FC Twente-supporter gewond bij rellen in Parijs

In Parijs is een 19-jarige supporter van FC Twente gewond geraakt aan zijn hoofd bij een harde confrontatie tussen de aanhang van FC Twente en supporters van Paris St. Germain vanmiddag rond 16.00 uur.

De man, afkomstig uit Enschede, zou met een bijl op zijn hoofd zijn geslagen en is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis bleek de hoofdwond van de man mee te vallen en met een nadat de wond gehecht was, mocht de man het ziekenhuis verlaten.

Op het Place St. Andre des Arts, in het centrum van Parijs, werd een groep van ongeveer tweehonderd Twentenaren aangevallen door ongeveer zestig supporters van Paris St. Germain. De Franse supporters van de harde kern waren zwaar bewapend. Na snel politieoptreden konden de twee groepen uit elkaar worden gehaald, waarop het gebied werd afgezet.

De veiligheidscoördinator van FC Twente, Martijn Hegeman, spreekt over een gecoördineerde actie van de aanhang van Paris St. Germain. Volgens hem zijn de supporters van FC Twente door de Franse hooligans zijn opgewacht. "Er zijn rake klappen gevallen en er is geschoten met lichtkogels", aldus Hegeman.

Voor meer nieuws over Paris St. Germain en FC Twente kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Met dank aan boschpoort voor de submit.