Duke Nukem keert niet terug

Een van de meest bekende figuren uit de gamesindustrie is zonder twijfel Duke "Hail to the king, baby" Nukem. Al vele jaren geleden verscheen hij in meerdere actiegames waarin hij op niet heel zachtzinnige wijze een einde maakte aan de binnenvallende aliens, terwijl hij de meest absurde one-liners er doorheen gooide. Een kleine veertien jaar geleden kondigde ontwikkelaar 3D Realms aan dat het bedrijf bezig was met een game rond deze held, die de kroon zou moeten zijn op zijn carrière: Duke Nukem Forever.

Sinds de oorspronkelijke aankondiging heeft deze titel een cultstatus bereikt. Niet omdat hij zo geweldig is om te spelen, maar omdat er geen game is die zo lang continu in ontwikkeling is geweest, zonder dat er iets uitkwam. Meerdere keren werd de game compleet opnieuw opgebouwd en meerdere keren leverde dat maanden en soms zelfs jaren uitstel op. Tot voor kort, want het afgelopen jaar leek het er dan eindelijk op dat 3D Realms serieus de game aan het afronden was. Er kwamen screenshots en trailers vrij en er werd met man en macht gewerkt om de titel toch nog bij de mensen thuis te krijgen.

Helaas voor de vele Duke Nukem-fans heeft het niet zo mogen zijn. Vannacht is bekend geworden dat ontwikkelstudio 3D Realms haar deuren heeft moeten sluiten, zeer waarschijnlijk na financiële problemen. Volgens geruchten zou uitgever Take Two niet langer de game willen financieren en zonder geld, geen game. De rechten om de game uit te geven blijven wel bij Take Two liggen, dus misschien dat ze de game nog gaan uitbesteden, maar waarschijnlijk zal de Duke het daglicht niet meer mogen aanschouwen.

Meer gamenieuws lees je natuurlijk op FOK!games.

 

Duke Nukem Forever