Medicijn tegen grijs haar ontdekt

Grijze haarwortels en dat eeuwige geklieder met verf is binnenkort verleden tijd. Wetenschappers zijn er namelijk in geslaagd een medicijn te ontwikkelen dat er voor zorgt dat grijs haar zijn oorspronkelijke kleur terug krijgt.

De onderzoekers van de Britse Manchester University en de Universiteit van Lubeck in Duitsland hopen het medicijn in een shampoo te kunnen verwerken zodat het makkelijk te gebruiken is.

Het medicijn zorgt ervoor dat het pigment in het haar weer aangemaakt wordt. Bij grijs haar is dat pigment namelijk verdwenen. In alle testgevallen lukte het om de natuurlijke haarkleur terug te krijgen, of dit nou zwart, blond, rood of bruin was.

Het product is nu al in de medische wereld bekend onder de naam K(D)PT maar zal worden aangepast zodat het voor het grote publiek te gebruiken is. Het medicijn is getest op losse haren van vrouwen.

Het product is namelijk nog niet geschikt om direct op de hoofdhuid aan te brengen. De wetenschappers gaan er van uit dat het door zowel mannen als vrouwen te gebruiken zal zijn. Dit onderzoek is gepubliceerd in the British journal of Dermatology.


Foto bij: Medicijn tegen grijs haar ontdekt  (foto: DAG)