Star Fox Command landt op 26 januari 2007

Fox Mc Cloud en zijn vriendjes verschijnen op 26 januari in hun nieuwste avontuur: Star Fox Command. In SFC gaat het niet alleen om het vliegen en schieten, de tactiek is minstens zo belangrijk.

Spelers gebruiken het touch screen van de Nintendo DS om hun snelle ruimteschepen direct te besturen tijdens duizelingwekkende luchtgevechten. Terwijl de actie op het bovenste scherm wordt getoond, doet het onderste dienst als radar met locaties van bondgenoten, vijanden en voorwerpen. Hier kunnen ook heel handig bommen naartoe worden "gesleept" om een explosieve wending aan het strijdverloop te geven. Spelers kunnen op het scherm tikken om te
versnellen of af te remmen, terwijl een snelle streep heen en weer de kist van de speler om zijn as laat tollen, een actie die goed van pas komt bij het ontwijken van vijandelijk vuur.

Het touch screen doet in Star Fox Command niet alleen dienst als besturing. Spelers kunnen op de overzichtskaart ook de routes van tot wel vier verschillende jagers onder hun commando uittekenen, om zodoende een sluitend oorlogsplan te formeren. Als een route het pad van een vijand kruist of op een basis stuit, wordt overgeschakeld naar het actiescherm waarin de speler moet proberen het gevecht tot een goed einde te brengen. Zo moet de speler het uiterste van zijn strategisch inzicht vergen om niet alleen Fox maar ook zijn vele vrienden heelhuids door de luchtgevechten te loodsen.

Spelers die hun heerschappij over het luchtruim aan hun vrienden willen bewijzen, kunnen putten uit een aantal fantastische muliplayer-varianten voor maximaal vier spelers tegelijk. Dit kan zowel via een locaal draadloos netwerk als via de Wi-Fi Connection. De laatste laat je via het internet strijden tegen spelers van over de hele wereld.