Treinrover Ronnie Biggs naar verpleeghuis

De roemruchte Britse treinrover Ronnie Biggs gaat zijn laatste dagen slijten in een verzorgingshuis in Londen. Dat meldde de BBC vandaag.

De 80-jarige Brit werd sinds vorige maand in een ziekenhuis in Norfolk behandeld voor ademhalingsproblemen. In eerste instantie werd hij nog bewaakt door cipiers, maar vorige week werd hij formeel in vrijheid gesteld en verdwenen de bewakers. Vandaag bleek hij voldoende hersteld om per ambulance naar een verpleeghuis in Londen te worden vervoerd.

Biggs en veertien handlangers beroofden in 1963 een posttrein ten noorden van Londen. Ze maakten daarbij 2,6 miljoen Britse ponden buit. Omgerekend naar de huidige koers zou dat meer dan 50 miljoen euro zijn.

Biggs werd opgepakt en veroordeeld tot dertig jaar cel, maar hij ontsnapte uit de gevangenis en vluchtte naar Brazilië. Omdat hij daar een kind verwekte, kon Brazilië hem niet terugsturen naar Groot-Brittannië. Hij bleef tientallen jaren in het Zuid-Amerikaanse land, maar in 2001 keerde hij vrijwillig terug. Sindsdien zat hij in de gevangenis.


Treinrover Ronnie Biggs naar verpleeghuis  (foto: DAG)