je die aangeeft.

Lager opgeleide jongeren zijn vooral kwetsbaar, zo is uit verhalen rond de groepsverkrachtingen in Rotterdam gebleken. Jos Frenken, seksuoloog, meent dat er al op de basisschool een vak omgangskunde moet komen. "Jongens moeten vroeg leren dat 'nee' ook echt een nee betekent." En meisjes moeten hun grenzen stellen, aldus de seksuoloog.

Jos Frenken was getuigendeskundige bij één van de groepsverkrachtingzaken in Rotterdam. De rechter veroordeelde twee jongens deze week tot celstraffen. "De jonge daders hadden nauwelijks empathie voor hun slachtoffers, ze behandelden deze meisjes als speelgoed," aldus Jos Frenken. Maar hij bekritiseert ook de slachtoffers: ze waren erg meegaand, ze wilden er graag bijhoren. Juist daarom moeten jongeren leren met elkaar om te gaan, vindt hij.

Lou Repetur van Pretty Woman, een project dat voorlichting en hulp biedt aan meisjes die risicovolle seksuele contacten hebben, vindt dat er een groot gebrek aan voorlichting is op scholen. Zij ziet graag dat kinderen al in groep één van de basisschool leren over hun lichaamsdelen en dat hun lichaam echt van hún is.

Tevens kan er beter woren gewaarschuwd voor internet volgens de deskundigen. Op internetsites stellen jongeren vragen over seks, maar mensen maken hier misbruik van. Aangiftes van zedenmisdrijven na internetcontact zijn in de lift: het Korps Landelijke Poltiediensten meldt tussen 2003 en 2004 een groei van enkele tientallen naar honderd aangiftes. Chris Groeneveld van het Korps vindt dat de overheid beter moet waarschuwen, maar weet ook dat deze de jongeren maar moeilijk kan bereiken.

Dat was ik niet, dat was een neger!

Dit stereotype komt te veel voor in games volgens Mario Armstrong. Als er zwarten in een game voorkomen dan is het altijd tuig en plegen ze alleen maar misdaden. Hij zegt dat dit wordt veroorzaakt doordat games door blanke jonge mensen worden gemaakt voor blanke jonge mensen. Zo'n 80% van de programmeurs bestaat uit blanken, de andere 20% wordt gevormd door de minderheden. Waar vroeger vooral sekse-stereotypes onder vuur lagen lijkt de discussie zich nu te verplaatsen naar de rassen-stereotypes.

Armstrong wil hier wat aan doen en heeft "the Urban Video Game Academy" opgericht, een soort van 'boot camp' waar minderheden de basis leren van spellen ontwikkelen. De organisatoren hopen dat zo een nieuwe generatie ontstaat die gamekarakters ontwikkelen die verder gaan dan de gebruikelijke stereotypes.

De interesse voor de workshops is erg groot, wat niet erg verrassend was voor de organisatoren. Zwarte jongeren tussen de acht en achttien jaar spelen gemiddeld anderhalf uur games per dag. Dat is dertig minuten meer dan de tijd die de gemiddelde blanke jongere aan gamen besteedt. Ze zijn er dus veel mee bezig en ze zijn vast ook geinteresseerd in de ontwikkeling ervan, aldus de organisatoren.

'Erotische foto's kunnen je verblinden'

Jerome81 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsHeeft meneer pastoor toch gelijk, zo zullen de katholiek opgevoede heren wellicht verzuchten. Amerikaanse onderzoekers hebben namelijk aangetoond dat het aanschouwen van erotische afbeeldingen blindheid kan veroorzaken. Tijdelijk wel te verstaan, het effect treedt ongeveer éénvijfde van een seconde op.

Aan de proefpersonen werd een fotoreeks voorgelegd. Opvallend was dat afbeeldingen die direct na erotische of gewelddadige foto's werden getoond niet opgemerkt werden. "We zagen dat de proefpersonen foto's die we vertoonden binnen éénvijfde van een seconde na een prikkelende afbeelding niet opmerkten, terwijl dat geen probleem opleverde indien dezelfde foto's na een meer neutrale afbeelding werden getoond", verklaarde wetenschapper David Zald. "Het lijkt erop dat het effect onvrijwillig optreedt. Iets dat een hevige emotionele prikkel veroorzaakt kan ervoor zorgen dat nieuwe prikkels voor een moment worden geblokkeerd."

Het onderzoek kan gevolgen hebben voor wetgeving rond bepaalde billboards langs snelwegen. "Een kort verlies van concentratie bij een automobilist kan makkelijk resulteren in een ongeluk. Bedrijven zouden eens na moeten denken over het plaatsen van te prikkelende reclames bij drukke verkeerspunten", liet een woordvoerster van een Britse verkeersveiligheidsorganisatie weten.

[upd] Geen livebeelden Eredivisie op Internet

Dit weekeinde en waarschijnlijk komend weekeinde kan er gratis via de internet naar wedstrijden uit de Eredivisie gekeken worden. Vrijdag kon er al gratis naar AZ-Sparta gekeken worden.

Versatel kwam gisteren in het nieuws omdat slechts de helft van de abonnees de televisiedienst van het bedrijf konden bekijken. Volgens het telecombedrijf is dat echter niet de reden dat er via www.versatel.tv gratis gekeken kan worden.

De kwaliteit van de beelden is minder hoog dan bij de televisiedienst en blijven waarschijnlijk gratis tot het inlog- en betaalsysteem van Versatel gereed is. Welke prijs de internetters daarna moeten betalen is nog onbekend.

Update 13:07
De eredivisie-clubs hebben er een stokje voor gestoken dat Versatel dit weekend de wedstrijden in de eredivisie gratis op Internet gaat uitzenden. Gisteren bood Versatel de wedstrijd AZ-Sparta al gratis aan op het net, terwijl het duel ook te zien was op RTL5.

De voetbalclubs, verenigd in de ECV, zeggen dat het contract met Versatel geen gratis aanbod van voetbalduels bevat.

Versatel mag voetbal niet gratis streamen

KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

Logo VersatelVersatel wil dit weekeinde enkele en mogelijk zelfs alle voetbalwedstrijden uit de gisteravond weer gestarte Nederlandse voetbalcompetitie live en gratis uitzenden via het internet. Versatel sloot vanmorgen niet uit dat ook het volgende weekend de Eredivisie te zien zou zijn op de site van Versatel. De eredivisie-clubs hebben hier echter een stokje voor gestoken.

Gisteravond was de wedstrijd tussen AZ en Sparta al te zien via de site van Versatel, maar deze wedstrijd was ook live te volgen op RTL5 (die zender mag iedere vrijdagavond live een wedstrijd uit de Eredivisie uitzenden). De eredivisie-clubs, verenigd in de ECV, zeggen dat het contract met Versatel geen gratis aanbod van voetbalduels toestaat.

Versatel biedt al het eredivisievoetbal live aan via een snelle internetverbinding (ADSL 2+). Daarvoor moeten mensen klant worden bij Versatel, iets waar tot nu toe ongeveer 20.000 mensen voor hebben gekozen. Echter kan slechts de helft van hen daadwerkelijk al rechtstreeks voetbalwedstrijden volgen, omdat het technisch onmogelijk bleek om alle aangemelde klanten op tijd aan te sluiten.

Het bedrijf zet nu alles op alles om iedereen voor het eind van de maand aan te sluiten. Volgens een woordvoerster is het gratis uitzenden van de wedstrijden niet bedoeld als tegemoetkoming aan de klanten die nog geen gebruik kunnen maken van hun aansluiting.

Nepmerk kost Nederlandse toerist fikse boete

Icoon Buitenlands nieuwsDe aankoop van een nepmerktas is een Nederlands stel in Venetië duur komen te staan. Ze kochten de tas van een straatverkoper voor 30 euro, maar kregen vervolgens na een politiecontrole 3300 euro boete. De Italiaanse politie nam vrijdag bij een controle in het centrum van Venetië vierhonderd namaakmerktassen in beslag.

In Italië geldt sinds mei een zero tolerance-beleid om het merkenrecht te beschermen. Dat levert zowel de verkoper een procesverbaal op, als de koper een forse boete. Behalve om nagemaakte tassen handelt het bij straatverkoop ook vaak om bijvoorbeeld zonnebrillen en t-shirts.

Milan haalt transfervrije Kalac

Zeljko Kalac verhuist van Perugia naar AC Milan. De voormalige doelman van Roda JC tekent een contract voor drie seizoenen bij de rossoneri.

AC Milan was nog op zoek naar een keeper naast Dida en Eleftheropoulos. De transfervrije Kalac was kennelijk de beste optie voor de Italiaanse topclub. Het afgelopen seizoen kwam de Australiër uit in de Serie B, bij Perugia. Hij belandde bij die club nadat hij van 1998 tot en 2002 liefst 115 competitiewedstrijden speelde voor Roda JC. Milan is Kalac kennelijk niet meer vergeten nadat hij in 2002 in het kader van de UEFA Cup een fenomenale wedstrijd keepte in San Siro. Roda verloor in Kerkrade met 1-0, maar won dankzij een uitmuntende Kalac de return. Pas na strafschoppen bekerden de Milanezen toen verder.

Boek: Wikke Peters - Koters en Kokosnoten


Met de buggy in de jungle

Op vakantie gaan met kleine kinderen is meestal een logistiek drama. Ik kies er dan ook altijd voor alles van te voren tot in de puntjes te regelen, en lekker op één locatie te blijven zodat je niet eindeloos loopt te zeulen met luiertassen, reisbedjes en dreinende peuters. Maar Wikke en Hugo schrikken daar blijkbaar niet voor terug, zij gaan doodleuk drie maanden op de bonnefooi met rugzak, buggy en kinderen door Zuidoost-Azië trekken. Stoer is het wel, maar of het ook leuk is...?

Gesluierde kan gevangene niet bezoeken

Icoon Binnenlands nieuws Het is niet toegestaan om volledig gesluierd je echtgenoot in de gevangenis te bezoeken. Dat heeft de beroepscommissie voor het gevangeniswezen in een zaak geoordeeld. Een klacht van een gevangene, die de zaak aanhangig maakte, is daarmee niet-ontvankelijk verklaard.

Een gesluierde vrouw was vaak niet in de gelegenheid haar echtgenoot te bezoeken, omdat ze tegenover mannen vanwege haar geloof weigert haar sluier af te doen. Omdat bij de bezoekersingang identificatie nodig is en er regelmatig enkel mannen werkzaam waren, gaf dit problemen met betrekking tot de toegang. Daarover diende haar man in de gevangenis een klacht in.

Die werd in eerste instantie door de beklagcommissie van De Boschpoort de man in het gelijk gesteld. De commissie was van mening dat de inrichting uit respect voor het geloof van bezoekers moet proberen een vrouwelijk personeelslid bij de bezoekersingang te hebben.

De gevangenisdirecteur geeft aan dat dit niet altijd mogelijk is. Daarnaast benadrukt hij het belang van de identificatie. Deze is volgens hem noodzakelijk om de veiligheid van personeel, gedetineerden en bezoekers te garanderen. Daarom moeten bezoekers zich legitimeren. Ze dienen daarbij hun hele gezicht - dus niet alleen de ogen - te tonen, zodat dat kan worden vergeleken met hun pasfoto.

Reus per juni 2006 naar Rabo-profs

Wielrenner Kai Reus zal vanaf volgend jaar per 1 juni overstappen naar de profs van Rabobank. Het supertalent rijdt tot die tijd nog voor het Rabo-Continental Team.

Vorig jaar werd de 20-jarige wielrenner door de NOC*NSF uitgeroepen tot talent van het jaar. Dit jaar was hij de beste in verschillende wedstrijden. Hij won hij het eindklassement van de Tour de Normandie en van de Internationale Thuringen Rundfahrt. Zijn huidige ploegmaat bij het Continental Team, Marc de Maar, zal al wel per 1 januari de overstap maken naar het ProTour Team.

Peuter haalt top hoogste berg Engeland

Icoon opmerkelijk nieuwsDe tweejarige Elisha Smith is waarschijnlijk de jongste persoon ooit die op eigen kracht de Scafell Pike heeft beklommen. De berg in het Lake District is met 978 meter de hoogste van Engeland. De ouders van de peuter hadden haar tijdens de wandeling naar boven willen dragen, maar Elisha wilde zelf lopen en rende de berg op.

Tijdens de prestatie moest de tweejarige de energie voornamelijk uit chocoladekoekjes halen, het enige dat pa en ma bij zich hadden. Haar ouders hebben inmiddels wilde plannen voor nieuwe uitdagingen. Nog voor haar derde verjaardag willen ze Elisha ook Mount Snowdon (1085 meter), de hoogste berg van Wales, en de Schotse top Ben Nevis (1344 meter) laten beklimmen. De laatste berg is tevens het hoogste punt van Groot-Brittannië.

Grap Uithalen Deel 4

Er worden steeds leukere dingen bedacht om mensen te laten schrikken vooral als ze liggen te slapen.
In de vorige delen kon je al leuke grapjes zien. Deel 1, Deel 2 en Deel 3

Dit wordt deel 4 en in deel 4 hebben vandaag iets wat te maken heeft met Darth Vader.
Je koopt een Darth Vader Voice Changer Mask voor $35 en een Darth Vader Light Saber voor $100.

Wat je hiermee kunt, zie je in het volgend filmpje.

De Mol: Keur is geen kutwijf

John de Mol is niet gelukkig met uitlatingen van Beau van Erven Dorens over VARA-directrice Vera Keur. De 'Jeune Premier' van De Mol laat deze week in Nieuwe Revu weten Keur een 'ongelofelijk gefrustreerd kutwijf' te vinden. In NOVA zei De Mol gisteren van deze woordkeuze te schrikken. ''Ik ken Vera, en je kunt het met haar eens of oneens zijn, maar het is allesbehalve een kutwijf''.

'Kutwijf' KeurVan Erven Dorens schreef voor Nieuwe Revu een dagboek over de voorbereidingen van Talpa. Daarin maakt hij zich boos op de VARA, omdat de omroep geen beeldmateriaal wil afstaan voor het openingsprogramma van Talpa. Beau: ''Bij de VARA vullen ze hun zakken met gemeenschapsgeld, maken daar programma's van en vooral plannen en werkgroepen, maar daar stopt de democratische rechtsgang. Daar is Vera Keur de baas, een kutwijf zoals je er maar weinig tegenkomt.'' Beau vervolgt met: ''kutwijf vind ik een lelijk en onaardig woord, maar Keur is echt een ongelofelijk gefrustreerd kutwijf. Het woord is speciaal voor haar bedacht.''

Op de vraag van de NOVA-verslaggever aan De Mol of dit soms de toon wordt die Beau gaat aanslaan in zijn nieuwsshow NSE op Talpa, antwoordde de tv-baas: ''Dat dacht ik niet, niet in deze extreme vorm''. Gevolgen voor Van Erven Dorens zullen zijn uitlatingen niet hebben. ''Sommige mensen hebben het hart op de tong, zoals Beau, ik heb dat gelukkig niet, maar iedereen heeft recht op zijn mening'', aldus De Mol.

Tuitert schaatst Nederlands record op 3000 meter

Mark Tuitert is het olympisch schaatsseizoen prima begonnen. De 25-jarige Nederlander verbeterde tijdens de Summer Classic in het Canadese Calgary het Nederlands record op de 3000 meter.

De voormalig Europees kampioen klokte een tijd van 3.41,16, het oude record stond met 3.42,75 op naam van teamgenoot Gianni Romme.

Ook Erben Wennemars heeft duidelijk niet stilgezeten in de zomer. De wereldkampioen op de sprint dook ook onder het oude record met een tijd van 3.41,84. De Postcode Loterij-schaatsploeg is in Calgary voor een drie weken lange trainingsstage.

Vandaag aftrap Talpa

Icoon Media nieuws Vanaf 18.00 uur vanavond zal de nieuwe televisiezender Talpa haar intrede doen in het Nederlandse televisielandschap. Het kanaal van mediamagnaat John de Mol zal aftrappen met promotiefilmpjes voor Talpa. Om 19.30 uur zal er een klok te zien zijn die aftelt naar 20.00 uur. Dan wil Talpa echt van start gaan.

Talpa zendt dan een vooraf opgenomen programma uit van Linda de Mol, Beau van Erven Dorens en Jack Spijkerman. Kijkers zullen een kijkje in de keuken krijgen en nieuwe collegae worden gepresenteerd. Zo zal Spijkerman te zien zijn met zijn zoektocht naar cabaretiers die met hem willen werken bij de nieuwe zender.

De rest van de avond is ingeruimd voor een concert van Marco Borsato en vanaf 23.00 uur de eerste live televisie. Het programma 'De Wedstrijden' toont de samenvattingen van eredivisiewedstrijden. Wilfred Genee, Humberto Tan en Jan Joost van Gangelen zullen dit programma presenteren. Vanaf 02.00 uur zal Talpa weer omschakelen naar Nickelodeon.

'Talpa is geen wraakoefening'
In een paginagroot interview met BN de Stem toont de Mol zijn visie op de aftrap van de zender. Volgens eigen zeggen is de komst van Talpa niet bedoeld om de rest in Hilversum een lesje te leren. De Mol: "Ik wil geen rekeningen vereffenen in het Hilversumse, zoals ik ook heb gelezen. Ik luister niet naar die kritiek."

Logo Talpa Televisie De storm van kritiek rondom de komst van nieuwe elementen (bevalling) in Big Brother heeft de Mol verbaasd. Volgens hem maken de journalisten weer dezelfde fouten als bij de eerste versie van Big Brother. "Opnieuw worden er aannames gedaan die nergens op zijn gebaseerd. Ergens werd al precies beschreven hoe de bevalling eruit gaat zien. Ik kan nu al zeggen dat het in elk geval niet gaat gebeuren als in het gelijknamige programma. De camera er dus niet close op."

Vooral de psychologische impact op de vrouw en de groep interesseert hem. Hij is benieuwd of er een goedkoop argument door de medebewoners wordt verzonnen om haar weg te stemmen. Ook de ontwikkelingen na de geboorte wekken nieuwsgierigheid. De Mol vraagt zich af wat er dan zal gebeuren binnen het huis.

Met Talpa mikt de Mol op een marktaandeel binnen een jaar van tien procent. In mei zal de balans worden opgemaakt. "Voor hetzelfde geld wordt het een grote flop. Dertig procent van de programmering komt uit bestaande titels, de rest is nieuw. Ik verwacht dat we bijvoorbeeld met het voetbal binnen een half jaar op het niveau van de NOS zitten."

In februari/maart zal met kabelmaatschappijen gepraat gaan worden over een tweede kanaal. Volgens de Mol is er genoeg ruimte daarvoor. "Vergelijk het met Heineken, die ook Amstel op de markt brengt. Of uitgever Sanoma, die zowel de Libelle als de Margriet heeft."

Nederlandse hockeyers nemen revanche op Australië

De Nederlandse hockeyheren zijn de Hamburg Masters in Duitsland prima begonnen. De ploeg van bondscoach Roelant Oltmans versloeg Australië met 3-1 en nam daarmee daarmee revanche voor de verloren Olympische finale van vorig jaar in Athene.

De treffers van Oranje werden gescoord door Matthijs Brouwer, Rob Derikx en Roderick Weusthof. Zaterdag speelt Nederland de tweede wedstrijd tegen Pakistan, dat met 1-3 verloor van Duitsland.

Volleyballers winnen van China

Het Nederlands volleybalteam heeft vrijdagavond de eerste wedstrijd tijdens de Hubert Wagner Memorial in Polen weten te winnen. De mannen van bondscoach Harry Brokking versloeg China met 3-0, setstanden waren 25-20 25-13 en 25-20.

Nederland speelde met Horstink, Klok, Van Gendt, Van Dijk, Bontje en Kooistra in het basisteam. Als libero fungeerde de Nummerdor, die teruggekeerd is in Oranje. Zaterdag speelt Nederland tegen Noorwegen en zondag tegen Polen. Nederland bereidt zich in Polen voor op het WK-kwalificatietoernooi in Bulgarije.

'Hamas gaat door met strijd tegen Israël'

Ook na de Israëlische terugtrekking uit Gaza zal de Hamas-beweging doorgaan met de gewapende strijd. Dat heeft Ahmed Ghandoer, hoofd van de Kassam-Brigade van Hamas, gisteren laten weten. Woensdag start Israël met de ontruiming van de 21 joodse nederzettingen in Gaza. Volgens Ghandoer betekent dat niet dat de Hamas dan zijn wapens gaat inleveren: ''Wapens zijn een heilige kwestie voor ons. We zullen ze nooit opgeven.''

Een andere Hamas-leider, Mahmoed Zahar, zei dat er in de toekomst een nieuwe kaart van de regio getekend kan worden waarop Palestina zich zal uitstrekken ''van de zee tot aan de Jordaan en van Libanon tot aan Egypte.''

De uitlatingen van Hamas vallen slecht bij de Palestijnse leider Mahmoed Abbas. Hij probeert juist de radicale Palestijnse groeperingen in toom te houden. Abbas ziet met ongenoegen aan hoe Hamas, dat 35% van de stemmen kreeg bij de lokale verkiezingen, steeds vaker zijn eigen gang gaat. Tot nu toe weet hij dat echter niet te verhinderen. Abbas heeft maar een geringe invloed op Hamas, die een bedreiging begint te worden voor zijn eigen Fatah-beweging.

Wanneer de Hamas-beweging de vernietiging van Israël wenst, zal een compromis al bij voorbaat onmogelijk zijn. Sommigen denken echter dat Hamas eenzelfde proces kan doormaken als de Fatahbeweging onder wijlen Yasser Arafat. Die stonden eerst ook de vernietiging de Joodse staat voor, maar besefte later dat Israël wél erkend moest worden, om als onderhandelingsparter serieus genomen te worden.

Stuntelaar op een Motor

Er komen veel motorcrashes voorbij op de weblog en ook veel stuntelaars.
Met een Motor op je voorwiel rijden is echt moeilijk en het vergt erg veel oefening en ervaring. Je zou bijna zeggen dat op je voorwiel rijden moeilijker is dan gewoon wheelen(op je achterband dus).

Ik heb weer een nieuwe stuntelaar die hard op zijn bips gaat. Hij zal het de volgende morgen zeker voelen.
Bekijk het filmpje hier.

'5% Nederlandse politici corrupt'

Uit vragen van onderzoekers van de Vrije Universiteit in Amsterdam zou blijken dat 5,2% van de Nederlandse politici corrupt is. Het NRC Handelsblad publiceert vandaag deze gegevens. De onderzoekers ondervroegen de hoogste leidinggevenden (topambtenaren) van onder meer ministeries, provincies en de rechtelijke macht. De rondvraag maakt deel uit van een onderzoek naar de aard en omvang van corruptie in het openbaar bestuur.

Naast de politici zou volgens de topambtenaren ook 3,2% van de ambtenaren corrupt zijn. Volgens NRC zijn de gegevens van het onderzoek bekend op het ministerie van Justitie en zal het binnenkort worden gepubliceerd.

De onderzoekers benadrukken dat het gaat om een subjectieve inschatting (persoonlijke zienswijze van de topambtenaren). Met de corrupte politici worden overigens niet zozeer Tweede Kamerleden bedoeld, maar vooral bestuurders op regionaal en lokaal niveau.

IIles Balears haalt dopingzondaar

Illes Balears heeft zich versterkt met de Spanjaard Francisco Perez Sanchez. De coureur van Milaneza Maia is net bezig aan een comeback na een lange schorsing.

Perez Sanchez komt op vraag van zijn vriend Alejandro Valverde de troepen van Illes Balears versterken. De nu 27-jarige renner testte in de Ronde van Romandië van 2003 positief op EPO en werd in januari 2004 voor achttien maanden geschorst. Die schorsing ging in vanaf oktober 2003 zodat de klimmer in mei alweer mocht deelnemen aan koersen. Hij presteert momenteel niet onverdienstelijk: hij staat zelfs derde in de Ronde van Portugal.

Perez ontrok zich aan de anonimiteit door in de Ronde van Romandië van 2003 twee etappes te winnen. Tijdens de eerste rit die hij won sloeg hij een verkeerde weg in en belandde van het parcours. De organisatie was zo sportief hem toch de zege te laten delen met Dufaux. Een dag later nam hij revanche voor zijn blunder door op indrukwekkende wijze de koninginnerit te winnen.

Montreal: Nadal, Mathieu door

Rafael Nadal en Paul-Henri Mathieu hebben zich geplaatst voor de halve finales van het Masterstoernooi in Montreal. Twee andere kwartfinales konden wegens de regenbuien niet (volledig) afgewerkt worden en zijn verplaatst naar zaterdag.

In een herhaling van de finale van Roland Garros versloeg Nadal eenvoudig Mariano Puerta: 6-3 en 6-1. De Spanjaard is deze week in een uitstekende vorm en lijkt klaar voor weer een toernooizege. Wat opvalt zijn vooral zijn sterke servicegames; in Montreal verloor hij nog niet zijn opslag. ”Het is de eerste keer in mijn loopbaan dat ik een halve finale haal zonder mijn service in te leveren. Dat is een grote verbetering, want mijn opslag is normaal gesproken zeker niet mijn sterkste punt”, aldus Nadal.

In de halve finale ontmoet de negentienjarige Spanjaard Paul-Henri Mathieu die met 6-1 en 6-2 Karol Beck terugwees. De twee andere kwartfinales werden geteisterd door de regenbuien. Agassi en Gaudio kwamen nog wel de baan op voor één set, die met 6-3 werd gewonnen door Agassi. De vierde kwartfinale (Rusedski-Hrbaty) zal in zijn geheel op zaterdag worden afgewerkt. Voor Rusedski kan het de eerste keer in zes jaar zijn dat hij zich plaatst voor de halve finale van een Masterstoernooi.


Uitslagen Kwartfinales Montreal:
Rafael Nadal (Spa/1) – Mariano Puerta (Arg/8) 6-3, 6-1
Paul-Henri Mathieu (Fra) – Karol Beck (Slw) 6-1, 6-2
Gaston Gaudio (Arg/6) – Andre Agassi (USA/4) 3-6, 0-0

Zaterdag:
Dominik Hrbaty (Slw) – Greg Rusedski (Eng)

Sharapova door blessure niet nummer één

Maria Sharapova ziet door een blessure aan haar borstspier de positie van ranglijstaanvoerster aan zich voorbij gaan. Ze trok zich terug voorafgaand aan haar partij tegen Daniela Hantuchova in de kwartfinales van Los Angeles.

Bij winst tegen Hantuchova zou Sharapova de eerste Russische nummer één van de wereld worden. De Siberische is ontgoocheld:”Deze blessure, die ik vorig jaar al opliep, speelt me al de hele week parten. Nummer één van de wereld worden is één van mijn grote doelen. Het zou een droom geweest zijn het hier te bereiken.” Sharapova staat op de deelnemerslijst voor het toernooi van volgende week in Toronto, maar het is onwaarschijnlijk dat ze daaraan mee zal doen. Ze wil nu geen risico nemen, want over twee weken gaat de US Open van start.

In de laatste drie weken hebben liefst zeven speelsters van de top-11 opgegeven tijdens of voorafgaand aan een partij. Nooit eerder werd de WTA Tour zo geteisterd door blessures. De huidige lijstaanvoerster Lindsay Davenport kampt met een rugblessure. Wie niet geblesseerd is, is Kim Clijsters. De Belgische won makkelijk haar kwartfinale in LA. Petrova was met 6-4 en 6-2 het slachtoffer. Clijsters ontmoet in de halve finale Francesca Schiavone, terwijl Hantuchova het opneemt tegen Elena Dementieva.


De Crazy Gang van Nederland

Eind jaren tachtig was het voor Engelse voetbalclubs geen pretje om tegen Wimbledon te moeten spelen. De Londense club kreeg de bijnaam "the crazy gang", vooral vanwege het opvallend harde spel van de spelers. De fans gingen ook regelmatig over de schreef, terwijl men ook een opvallende voorzitter had. Vinnie Jones, één van de leden van dit beruchte team, maakte later zelfs nog een video met daarop zijn hardste overtredingen. De grootste stunt van dit elftal was het winnen van de FA Cup, waarna Wimbledon langzaam wegzakte. Inmiddels heet de club Milton Keynes Dons en speelt men in de betrekkelijk anonimiteit van de lagere Engelse profdivisies.

Japanse game verkopen week 35

Het mag algemeen bekend zijn dat ze in Japan (over het algemeen) van andere games houden dan hier in Europa. Wij zetten de Japanse games top 10 voor je op een rijtje. De lijst gaat over de periode van week 35 en begint dus bij 1 augustus.

POS:Titel:Op de:Publisher:
1World Soccer Winning Eleven 9PS2 Konami
2Grandia IIIPS2 Square Enix
3Pokemon XD: Gale of Darkness (incl. version with GC)GC Nintendo
4Summon Night EX Thesis: Yoake no TsubasaPS2 Banpresto
5Super Robot Wars Alpha 3PS2 Banpresto
6ARMORED CORE: LAST RAVENPS2 From Software
7Bleach: Erabareshi TamashiiPS2SCE
8Gentle Brain ExercisesDSNintendo
9The King of Beetle Mushiking: Greatest ChampionGBASega
10Power Pocket KoushienDSKonami
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.