Moeder achtling: Bevalling was een vergissing

Nadya Suleman heeft spijt van haar achtling. De 33-jarige alleenstaande moeder van zes kinderen werd begin dit jaar wereldnieuws toen zij met behulp van in-vitrofertilisatie in een keer acht kinderen op de wereld zette. Dat was een verkeerde beslissing, geeft Suleman nu toe in een interview met US Weekly. "Ik kan mezelf niet honderd procent geven aan al mijn veertien kinderen. Als ik dat van tevoren had geweten was ik er nooit aan begonnen."

De non-profitorganisatie Angels in Waiting, dat gratis opvang regelde voor Sulemans kinderen, is verbolgen over de uitspraken. "Welke moeder noemt haar kinderen nou een vergissing? Hoe moeten zij zich voelen wanneer ze later teruglezen dat ze ongewenst waren?", vraagt een advocaat van de organisatie zich verbolgen af.

Suleman sloot vorige maand een contract met Eyeworks, de productiemaatschappij van Reinout Oerlemans, over het maken van een serie over de kinderen. Volgens Amerikaanse media zou de deal haar kinderen in totaal 250.000 dollar opleveren. Angels in Waiting wil er nu voor zorgen dat dat geld door derden beheerd wordt, zodat het ook echt ten goede komt aan de achtling en niet in moeders zak verdwijnt.


Moeder achtling: Bevalling was een vergissing  (foto: DAG)