Van Praag: 'Laat arme clubs fuseren'

In een interview met het NRC Handelsblad zegt president-commissaris Michael van Praag van de Eredivisie CV dat clubs in het betaalde voetbal, die zichzelf niet kunnen bedruipen, moeten overwegen om te gaan fuseren.

De voormalige voorzitter van Ajax vindt vooral dat clubs in de Gouden Gids divisie zouden moeten fuseren, zodat er een kwalitatief goede tweede afdeling overblijft. Maar van Praag beseft echter wel dat daar niet iedereen het mee eens zal zijn. "Ik heb wel eens in een speech in een café in Velsen geopperd dat Telstar en Haarlem moesten fuseren. ‘Hoe durf je dat te zeggen, dood aan de Haarlemmers’, kreeg ik toen te horen."

Van Praag vind het ‘belachelijk’ dat gemeenten geld steken in de exploitatie van voetbalclubs. "Als mijn bedrijf slecht loopt vraag ik ook niet of de gemeente een ton wil bijspijkeren", aldus de voorzitter van de belangenvereniging van eredivisieclubs. Volgens van Praag is er geen plek in het betaalde voetbal voor clubs die het het hoofd financieel niet boven water kunnen houden.