[update] "Verkoop Jaguar al rond"

Verschillende Britse kranten melden dat de verkoop van Jaguar aan Red Bull rond is. Het nieuws zal volgens de berichten maandag of dinsdag officieel bekend worden gemaakt.

Volgens de Britse krant The Financial Times is het contract tussen Red Bull en Ford over de verkoop nu rond. Er zou worden gezocht naar een goed moment om de overeenkomst bekend te maken. Bij Jaguar wordt geweigerd verder commentaar te geven op de status van de onderhandelingen.

Als de verkoop rond is zal dat een opluchting zijn voor de Formule 1. De afgelopen dagen begonnen er berichten te komen dat in plaats van de vaak genoemde vraagprijs van één dollar, Ford 30 miljoen pond zou vragen voor Jaguar. Een verkoop zou ook voor Ford een geruststelling zijn, aangezien het bedrijf dan de verplichtingen, die het door het tekenen van het Concorde-akkoord heeft, kan overdoen en zo minder kans heeft op schadeclaims.

Update 15-11-04, 10:10
Vandaag zal Dieter Mateschitz, Red Bull baas, de aankoop van (voorheen) Jaguar officieel bekendmaken. Deze ochtend is een persconferentie gepland waarin details zullen worden gegeven over de aankoop.

"Het is inderdaad zo dat we het team hebben gekocht", was het commentaar van Mateschitz in de Salzburger Nachrichten. Een contractverlenging van Red Bull protegé Christian Klien was volgens hem een logische zaak. Klien mag eind deze maand alvast testen.

Er zal in 2005 wederom met Cosworth motoren gereden worden, dus dat betekent dat er ook voor Cosworth een koper tevoorschijn is gekomen.