Uitslag SC Heerenveen-VfB Stuttgart

SC Heerenveen speelde vanavond de tweede wedstrijd in de poulefase van de UEFA Cup. Thuis tegen favoriet VfB Stuttgart stuntte het door met 1-0 te winnen.

De wedstrijd begon met matig zicht als gevolg van mist. Op veldniveau vielen de doelen echter te onderscheiden waarop gewoon gevoetbald werd. VfB Stutgart was de bovenliggende partij, maar kansen leverde het nauwelijks op. Arek Radomski produceerde het enige schot namens Heerenveen, dat over ging.

Keeper Brian Vandenbussche kwam na een attente eerste helft in supervorm uit de kleedkamer te voorschijn. Stuttgart dat gaandeweg meer opdrong zag hem steeds op de goede plaats staan. In de 64e minuut zag Ugur Yildirim, na Benfica uit, wederom kans een wedstrijd te keren. Hij joeg de bal in het Duitse doel. Nog geen minuut later had Yuri Rose de beslissing op de schoen. Hij kapte keeper Hildebrand uit, maar liet een strak schot na. Verdediger Stranzl kon de bal op de valreep klaren. Een lang slotoffensief met vele kansen voor Stuttgart bleek machteloos. Vandenbussche week niet (1-0).

Heerenveen doet met de zege goede zaken in poule G. Met drie punten staat de ploeg weliswaar nog vierde, maar het duel met de komende tegenstander Dinamo Zagreb hoeft nu niet op zeker worden gewonnen. Stuttgart en Benfica leiden met zes punten uit drie duels. Voor Beveren lijkt er na twee nederlagen weinig meer in te zitten.

SC Heerenveen - VfB Stuttgart (1-0)
65' Yildirim 1-0

SC Heerenveen: Vandenbussche, Haarala, Hansson, Seip, Rzasa (Bakkati/60), Hestad, Radomski, Bruggink (Rose/17), Yildirim, Huntelaar, Selakovic (Sikora/81)

VfB Stuttgart: Hildebrand, Zivkovic (Gomez/87), Stranzl, Babbel, Lahm, Soldo, Meissner, Hleb (Szabics/70), Heldt (Tiffert/68), Kuranyi, Cacau

Submitter:  Bron: FOK!