Quantic Dream gaat voor Hollywoodsterren in Heavy Rain

De Franse ontwikkelaar Quantic Dreams, bekend van de game Fahrenheit, is momenteel druk bezig met een project voor de PlayStation 3 onder de naam Heavy Rain. De studio wil met deze game echte emoties van de karakters in de game kunnen overbrengen. De reden hiervoor is dat ze een paar jaar geleden contact op hadden genomen met Leonardo di Caprio, bekend van films als Titanic en Blood Diamond, met de vraag of hij in een toekomstige game wilden spelen. Hoewel hij aangaf onder de indruk te zijn van de mogelijkheden van Fahrenheit toentertijd, wees hij het aanbod toch af. Hij vond dat de technologie van dat moment niet zijn acteertalenten kon overbrengen.

Nu is de situatie anders en plots kijken de acteurs die Quantic Dream benadert niet meer naar de technologie van de game, maar naar het script en de rol die ze zouden spelen. Het doel is dan ook om de grote Hollywoodsterren, zoals Di Caprio, aan te gaan trekken voor de game Heavy Rain.

"With our next project we're going to demonstrate with hundreds of characters that we can have extremely realistic characters that not only move like real actors but express themselves through facial animations and speech like real actors, and are extremely accurate to the actors they are portraying,"

aldus Guillaume de Fondaumière, mede-oprichter van Quantic Dream.