Bijna duizend klachten over Xbox 360

Naar aanleiding van een eerdere uitzending heeft het consumentenprogramma Kassa inmiddels bijna duizend klachten ontvangen van Xbox 360 bezitters in verband met het bekrassen van discs.

Deze klachten werden door Microsoft afgedaan als beschadigingen door foutief gebruik van de X360 en weigerde verantwoordelijkheid te nemen. Na een test van Kassa bleek echter dat de Xbox 360 ook bij normaal gebruik DVD-schijfjes beschadigd kunnen raken. Volgens het VARA-programma betreft het zo'n één tot twee miljoen apparaten die tussen mei en december geproduceerd zijn.

Microsoft zelf kon nog niet reageren, zij wilden eerst de uizending van komende zaterdag zien. In deze uitzending zal Kassa opnieuw de problemen rond de console behandelen.

In de eerdere uitzending werd geconstateerd dat de drive stootkussentjes ontbeert. Hierdoor bestaat de kans dat het schijfje tegen de lens aanbotst tijdens het draaien. Bij een test onder 360-bezitters werd de eerste kras al na vijf uur gamen gemaakt, aldus eindredacteur Renzo Veenstra. De twee dagen die daarop volgden voorzag de console opnieuw gamediscs van krassen.

Kassa heeft bevonden dat de Xbox 360 een ondeugdelijk apparaat is en teruggeroepen en gerepareerd dienen te worden door Microsoft.