Feyenoord ten strijde tegen makelaars

Feyenoord heeft genoeg van de praktijken die voetbalmakelaars laten zien. De club heeft alle Nederlandse zaakwaarnemers met een FIFA-licentie per brief laten weten hoever ze mogen gaan.

Technisch directeur Rob Baan schreef de brief, die met name gaat over het benaderen van jeugdspelers door voetbalmakelaars.

"We krijgen klachten van ouders dat hun kinderen al op heel jonge leeftijd worden aangesproken", aldus Feyenoord-manager Jan D. Swart. Feyenoord wil met de campagne de makelaars een laatste waarschuwing geven. "We hebben dekking gezocht bij de KNVB en daarna pas die brief verstuurd. We weten ongeveer om welke zaakwaarnemers het gaat en zij moeten dit echt als een laatste waarschuwing beschouwen."

De bewuste maatregel:
'Indien blijkt dat spelersmakelaars, of personen in zijn opdracht, in de toekomst jeugdspelers van onder de zestien jaar benaderen, contractueel binden of anderszins het KNVB-reglement spelersmakelaars overtreden, zullen wij dit melden bij de KNVB. Tevens zullen wij de betreffende spelersmakelaar en de personen die in zijn opdracht handelen de toegang tot onze terreinen tot nader order ontzeggen.'