Mido maakt zich weer onmogelijk

Oud-Ajacied Mido is uit de selectie van het nationale team van Egypte gezet. Bondscoach Marco Tardelli kwam tot die beslissing nadat de voetballer niet kwam opdagen voor de voorbereiding van een wedstrijd tegen Sudan op 4 juni. Feyenoorder Hossam Ghaly is om dezelfde reden ook niet meer welkom.

Beide spelers hadden al eerder problemen met de nationale bond en trainer Tardelli. Zo kwam Mido in april niet opdagen voor een trainingskamp. De spits van Olympique Marseille gaf nu als reden dat hij geblesseerd is.

Overigens lijken de dagen van Mido ook bij Olympique geteld. Ondanks het contract dat loopt tot medio 2008 mag de speler na één seizoen de ploeg uit de Zuid-Franse havenstad alweer verlaten; "Ik vind het jammer om te moeten zeggen, maar Mido wordt uitgekotst door sommige spelers", liet clubvoorzitter Christophe Bouchet weten aan de sportkrant L'Equipe. "Mido zijn instelling is buitengewoon slecht. Hij komt zonder reden niet opdagen op trainingen, waardoor hij door sommige spelers niet geaccepteerd wordt."

Mido, wiens eigenlijke naam Ahmed Hossam is, kwam in de zomer van 2003 over van Ajax naar Olympique Marseille. De maanden daarvoor was de spits al uitgeleend aan het Spaanse Celta de Vigo, na een conflict met Ajax-trainer Ronald Koeman.