Britse gamestudio's werken al met PS3 dev kits

Er zijn verschillende Britse developers die al een beetje kunnen werken met de eerste PS3 development kits. Een aantal Japanse developers had al de development hardware in hun bezit. Het doel van de vroege dev kits is het maken van demo's voor op de E3.

De details over wat er allemaal voor hardware aanwezig is, zijn erg schaars, al is er een bron die zegt dat they're more advanced than the PowerMac kits [Microsoft] has given us [for Xenon] - they're still prototypes, but they're closer to what'll be in the final console... The graphics chip isn't there, say, but we can get a pretty good idea by taking an NVIDIA 6800 and saying, okay, it'll be like this but faster.

De bron verwacht echter wel dat Microsoft de kits zal updaten met krachtigere hardware. De geplande launch van de Xenon staat nog steeds voor"Before the end of the year".

Sony is van plan om de eerste Playstation 3 beelden pas te laten zien op de E3, net als Nintendo met zijn Revolution. De Cell-chip, die in de PlayStation 3 zit, zal waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2006 beschikbaar zijn.

Tot slot vind je hieronder nog een tweetal scans uit het Amerikaanse PlayStation Magazine. Ze hebben een leuk modelletje gemaakt van de PS3. Let op, deze is fake, maar toont in ieder geval een aantal mogelijkheden van de PS3 en hoe het er eventueel uit zou kunnen komen te zien.