'Rooney, de nieuwe Pelé'

De engelse bondscoach Sven-Göran Eriksson en David Beckham zijn er samen overuit dat spits Wayne Rooney vergelijkbaar is met Pelé. Rooney is even belangrijk voor Engeland als Pelé dat was in 1958 voor Brazilie. Iedereen is lyrisch over de jonge spits.

Eriksson over Rooney na de wedstrijd van gister tegen de Kroaten: "Hij was fantastisch. Hij kan niet alleen scoren, hij is ook een complete voetballer." Aanvoerder Beckham viel zijn coach bij: "zoals hij nu speelt, verdient hij alle complimenten die hij krijgt. Hij bewijst iedereen dat hij een fantastische speler is, maar dat wisten wij al. We zijn blij dat hij in ons team zit." Volgens middenvelder Steven Gerrard is Rooney momenteel zelfs de beste europese voetballer.

Ook BBC-voetbalspecialist Alan Hansen is vol lof over Rooney: "Rooney is technisch goed, heeft overzicht, is snel en is sterk in de lucht. Hij kan bijna niet beter worden. Met een jongen van achttien in deze vorm maakt Engeland een goede kans, maar als ze dit toernooi willen winnen, moeten David Beckham en Michael Owen wel beter gaan spelen."