Oranje Zwart landskampioen hockey

Oranje Zwart is voor het eerst in de historie bij de heren landskampioen geworden. Door een 1-3 zege bij Bloemendaal besliste de ploeg uit Eindhoven de 'best of three' om de landstitel in Brabants voordeel.

In een felle en fysiek zware wedstrijd sloeg Oranje Zwart in de tweede helft toe. In een periode van slechts een paar minuten liepen de hockeyers van Oranje Zwart weg naar een 0-3 voorsprong door goals van Van der Horst en Reckers (2x). Bloemendaal was in het restant van de wedstrijd niet bij machte om nog terug te komen, alhoewel Klaver namens Bloemendaal nog wel de eretreffer scoorde.

De voorbereiding van Oranje Zwart op deze match werd overigens danig verstoord. Het team verbleef afgelopen nacht in een hotel in Haarlem en (vermoedelijk) supporters van Bloemendaal bestelden de hele nacht door pizza's en belden voortdurend naar de kamer van de spelers. Zo zou aanvaller Troy Elder geen minuut hebben kunnen slapen. Uiteindelijk hielpen deze pesterijen niet, aangezien Oranje Zwart de landstitel voor zich opeiste.