Problemen met Rock Band

Het leven van een rockster gaat niet over rozen. Groupies van je af slaan, je coke-gebruik onder controle houden en niet te veel zuipen voordat je het podium op gaat: het leven van een rocker is zwaar. Ook voor de huiskamer-rockster-wannabe's lijkt dit op te gaan.

Zowel PS3- als X360-gamers klagen op het Rock Band-forum over microfoons die lag hebben, drumkits die kapot zijn zodra ze uit de verpakking komen (zie ook hier) en gitaren die kapot gaan na drie uur spelen, als ze zover komen, want ook de gitaren willen nog wel eens defect in de verpakking zitten. Gezien de beperkte voorraad instrumenten is de game in vrijwel de gehele VS stijf uitverkocht, en is het inruilen van je instrumenten voor werkende exemplaren een probleem. EA biedt wel een retour-service, hier wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt. Het is echter de vraag in hoeverre EA de klachten kan verwerken, gezien de problemen die MTV heeft met het produceren van de instrumenten.
Harmonix, MTV en EA hebben nog niet officieel gereageerd op de problemen.

Naast deze problemen zijn er nog andere problemen, die alleen voor de PS3-versie van de game gelden. Harmonix had namelijk van te voren verklaard dat Rock Band met alle gitaar-controllers gespeeld kan worden, zolang de controller in kwestie de open controller-standaard van de desbetreffende console ondersteunt. Nu ondersteunt de PS3 de PS2-standaard door middel van een PS2-USB-converter. Het is ook mogelijk om PS2-games met de Dual Shock 2 te spelen via deze converter. De gitaar die bij Guitar Hero en Guitar Hero 2 geleverd wordt werkt echter niet op de PS3-versie van Rock Band, terwijl deze gitaar ook via de open controller-standaard van de PS2 werkt. Er zweven geruchten rond dat Harmonix werkt aan een patch die er voor zorgt dat de PS2-gitaren wel herkend worden in Rock Band, maar wat hiervan waar is blijft voorlopig giswerk. Ook de Les Paul-controller van Guitar Hero 3 werkt niet in de PS3-versie.
De 360-versie kan wel gespeeld worden met de Xplorer- en Les Paul-gitaarcontrollers.

Of deze problemen ook voor komen bij de Europese release is onzeker, maar men mag in ieder geval aannemen dat de hardware-issues verholpen zijn ten tijde van de EU-release.