Walvis redt verdrinkende freediver

Een freediver in China moest een levensgevaarlijke stunt bijna met de dood bekopen, meldt de Daily Mail. Tijdens een freedivewedstrijd raakten de benen van de vrouw verlamd, terwijl ze zich zonder duikapparatuur zes meter onder water bevond. Gelukkig was er een witte walvis in de buurt om de vrouw te redden.

De doodsbange duiker, Yang Yun, dacht dat ze zou sterven toen ze haar benen niet meer kon gebruiken op de bodem van het ijskoude bassin. Tijdens de wedstrijd moest ze zo lang mogelijk zonder duikapparatuur op de bodem proberen te blijven, wat haar bijna fataal werd.

Gelukkig waren erin het reuze-aquarium ook witte walvissen. De walvis Mila kreeg de noodlijdende Yun in de gaten en besloot haar te helpen. Met haar neus wist ze de freediver weer naar het wateroppervlak te brengen.

"Ik begon te stikken, ik zonk nog dieper en ik dacht dit is het voor mij, ik was dood. Totdat ik die enorme kracht onder me voelde die me naar het oppervlak duwde."

Een onderwaterfotograaf legde het tafereel vast zonder dat hij wist wat er gebeurde. "Mila had het probleem eerder door dan wij," verklaart de organisator. "Plotseling zagen we het meisje naar de bovenkant van het bassin geduwd worden met haar voeten in Mila’s mond."


Walvis redt verdrinkende freediver  (foto: DAG)