Toekomst AZ onzeker

Al eerder meldden we dat de bouw van het nieuwe stadion voor AZ was uitgesteld. Nu dit zo lijkt te blijven ziet het er niet goed uit voor AZ meldt Scheringa.

In zijn nieuwjaarspeech vertelde AZ-voorzitter dat de bouw van het nieuwe stadion niet door zal gaan als er in februari nog geen beslissing ligt. Elke week uitstel kost de club veel geld en het budget (120 miljoen euro)wordt met de dag verder overschreden.

De bouw van het nieuwe stadion was echter de oplossing om van het jaarlijkse exploitatietekort af te komen dat de club heeft nu het in de Alkmaarder Hout speelt. Voor het tekort (zo'n 6,5 miljoen euro) staat tot juli 2003 DSB Beheer BV garant. Het tekort zal verder oplopen tot de geplande start in het nieuwe stadion in juli 2004. Mocht het stadion er wel komen, dat is AZ zo goed als zeker van een sluitende begroting.

De vele problemen maken deze mogelijkheid echter steeds kleiner en komt de mogelijkheid van een faillisement in zicht. Als het nieuwe stadion er niet komt, kan de club niet voorbestaan, zo valt te lezen op de AZ-website. Tot 2004 kan de club spelen in de Alkmaarder Hout met de licentie van de KNVB. Daarna zal er een nieuw onderkomen moeten zijn, want het renoveren van de Hout is volgens het bestuur van AZ geen optie.