Videogames concert in London

Video Games Live komt in november naar London. Video Games Live is een concert waarbij videogames muziek door een orkest en een koor ten gehore wordt gebracht. De muziek wordt begeleid door beelden uit de games die op grote videoschermen worden geprojecteerd en acteurs die scenes naspelen.

Tijdens het concert wordt een chronologisch overzicht gegeven van muziek in games; van Pong en Duck Hunt tot Metal Gear Solid en Final Fantasy. Video Games Live concerten werden hiervoor alleen in de Verenigde Staten gegeven en waren daar met in totaal 11.000 bezoekers een groot succes. Dit is de eerste keer dat een dergelijk concert in Europa wordt gegeven.

Het eerste concert zal 25 november plaatsvinden in the Hammersmith Apollo in London. Kaartje kosten 25 pond en kunnen besteld worden via www.aeglive.co.uk. Op het programma staat o.a. muziek uit Mario, Zelda, Halo, Warcraft, Myst, Castlevania, Kingdom Hearts, Sonic, OutRun en Tomb Raider. Wanneer dit concert succesvol is wordt besloten om het aantal concerten uit te breiden.







Eerdere concerten in de V.S.