Ruim 1,4 miljoen mensen zien Tessa's gelukstranen

De uitslag van de finale van Holland's Got Talent was vrijdagavond met 1.421.000 kijkers het best bekeken televisieprogramma. Eén op de vier tv-kijkers (26,3 procent) zag hoe de 11-jarige deelneemster Tessa Kersten moest huilen van geluk toen ze hoorde dat ze won.

Dat bleek uit vandaag gepubliceerde cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Naar de uitzending zelf keken 1.019.000 mensen. Dat is fors meer dan Dancing With the Stars op RTL4. Deze show moest met 703.000 kijkers genoegen nemen in plaats van het miljoen van vorige week. De uitslag - sterrenkapper Mari van de Ven moest eruit - wist slechts 594.000 kijkers te boeien.

Tessa Kersten uit het Limburgse Blerick wist de kijkers van Holland's Got Talent te ontroeren met haar vertolking van Sacrifice van Anouk en Sweet Child of Mine van Gun's 'n Roses. Zuiver zong ze niet. Bij de jury was gitarist Lars favoriet.

Tessa Kersten mag in de zomer optreden met Gerard Joling tijdens diens concertreeks For Your Eyes Only in Spaarnwoude. Maandag mag ze achter de schermen een kijkje nemen bij het optreden van haar grote voorbeeld Anouk op Pinkpop.

De blije winnares Tessa  (foto: ANP)