Graafschapfan krijgt stadionverbod van 15 jaar

Graafschapsupporter Felix Schaufeli uit Doetinchem, de man die gisteren de assistent-scheidsrechter Berry Simons omver duwde tijdens de wedstrijd tegen PSV heeft enorm veel spijt. En dat zal hij, zijn spijtbetuigingen ten spijt, nog heel lang hebben. De fan, die al tien jaar lang seizoenkaarthouder is, heeft namelijk een stadionverbod van vijftien jaar gekregen van zijn favoriete club. Daarnaast moet hij een boete van duizend euro betalen en wil de Graafschap alle eventuele kosten op Schaufeli verhalen.

Ook de KNVB heeft zich wat de straf betreft niet ingehouden; zij legde de man een stadionverbod op van tien jaar. Vijf jaar voor het betreden van het speelveld, drie jaar voor mishandeling en twee jaar voor het aanbrengen van schade ten aanzien van het betaald voetbal.

Een niet malse straf dus voor de supporter die hoopte niet al te lang gestraft te worden: "Ik ben meegenomen naar achteren en toen kwam ik weer bij m'n positieven. Ik heb meteen mijn seizoenkaart ingeleverd. Ik heb nu enorm veel spijt. Ik heb al contact met De Graafschap gehad en geef dinsdag een brief af op het stadion. Ik zal ook een brief sturen naar de KNVB en meneer Simons om mijn excuses aan te bieden. De Graafschap is een geweldige en gemoedelijke club en dan doe ik zoiets doms."

Felix zag de beelden van zijn domme actie gisteren al: "Mijn vrouw vroeg of ik het wel wilde zien en dat heb ik gedaan. Ik wilde er niet voor weglopen en heb bewust gekeken. Ik kan wel zeggen dat ik heel slecht geslapen heb. Dit zal me nooit meer overkomen. Ik hoop dat ik niet al te lang gestraft word."

 

Met dank aan Bierspons voor de submit
voor sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport