Veranderingen Manhunt 2

Ondanks de vele publiciteit die het opleverde, was het toegekend krijgen van de Adult Only rating voor Manhunt 2 een flinke domper voor Rockstar Games. Door deze opgelegde leeftijdsgrens zijn er maar weinig winkeliers in de VS die dit spraakmakende spel wilden verkopen, waardoor de mogelijke afzetmarkt voor Rockstar aanzienlijk slonk.

Aan het eind van vorige maand veranderde de rating alsnog in Mature, een kwalificatie waar de gemiddelde winkelier veel minder problemen mee heeft. IGN heeft een vernieuwde versie van Manhunt 2 mogen aanschouwen en legt uit waarom de game ineens voor een breder publiek geschikt is.

De meest controversiële acties die voorheen nog mogelijk waren, zijn nu namelijk door Rockstar geschrapt. Het is bijvoorbeeld niet meer mogelijk om je tegenstanders op pijnlijke wijze van hun zaadproducerende organen te ontdoen. Ook laat men het beeld lichtjes vervagen wanneer er zwaar geweld in beeld wordt gebracht.

Of Manhunt 2 in Europa ook in deze ietwat discrete vorm zal verschijnen is nog niet bekend. Gezien de eerdere berichtgeving lijkt het in ieder geval in Nederland makkelijker om de game in zijn originele staat uit te brengen.

Ook Eekhoorn12 wordt ontzettend bedankt voor zijn submit.