Voetbal: Uitslag Olympique Marseille - PSV

In een kletsnat Stade Vélodrome is PSV er niet in geslaagd om van Olympique Marseille te winnen. De Eindhovenaren gingen met 3-0 onderuit. Aanvaller Niang was een ware plaaggeest voor de Eindhovense defensie en scoorde twee keer. De andere goal werd door Koné gemaakt.

Trainer Huub Stevens liet Edison Méndez in de basis starten. Dit was verrassend te noemen, aangezien het duo op de afsluitende training voor deze wedstrijd tot een botsing kwam. Dit geschil is echter weer opgelost, waardoor de middenvelder gewoon zal beginnen. Daarnaast kreeg ook Carlos Salcido een basisplaats toebedeeld. De laatste wedstrijden zat de verdediger van de Eindhovenaren op de bank. Bij Olympique Marseille begon Boudewijn Zenden op de bank en kreeg Mamadou Niang een basisplaats. Hij was op tijd hersteld van een liesblessure.

De eerste tien minuten van de wedstrijd stonden vooral in het teken van een paar kansjes en een aantal stevige overtredingen van de PSV-spelers. Dit leverde alleen Jason Culina in de tweede minuut een gele kaart op. Het eerste, echte gevaar was afkomstig van Niang, maar de defensie van de Eindhovenaren wist erger te voorkomen. In de tegenstoot schoot Ibrahim Afellay, na een fraaie solo, over het doel van Mandanda. Na bijna een kwartier spelen kreeg Danny Koevermans een enorme kans. De aanvaller van de Brabanders schoof de bal echter naast.

Na een half uur spelen kwam Olympique Marseille op voorsprong door een treffer van Koné. Addo werd voorafgaand aan de treffer voorbij gelopen, waarop Isaksson zijn doel kleiner maakte. Dit voorkwam een treffer echter niet. Tien minuten voor rust kreeg PSV wederom een levensgrote kans. Ditmaal werd Bakkal in de gelegenheid gesteld om te scoren, maar miste de middenvelder scherpte. In het resterende deel kwamen de Fransen nog wel in de buurt van het doel van de Eindhovenaren. Men wist echter niet meer te scoren.

De eerste kans van de tweede helft was voor Koevermans, nadat de defensie van Olympique Marseille even stond te slapen. In de herkansing mocht ook Afellay het proberen. De hoek was echter te moeilijk voor de jonge speler. In het vervolg van deze fase van de wedstrijd gebeurde er niet bijster veel. Er werden wel wat kansjes gecreëerd, maar scoren deed men niet. De eerste wissel van het duel was voor PSV. Stevens bracht Dzsudzsák, de man in vorm, voor Otman Bakkal. In de 63e minuut deelde Niang de genadeklap uit, nadat PSV min of meer in slaap was gesukkeld. Addo gaf de aanvaller veel te veel ruimte, die hier dankbaar van gebruik van maakte en de bal achter Isaksson lepelde.

Nog geen minuut later kreeg Koné de volgende grote kans, maar Timmy Simons wist erger te voorkomen. Toch werd het uiteindelijk nog erger voor de Eindhovense formatie, toen Kromkamp er niet in slaagde om Niang te stoppen. De aanvaller wist daaropvolgend zijn tweede treffer van de avond aan te laten tekenen. Nog geen vijf minuten later dook Niang weer op voor Isaksson. Ditmaal was Salcido verantwoordelijk voor het laten lopen van de snelle speler. In de slotfase was Balasz Dzsudzsák dichtbij een treffer, maar Mandanda wist zich goed te herstellen. Ook in blessuretijd wist de Eindhovense formatie niet meer te scoren.