Kamperen met Gigabit-aansluiting in de tent op Campzone

Voor gamers die gezellig willen kamperen maar hun computer niet alleen kunnen laten, wordt er al jaren het Codemaster Campzone evenement georganiseerd. Ook dit evenement gaat mee met de technische ontwikkelingen en zal dit jaar van een 10Gigabit-netwerk worden voorzien, waardoor vrijwel alle bezoekers een Gigabit-aansluiting in hun tentje kunnen krijgen.

Campzone wordt dit jaar gehouden van 25 juli tot en met 4 augustus in het Brabantse Oirschot en er worden 1750 deelnemers verwacht. Het kampeerterrein bestaat uit een zestal velden welke in een layer 3-gerouteerd netwerk elk voorzien worden van een zogeheten subcore in de vorm van een HP Procurve 9308. Deze staan met 10Gigabit-interlinks in verbinding met de centrale maincore, een HP Procurve 9315. Dankzij de zes subcores kunnen vrijwel alle deelnemers aan Campzone een 1Gigabit-aansluiting in hun tent krijgen. Mochten er toch te weinig poorten beschikbaar zijn, dan kan met een Gigabit-hub de verbinding gedeeld worden.

Naast het 10Gigabit-netwerk is er ook een nieuw routeringssysteem opgezet. Dit systeem combineert de voordelen van layer 2 en layer 3 in één netwerk, zonder de nadelen ervan. Hierdoor is het mogelijk om binnen een layer 3-netwerk toch gameservers met elkaar te laten communiceren. Daarnaast bevat het bepaalde voordelen aan de beheerderskant. Komend weekend wordt de nieuwe netwerkstructuur getest op een lanparty in Eindhoven.



Campzone 2007