Uitslag Club Brugge - FC Utrecht

FC Utrecht speelde vanavond in Brugge zijn derde UEFA Cup wedstrijd tegen Club Brugge. De wedstrijd moest gewonnen worden om nog kans te hebben om door te gaan, maar Club ging uiteindelijk met de overwinning aan de haal, 1-0.

De eerste helft begon langzaam. Het eerste wapenfeit vond plaats na acht minuten, toen Dave van den Bergh geel kreeg na commentaar op de leiding, of, daar leek het op. Dat was voor een hele tijd het meest enerverende feit in het duel; beide ploegen speelden degelijk voetbal zonder de ander echt een kans te geven. De eerste echte kans was na een minuut of 35 voor Club Brugge, maar Englebert kon niet worden bereikt.

Na 40 minuten stond nog altijd 0 – 0 op het scorebord, en Foeke Booy besloot om Di Tomasso eruit te halen, Sander Keller kwam er voor hem in. In de extra tijd van de eerste helft, gaf de scheidsrechter Ceh van Club Brugge rood vanwege een overtreding op Somers. Dit was het teken voor bijna de gehele ploeg van Brugge om te gaan klagen, iets dat eindigde met een gele kaart voor Simons.

In de tweede helft wist Utrecht het numerieke overwicht niet uit te buiten. Club Brugge begon sterk aan de tweede helft, en had het overwicht. Dit resulteerde na 62 minuten in een doelpunt voor Club Brugge, Simons zond Lange weg, die de bal vervolgens over doelman Ponk heen stiftte. Ook in de rest van de tweede helft was het Brugge dat beter was. Utrecht had nog wel wat kansen, maar het waren er niet veel, en de keeper van Club Brugge, Butina, moest zelden in actie komen.

Vlak voor het einde van de officiële speeltijd werd het nog erger voor Utrecht, nadat Cornelisse een doorgebroken speler neerhaalde. Volgens het boekje is dat rood, en daar werd het ook mee bestraft door de scheids. Daarna floot de scheidsrechter af, en is het dus over en uit voor Utrecht in de UEFA Cup dit jaar.

Club Brugge - FC Utrecht 1-0
62' Lange 1-0

Club Brugge: Butina, De Cock ,Simons, Rozehnal,Van der Heyden, Clément, Ceh, Englebert, Lange, Van Tornhout (90), Verheyen (Roelandts/90), Balaban (Gvozdenovic/46)

FC Utrecht: Ponk, Cornelisse, Di Tommaso,(Keller/40), Shew-Atjon (Broerse/68), Schut, De Jong, Somers, Tanghe, Douglas, v.d.Bergh, v.d.Haar (Rajcomar/66)