Free Record Shop begeeft zich op 2e hands games markt

De Free Record Shop gaat een inruilactie organiseren waarbij consumenten oude games kunnen inleveren voor nieuwe. Wie een oud computerspel inlevert, krijgt van de winkel geld of korting op een nieuw spel. De winkelketen verkoopt de ingeleverde spellen weer tegen een lagere prijs.

De nieuwe actie gaat 'Played It? Trade It! ' heten. Voor een game jonger dan een half jaar krijgt de consument vijftien euro cash of twintig euro korting op een nieuw spel. Is het ingeleverde spel ouder dan een half jaar, dan krijgt de consument 7,50 euro cash of tien euro korting.

Uit onderzoek is gebleken dat bijna 12 miljoen games vanaf 2001 na de introductie van de nieuwe gameconsoles Xbox, GameCube en Playstation 2, in omloop zijn in Nederland. "De markt hier wordt door de ketens Blokker, Bart Smit en Intertoys gedomineerd. Wij willen die eerste plaats overnemen," aldus manager Roland van Geest van de FRS in het Algemeen Dagblad. "Het mes snijdt aan twee kanten. Wie inruilt, krijgt korting of cash en wie niet altijd in staat is nieuw te kopen, schaft bij ons tegen een lage prijs een relatief jonge toptitel aan."