Half-Life 2 vereist internetverbinding

In een interview met Gamespy liet Valve Software's Doug Lombardi weten dat de aanwezigheid van een internetverbinding noodzakelijk is om aan de single-playermodus te kunnen beginnen. Tijdens de installatie zal de game namelijk via internet geregistreerd moeten worden, waarbij tevens een Steam-account aangemaakt zal moeten worden. Nadat dit gebeurd is, is een internetverbinding niet meer nodig voor het spelen van singleplayer- en LAN-games.
"[...]
During installation the user will be prompted to authenticate the copy and create a Steam account. After that is complete, the single-player and LAN games do not require an Internet connection.
[...]"


Het lijkt onwaarschijnlijk dat erg veel fans hierdoor beïnvloed zullen worden, maar voor diegenen die bereid zijn om de game te kopen, en die het geld niet hebben voor internet, is het buitengewoon jammer dat je tegenwoordig ook niet alle singleplayergames meer kunt spelen zonder internetverbinding. Waar de maatregel waarschijnlijk met illegale kopieën in het achterhoofd is genomen, kan de vraag gesteld worden of niet alleen de goedwillende gamers hier de dupe worden, daar de warez-apen toch wel een gekraakte versie zullen vinden die zonder internetverbinding werkt.