Internettickets voor U2-concert dat niet bestaat

Verschillende websites bieden kaarten aan voor optredens van U2 in 2009, terwijl nog allerminst zeker is of de Ierse band volgend jaar op tournee gaat. Zo zijn tickets te bestellen voor het concert dat de band op 9 juli geeft in De Kuip in Rotterdam.

De band en het stadion benadrukken echter dat er helemaal geen sprake is van een optreden in Nederland danwel een Europese tournee in 2009.

Op www.worldticketshop.nl kosten de Nederlandese concertkaarten tussen de 159 en 179 euro. Een medewerker van de online ticketshop meldde vandaag dat de informatie over de optredens van een "zeer betrouwbare bron" komt.

Ook de U2 Fanclub Nederland waarschuwt voor kaarten voor optredens die niet gaan plaatsvinden. "U2 heeft verklaard dat er nog geen concerten zijn gepland en waarschuwt dan ook om vooral nog geen tickets aan te kopen."

Begin augustus meldde de Ierse band al op zijn eigen website dat er nog geen tourdata bekend zijn voor volgend jaar. "Dus koop alsjeblieft geen kaarten voor U2-shows die te koop worden aangeboden."

Volgens een marketingmedewerkster van Kuip Concerts is het online aanbieden van tickets voor concerten die niet bestaan een bekend fenomeen. "Die sites vangen ergens een gerucht op, prikken een datum en gooien 'kaarten' in de verkoop. Helaas zijn er altijd fanatieke fans die daar op ingaan." Bij De Kuip zijn inmiddels al enkele telefoontjes binnengekomen van muziekliefhebbers die willen weten of de informatie op internet klopt. "Een iemand die ik sprak had al kaartjes voor U2 gekocht."

  (foto: ANP)