Jordan uit anti-kankercampagne gegooid

De Britse supermarktketen Asda is gisteravond gezwicht voor de druk van kankerpatiënten. Ze hebben besloten Katie Price, alias Jordan, per direct uit hun anti-kankercampagne te sodemieteren.

Het 31-jarige model met siliconenborsten, heeft zich in lingerie laten fotograferen ter ere van de twaalfde verjaardag van Tickled Pink, de Britse Pink Ribbon. De supermarkt is sponsor van deze anti-borstkankerorganisatie en vroeg Price net als vorig jaar voor de campagne. De gefotografeerde lingerie biedt Asda in hun winkels te koop aan, waarvan een deel is bestemd voor Tickled Pink.

De keuze voor Jordan heeft echter kwaad bloed gezet bij borstkankerpatiënten. Aanleiding hiervoor vormde de uitspraak van de blondine in haar realityshow 'What Katie Did Next'. Hierin klaagde ze over de littekens op haar borsten, veroorzaakt door haar implantaten.

Asda woordvoerster Lea Watson heeft gisteravond een verklaring gegeven op een borstkankerforum. "Hallo allemaal", luidt de aanhef. "Niemand was gelukkig met wat Katie zei op de show, vooral wij niet. Ik weet dat u het gevoel heeft dat we niet luisteren, maar dat doen we juist wel. We zijn Katie zeer dankbaar voor haar beide bijdragen aan de liefdadigheidsinstelling voor borstkanker."

"Het laatste dat we echter willen, is dat iedereen overstuur raakt door de keuze voor Price. Naar aanleiding van enkele gesprekken hebben we besloten haar als boegbeeld voor de campagne te schrappen. Haar lingerie blijft echter wel gewoon te koop, zodat u alsnog op die manier geld kunt inzamelen Bedankt voor uw tijd en feedback."

Gisteravond zei Sharon Adams, die had gepleit bij de supermarktketen om Price te laten vallen: "Dit is geweldig nieuws. We willen nu graag dat Price een deel van haar enorme winst op haar lingerie doneert aan Tickled Pink."