Anderlecht ontslaat trainer

Het zat er al weken aan te komen: Anderlecht heeft hoofdtrainer Hugo Broos na weken van slecht spel met onmiddelijke ingang op straat gezet. Het teleurstellende gelijkspel tegen AA Gent bleek de spreekwoordelijke druppel.

Het puntverlies tegen Gent houdt vrijwel zeker in dat de Brusselse club niet meer meedoet om het Belgische kampioenschap. Het bestuur van de paars-witten heeft vanwege deze zoveelste tegenslag dit seizoen het hoofd van de trainer op het hakblok gelegd.

Hugo Broos was al sinds 2000 trainer van Anderlecht. Vanwege de slechte resultaten gedurende de laatste competitiewedstrijden werd zijn positie echter steeds zwakker. Het miserabele optreden in de Champions League overleefde hij nog, het afhaken in de titelstrijd was echter teveel van het goede.

Broos had nog een contract bij Anderlecht tot het einde van het volgende seizoen. Na zijn ontslag worden zijn werkzaamheden overgenomen door hulptrainer en Belgisch oud-international Frankie Vercauteren.

Het bestuur van de club benadrukt in een persbericht wel dat niet alleen de trainer verantwoordelijk is voor de slechte resultaten van dit seizoen. 'Met de beslissing willen we geenszins de volledige verantwoordelijkheid bij de trainer leggen. De club heeft deze beslissing genomen na rijp beraad in de hoop de beoogde resultaten te halen.' Kortom, crisis in Brussel.