WK-20 Uitslagen Dag 9

Vanavond werden de eerste vier achtste finales op het WK-20 gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Verenigde Staten - Italië 1-3
De Amerikanen kwamen nog wel met een penalty op voorsprong in de confrontatie tegen Italië, maar zagen deze in de tweede helft uitlopen. Italië speelt na een stroef begin van het WK wat beter en mag zich titelkandidaat noemen. Talent Adu van de VS wist niet zijn stempel op het toernooi te drukken en kan weer naar huis.

44' Hunter Freeman (pen) 1-0
54' Daniele Galloppa 1-2
62' Graziano Pelle 1-2
74' Sacha Kljestan (e.d.) 1-3

China - Duitsland 2-3
De verrassende poulewinnaar China ging goed van start in de wedstrijd tegen Duitsland. Knap een minuut later werd de voorsprong alweer weggepoetst door Gentner. Er werd de kleedkamer ingegaan met een 2-2 ruststand. In de slotfase wisten de Duitsers op de bekende manier te winnen: Matip schoot Duitsland in de 89e minuut naar de kwartfinale.

04' Tao Chen 1-0
05' Christian Gentner 1-1
20' Tao Chen (pen) 2-1
30' Nicky Adler 2-2
89' Marvin Matip 2-3

Marokko - Japan 1-0
Marokko wist voor de tweede keer in kort tijdsbestek een wedstrijd in de slotfase te beslissen. Vorige week werd tegen Chili nog een plaats bij de laatste 16 bemachtigd door in de slotfase te winnen. Ook tegen Japan werd in de laatste minuut de winnende treffer gemaakt. Mouhssine Iajour was de gelukkige.

90' Mouhssine Iajour 1-0

Brazilië - Syrië 1-0
De goddelijke kanaries wisten nipt van het verrassende Syrië te winnen. Net voor het rustsignaal werd de enige treffer gemaakt. Rafael maakte uit een strafschop de 1-0.

43' Rafael (pen) 1-0

Submitter:  Bron: FOK!