FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 6 januari 2003

Toekomst AZ onzeker

Al eerder meldden we dat de bouw van het nieuwe stadion voor AZ was uitgesteld. Nu dit zo lijkt te blijven ziet het er niet goed uit voor AZ meldt Scheringa.

In zijn nieuwjaarspeech vertelde AZ-voorzitter dat de bouw van het nieuwe stadion niet door zal gaan als er in februari nog geen beslissing ligt. Elke week uitstel kost de club veel geld en het budget (120 miljoen euro)wordt met de dag verder overschreden.

De bouw van het nieuwe stadion was echter de oplossing om van het jaarlijkse exploitatietekort af te komen dat de club heeft nu het in de Alkmaarder Hout speelt. Voor het tekort (zo'n 6,5 miljoen euro) staat tot juli 2003 DSB Beheer BV garant. Het tekort zal verder oplopen tot de geplande start in het nieuwe stadion in juli 2004. Mocht het stadion er wel komen, dat is AZ zo goed als zeker van een sluitende begroting.

De vele problemen maken deze mogelijkheid echter steeds kleiner en komt de mogelijkheid van een faillisement in zicht. Als het nieuwe stadion er niet komt, kan de club niet voorbestaan, zo valt te lezen op de AZ-website. Tot 2004 kan de club spelen in de Alkmaarder Hout met de licentie van de KNVB. Daarna zal er een nieuw onderkomen moeten zijn, want het renoveren van de Hout is volgens het bestuur van AZ geen optie.

Qu Bo in de belangstelling van Feyenoord

Vanaf vandaag traint de Chinees Bo mee met de selectie van Feyenoord. Zaterdag vertrekt hij weer richting Qatar om met China mee te doen aan een internationaal toernooi.

De Chinees die op dit moment bij Qingdao Hainu en speelde afgelopen zomer mee op het WK. De 21-jarige aanvaller loopt stage bij Feyenoord die uiteindelijk kan leiden tot een transfer. Bo stond eerder al in de belangstelling van Heerenveen.

Ook aanvaller Alessandro die op dit moment bij het BRaziliaanse Belo Horizonte speelt zal op stage komen in Rotterdam. Hij zal meetrainen met Excelsior, de sattalietclub van Feyenoord. Een operatie aan de voorste kruisband van zijn knie verhinderde de overgang van de getalenteerde speler vorig jaar van een transfer richting Rotterdam.

Stewart terug naar 'huis'.

Na zes en een half jaar bij NAC gespeeld te hebben, speelde Stewart zijn laatste wedstrijd voor NAC tegen Feyenoord.

De Amerikaanse international kreeg afgelopen maand te horen dat zijn salaris een te grote last was voor NAC en dat hij transfervrij mag vertrekken. Stewart speelde 189 wedstrijden voor NAC waarin hij 50 keer scoorde.

Nog deze week zal de aanvaller afreizen naar Amerika. Daar heeft hij de keuze tussen twee clubs: DC United uit Washington DC en Dallas Burn. De Major Soccer League heeft de transfer geregeld. "Zo gaat dat in de States", meldt Stewart op de NAC website. "Transfers worden door de bond gereguleerd om de competitie in evenwicht en dus spannend te houden." Stewart zal de beslissing tussen beide clubs voornamelijk op de mening van zijn vrouw Yvonne laten rusten.

CDA wil preventief fouilleren uitbreiden

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het CDA wil het preventief fouilleren flink uitbreiden. In trein, tram en metro, maar ook langs de snelweg moet de politie altijd de mogelijkheid hebben om iemand preventief te fouilleren. Dat heeft fractievoorzitter Verhagen vandaag gezegd.

Verhagen wil wat betreft de snelwegen beginnen met de A10, de ringweg rond Amsterdam. Daar kan de politie dan altijd in de kofferbak van auto's kijken of er wapens of drugs worden vervoerd.

Sinds vorig jaar is het mogelijk voor de politie om preventief te fouilleren. Maar dat kan nu alléén in van tevoren aangewezen gebieden; bijvoorbeeld rond voetbalstadions of andere evenementen of in stadswijken. Een burgemeester moet daarvoor toestemming van de gemeenteraad hebben, en kan dan in overleg met de politie of op bevel van een officier van justitie een risicogebied aanwijzen.

LPF op één bij Stemwijzer

De Lijst Pim Fortuyn (LPF) die in de peilingen op zwaar verlies staat doet het zeer goed onder de deelnemers aan de Stemwijzer op internet. Bij deze site krijgt de bezoeker 30 stellingen voorgelegd. Aan de hand van de antwoorden en de verkiezingsprogramma's rolt er dan een stemadvies uit.

Van de ruim 566.000 uitgebrachte adviezen waren er tot nu toe 18% voor de LPF, de partij staat daarmee op één. Op twee staat Leefbaar Nederland. Opvallend is de lage plaats van het CDA, terwijl deze partij in de peilingen juist de grootste is.

1. LPF (18%)
2. Leefbaar Nederland (16%)
3. PvdA (15%)
4. VVD (13%)
5. GroenLinks (12%)
6. SP (10%)
7. SGP (7%)
8. D66 (4%)
9. ChristenUnie (3%)
10. CDA (3%)


Projectleider J. de Graaf zegt echter dat de stemwijzer niet te vergelijken is met opiniepeilingen, omdat bij de stemwijzer vooral de zwevende kiezer aanklopt. Bovendien zijn de deelnemers niet representatief voor de gehele Nederlandse bevolking.

Halsema: Fraudegeld innen voor minima

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In alle gevallen van financiële fraude moet worden vervolgd en geïnd. Dat zei Lijsttrekker Femke Halsema van GroenLinks vandaag in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland. Wanneer gevallen van bijstandsfraude wel altijd worden vervolgd, terwijl de veel grotere zaken van financiële fraude worden gedoogd dreigt er klassenjustitie volgens Halsema.

De overheid loopt een half miljard euro uit fraudezaken mis door gebrek aan expertise en capaciteit en dat is onacceptabel volgens Halsema. Daarom pleit zij voor capaciteitsuitbreiding voor opsporing van financiële fraude.

Van het half miljard fraudegeld dat zou kunnen worden geïnd zou de minima een eenmalige uitkering van 250 euro krijgen. Dit zou hun koopkrachtverlies kunnen compenseren.

Zwerver erft onwetend een fortuin

Hitec4ever had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 43-jarige zwerver uit Heerlen, die vier jaar geleden voor het laatst is gezien toen hij uit een vuilnisbak zat te eten in Amsterdam, is de erfgenaam van het fortuin van zijn onlangs overleden broer.

De broer van de zwerver heeft de man een vermogen van enkele honderduizenden euro's nagelaten. De zwerver weet waarschijnlijk niet dat het kapitaal op hem wacht. Hij zou volgens de laatste berichten inmiddels zijn vertrokken naar Spanje.

Fortuna Sittard fortuinlijk in loterij

Het financieel noodlijdende Fortuna Sittard heeft 500.000,- euro gewonnen in de staatsloterij. In een aktie eerder dit jaar werd opgeroepen tot het kopen van staatsloten voor de club in de hoop zo de clubkas wat te spekken.

Eerdere trekkingen dit jaar leverden niet veel op maar op nieuwjaarsdag viel er een prijs van een half miljoen euro op een van de loten voor de club. De loten werden gekocht door twee trouwe supporters van Fortuna.

Wetenschapper zegt dat UFO's ramp inluiden

Boven Baku, Azerbeidzjan, Irak zijn afgelopen week verschillende UFO's waargenomen. Ze worden beschreven alszijnde objecten die verschillende kleuren licht uitstraalden.

Fuad Gasimov, voorzitter van de Cosmic Seismological Department of Azerbaijan National Aero cosmic Agency zegt dat dit duidt dat er binnenkort een ramp zal plaatsvinden.

Hij zegt dat onderzoek aantoont dat er wereldwijd gezien altijd UFO's verschijnen vlak voor of tijdens een grote gebeurtenis of ramp. De kans op een grote oorlog in Irak is volgens hem zeer groot.

Vlak voor de WTC-ramp werd een UFO vanuit een helikopter gefilmd, aldus SCI-FI channel.

Of het tijdsreizigers zijn die de gebeurtenissen uit het verleden met eigen ogen willen zien, of dat het buitenaardse wezens zijn laat hij zich niet over uit.

Echtelijke ruzie met bizarre afloop

Greatgonzo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een ruzie tussen een man en zijn vrouw is gisteren in Bolivia volledig uit de hand gelopen.

De man, die zijn vrouw verschillende keren met een mes in haar benen had gestoken, dreigde het huis op te blazen. Toen een arrestatieteam de woning wilde binnendringen liet hij ook daadwerkelijk gas ontploffen. Even later volgde er een enorme explosie.

Wonder boven wonder heeft iedereen het drama overleefd. De man, zijn echtgenote en zeven agenten raakten wel zwaargewond.

Op de website van RTL Nieuws is een video van de gebeurtenis te zien.

Argentijnse Rock-ster eist miljoen van fans

Willem Oosterhof had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Argentijnse rock-ster dreigt het land voorgoed te verlaten tenzij zijn fans hem een miljoen dollar geven.

Volgens Charly García zou hij het geld moeten krijgen omdat hij al twintig jaar beroemd is. Hij vraagt zijn fans dan ook elk een dollar over te maken op een speciale bankrekening. "Als dat niet gebeurt ga ik naar New York en kom ik nooit meer terug naar Buenos Aires," aldus de zanger in een nieuwsblad.

García is lange tijd een controversieel figuur geweest in de Zuid-Amerikaanse muziekscéne. Vorige week werd hij nog aangehouden in Ecuador omdat hij tijdens een concert PA-materiaal had stukgeslagen.

Extreem lange files in ochtendspits

De eerste dag na de kerstvakantie zal vele automobilisten nog lang heugen. De verkeerscentrale TIC telde op het drukste moment 66 files met een totale lengte van 515 kilometer. Grootste oorzaak was de gladheid.

Door deze gladheid gingen veel automobilisten langzamer rijden. Hierdoor onstonden lange rijen. De langste file stond op de A12 tussen Gouda en Bunnik: 36 kilometer. Op de A1 tussen Stroe en Eembrugge en op de A12 tussen Reeuwijk en Den Haag was het ook mis (beide 28 kilometer). Andere probleemgevallen waren de A28 Nulde-Soesterberg: 24 kilometer, A20 Gouda-Kleinpolderplein: 21, en A27 Gorichem-Hagestein: 20 kilometer.

De 515 kilometer file is niet meer gemeten sinds februari 1999. In die periode waren er twee dagen van 567 en 975 kilometer file. Het laatste getal is een absoluut record.

VN inspecteurs spionnen volgens Saddam

lacrimosa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Saddam Hussein, president van Irak, beschuldigt de VN-wapeninpecteurs van spionage in plaats van enkel te zoeken naar massa-vernietigingswapens. De VS zou de inspecteurs aanzetten om meer te doen dan hun eigenlijke mandaat.
In 1998 werden de inspecteurs uit Irak verwijderd nadat ze beschuldigd waren van spionage.

Verder liet Saddam op de 'Dag van het Leger' weten dat hij klaar is voor een oorlog en er alle vertrouwen in heeft deze te winnen.

"Joodse groeperingen overdrijven anti-semitisme"

RDH had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De georganiseerde Joodse groepen overdrijven de berichten over toenemend anti-semitisme sterk om meer geld op te kunnen halen. Dit zegt Michael Steinhardt, een belangrijk Joods-Amerikaans filantroop in een interview met de Jerusalem Post.

De ophalingen vallen lager uit dan tijdens de oorlogen van 1948, 1967 en 1973, dit is de reden dat berichtgeving over anti-semitisme op dit moment flink wordt aangedikt door Joodse verenigingen, aldus Steinhart. Tot nu toe heeft de campagne van de Israel Emergency Campaign zo'n 40 miljoen dollar opgehaald voor steun aan Israëlische slachtoffers van aanslagen.

Vaker woordblindheid bij jongens

Bijna twee keer zo vaak als meisjes blijken jongens last te hebben van woordblindheid. Bijna 5 procent van de jongens heeft last van dyslexie, ofwel woordblindheid. Bij meisjes ligt dit percentage op ongeveer 2,5 procent.

Dit is maandag door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekendgemaakt. De resultaten zijn gestaafd op een enquête onder ouders van kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar.

Uit hetzelfde onderzoek komt ook naar voren dat jongens en meisjes wel even vaak hyperactief zijn. Bijna een op de twintig kinderen onder de twaalf jaar is hyperactief: ze zitten bijna nooit stil en concentreren zich slecht.

Nonnen in de VS worden vaak misbruikt

Zeker 40 procent van de katholieke nonnen die nu in de Verenigde Staten leven is ooit seksueel misbruikt.

Een studie van de universiteit van Saint Louis wijst uit dat ongeveer 34.000 nonnen slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik. Een groot deel van hen verklaarde dat zij misbruikt waren door priesters of andere nonnen. Het onderzoek behelsde ook de kindertijd van de nonnen.

Overigens vond dit onderzoek al plaats in 1996, maar er werd toen weinig aandacht aan geschonken. Dat is nu wel anders, aangezien er het afgelopen jaar veel beroering is geweest in de katholieke kerk in de Verenigde Staten wegens beschuldigingen van seksueel misbruik van kinderen door priesters.

Tennis: Krajicek terug in de top 100

Door het bereiken van de halve finale van het tennistoernooi in Adelaide, is Richard Krajicek teruggekeerd in de tophonderd van de ATP-ranking. De tennisser steeg van de 112e naar de 92e plaats.

Ooit noteerde de Muiderberger op de ranking een vierde plaats. Dat was in maart 1999. Door onder meer zijn langdurige elleboogblessure zakte hij ver terug.

De beste Nederlander op de lijst is Sjeng Schalken, die nog niet in een officieel toernooi in actie kwam. Hij bezet plek twintig. Aanvoerder van de lijst is de Australiër Lleyton Hewitt.

Op de eerste Champions Race van 2003 bezet Krajicek door zijn prestaties de gedeelde negende positie. De lijst wordt aangevoerd door de Oostenrijker Stefan Koubek, die het toernooi in Doha won.

Voetbal: Fortuna fortuinlijk in loterij

Boeltje.nl en ROB L hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het financieel noodlijdende Fortuna Sittard heeft 500.000,- euro gewonnen in de staatsloterij. In een aktie eerder dit jaar werd opgeroepen tot het kopen van staatsloten voor de club in de hoop zo de clubkas wat te spekken.

Eerdere trekkingen dit jaar leverden niet veel op maar op nieuwjaarsdag viel er een prijs van een half miljoen euro op een van de loten voor de club. De loten werden gekocht door twee trouwe supporters van Fortuna.

Meer voetbalnieuws? Kijk op de FOK! Voetbalmanager.

Winnaars gesigneerde Sinch CD

De afgelopen week kon je bij Fok! een exemplaar winnen van de CD van Sinch met de handtekeningen van 2 bandleden van Sinch. De vraag was wie de man op het T-shirt was, behorend bij de CD die de heren aan het "promoten" waren. Het goede antwoord was natuurlijk Chiel Montagne van de CD "Mooi was die tijd". Op onderstaande foto nog even het bewijs. Zie ook de website van Roadrunner Records.Degenen die een exemplaar van de gesigneerde CD gaan ontvangen zijn:

Jackie
ZsoundOfMetal
SugarRay


Gefeliciteerd allemaal! Deze week maak je op Fok! kans op een muts en de soundtrack van de film 8 Mile. Veel Succes!

Volg die fiets

daborg had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Apeldoorn heeft een agent vrijdagnacht een toevallig passerende auto staande gehouden om vervolgens in te stappen en de bestuurder te sommeren achter een vluchtende autokraker aan te rijden. De agent had de kraker betrapt samen met een collega.

De kraker fietste weg en één van de agenten zette toen te voet de achtervolging in. Even later raakte de agent hem kwijt en toen hield hij de auto staande. De bestuurder werkte mee en samen gingen ze achter de kraker aan. Deze aanpak had succes, de kraker werd ingerekend.

Dief vangt slang in de zak

In Australië kreeg een dief meer dan waar hij om vroeg toen hij een tas stal van de passagiersstoel van een auto. De dief trok het portier van de auto open en graaide de tas weg terwijl de auto voor een stoplicht stond te wachten. De bestuurder van de auto had echter de laatste lach.

In de zak zat een giftige Red-bellied black snake. De bestuurder van de auto, Bradley McDonald, had de één meter twintig lange slang net gevangen op een nabij gelegen parkeerplaats.
Laatste reviews en specials
special
Fotoverslag GameForce 2019 + Interview
special
Fun met Funda #167 - Rustig wonen in Drogteropslagen
special
Interview Nino Roos (Asterion)
special
Nieuwe bioscoopervaringen: ScreenX- en MX4D-zalen geopend
review
Gemini Man
review
Code Vein
©FOK.nl e.a.