PlayStation 3 krijgt lichtere heatsinks

Furukawa Electric Co, een japanse fabrikant die momenteel al onderdelen ontwikkelt voor de PlayStation 3, gaat lichtere, effectievere en goedkopere heatsinks produceren voor Sony.

Deze nieuwe lichting heatsinks zijn ondertussen al van de derde generatie en zullen slechts de helft gaan wegen van de heatsinks die in de eerste generatie PlayStation 3's zitten. De heatsink is het onderdeel wat zorgt voor koeling van de CPU en de grafische kaart.

Nu bevat de console nog één groot koelblok, maar in deze nieuwe generatie wordt van dit principe afgeweken. Furukawa stapt namelijk over naar een aantal kleinere units. Dit heeft als voordelen dat het minder weegt, goedkopere productiekosten heeft en ook nog een effectievere koeling garandeert.

De nieuwe heatsinks zijn reeds in productie genomen en er wordt verwacht dat deze binnen een aantal maanden in de nieuwe PlayStation 3's geplaatst gaan worden.

Hoewel de heatsinks slechts de helft wegen van de oude, zul je dit toch niet gigantisch gaan merken. Woog de eerste generatie nog 700 gram, nu zal dat zo'n 350 gram bedragen.