Elisha Cuthbert overleeft ongeluk dankzij '24'

Het meespelen in een actieserie kan soms heel leerzaam zijn. Elisha Cuthbert kan daarover meepraten. Ze zegt dat zij dankzij haar ervaring die ze opdeed in de tv-serie '24' een auto-ongeluk heeft overleefd.

De 26-jarige Cuthbert spatte drie seizoenen lang van het scherm af als Kim Bauer, de dochter van hoofdpersoon Jack Bauer in de actieserie '24'. Volgens de actrice heeft die rol haar leven gered.

"Ik was op weg naar de metro toen ik door een auto werd aangereden. Ik had een Kim Bauer-reactie. Ik dacht, ik kan ofwel proberen weg te lopen of ik kan stilstaan net als een hert en mijn twee knieën breken. Of ik kan op de auto springen en proberen om veilig weg te geraken. Dus ik koos voor het laatste en ik landde en wist zelfs mijn handtas nog heel te houden", vertelt Cuthbert.

Hierop zetten drie getuigen de achtervolging in. Zij wisten de wegpiraat te achterhalen en vast te houden tot de politie kwam.

De blonde actrice heeft slechts een paar blauwe plekken overgehouden aan het incident. "Ik had een leuke blauwe plek op mijn billen. Maar zo'n ongeval doet je wel realiseren dat het leven snel voorbij kan zijn."


Kim Bauer in actie Hart