'Arzu Erbas werd al eerder bedreigd'

Arzu Erbas, de eigenaresse van het kinderdagverblijf in Amsterdam-West die maandagavond werd doodgestoken, werd al eerder bedreigd door een boze vader die zijn kind niet meer mocht zien. Dit stelt dagblad Het Parool op basis van gesprekken met medewerkers van kinderdagverblijven in de buurt en vrienden van Erbas.

"Het was een Turkse man die van de rechter te horen had gekregen dat hij zijn kind niet meer mocht zien. Hij was gescheiden van zijn vrouw en het kind verbleef overdag bij het kinderdagverblijf van Arzu," zeggen medewerkers van een naburig kinderdagverblijf in Geuzenveld. "De moeder van het kind had Erbas al gewaarschuwd dat als haar man langs zou komen, ze het kind niet mocht meegeven. De vader was al een aantal keer langs geweest bij Arzu om het kind mee te nemen, maar ze liet dit niet toe. De man heeft haar een aantal keer bedreigd, maar dit heeft ze niet serieus genomen," aldus deze betrokkenen in Het Parool. "En nu heeft die schoft zijn woorden waargemaakt. Hij heeft haar in koelen bloede omgebracht. Er was zelfs een getuige. Een vader met een kind heeft het gezien. Hij is zich rot geschrokken."

De politie onderzoekt of de vader mogelijk betrokken is bij de steekpartij. Maar er wordt ook nog steeds rekening gehouden met andere scenario’s, zoals roof of eerwraak. Inmiddels is het moordwapen gevonden en hebben verschillende getuigen zich gemeld.