Vliegtuig vertrekt zonder passagiers

Een toestel van vliegtuigmaatschappij ArkeFly is vrijdagavond leeg van Amsterdam naar Turkije gevlogen. In eerste instantie was de bemanning wel van plan met passagiers naar de bestemming te vliegen, maar omdat meerdere passagiers niet wilden zitten besloot men terug te keren naar de gate van Schiphol. 

Het vliegtuig was aan het taxiën naar de startbaan, terwijl het cabinepersoneel iedereen verzocht te gaan zitten en de stoelriem te sluiten. Aangezien sommige passagiers dit na meerdere verzoeken van het vliegtuigpersoneel weigerden, werd besloten terug te keren. Teruggekomen bij de gate moest de ME worden opgeroepen omdat de passagiers niet in de hand te houden waren. Hierop werd besloten het toestel zonder passagiers te laten vertrekken.

Passagiers die wel rustig op hun plaats waren gaan zitten, klagen erover dat ook zij het toestel moesten verlaten. "We dachten dat de waarschuwingen alleen golden voor passagiers die niet luisterden, maar bij de gate kregen we te horen dat iedereen z'n bagage moest pakken en uitstappen", aldus een van de passagiers. 

De reden dat iedereen het vliegtuig moest verlaten, was omdat het niet mogelijk was precies te bepalen wie zich had misdragen. ArkeFly: "Daarom is besloten om met een leeg toestel naar Turkije te vliegen zodat de passagiers voor de terugvlucht geen hinder zouden ondervinden van hetgeen in Amsterdam was voorgevallen.
Inmiddels zijn de passagiers alsnog naar Turkije gevlogen door een andere vliegtuigmaatschappij.