Nintendo slaat Games Convention Leipzig een jaartje over

Sinds de E3 in de Verenigde Staten enorm is ingekrompen en niet langer vrij toegankelijk is voor de internationale pers is de Games Convention in Leipzig de meest interessante beurs voor de Europese pers. Dit jaar is deze beurs voor het laatst in deze vorm in Leipzig, volgend jaar komt er een vergelijkbare beurs in Keulen. Nintendo Duitsland heeft echter besloten dit jaar niet met een eigen stand op de beurs in Leipzig te staan.

In plaats daarvan willen ze (in ieder geval in Duitsland) het land in met promotietours en kleine lokale evenementen om nieuwe DS- en Wiigames uit de doeken te doen. Of dit betekent dat Nintendo compleet afwezig zal zijn of dat er nog wel een stand van Nintendo Europa zal zijn is niet duidelijk.

De General Manager van Nintendo Duitsland legt uit: "Om ook pers en handel zo vroeg mogelijk over de nieuwste spellen te informeren zal Nintendo aansluitend aan de E3 een Roadshow door heel Duitsland starten. We kwamen altijd graag naar Leipzig en voelden ons daar prima. We willen dan ook onze dank uitspreken voor de vele jaren van goede samenwerking."

Hij benadrukt verder, dat dit zeker niet betekent dat Nintendo in 2009 ook niet op de GAMESCom in Keulen aanwezig zal zijn. Men wil eerst het concept van die beurs bestuderen en dan opnieuw een beslissing over de eventuele aanwezigheid maken.