Moeder die baby vergat niet vervolgd

De moeder die vorig jaar mei haar elf maanden oude baby vergat in een snikhete auto in Baarle-Nassau waarna het kind overleed, wordt niet vervolgd. Het jongetje kwam op het leven door uitdroging en oververhitting. De vrouw was vergeten hem eerst naar de opvang te brengen toen ze ging werken.

Het kind werd gevonden op de parkeerplaats van een basisschool aan de Cor van der Bokstraat. De moeder werkte op de school. Haar collega's vonden de baby en probeerden hem te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De moeder werd verdacht van dood door schuld.

Het Openbaar Ministerie in Breda laat vandaag weten dat er 'op zich' genoeg bewijs is voor een rechtszaak, maar doet dit niet omdat dit 'niet opportuun' wordt geacht. "Niet uit het oogpunt van preventie en niet uit het oogpunt van vergelding." Volgens het OM zijn de consequenties voor de vrouw en haar omgeving 'dusdanig groot en ingrijpend' dat is besloten de vrouw niet te vervolgen. Bovendien heeft de zaak in de media veel aandacht gekregen, aldus het OM.