FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 28 augustus 2008

Weer jonge Fransman in beeld bij Wenger

Arsenal hoopt de selectie voor het verstrijken van de transferperiode nog te completeren met een centrale middenvelder.

Na het vertrek van Gilberto en Mathieu Flamini is deze positie wat dun bevolkt bij The Gunners. Om deze vacante plaats op te vullen heeft Arsenal-manager Arsene Wenger het vizier gericht op Blaise Matuidi, speler van St. Etienne. De 21-jarige speler is een van de grootste Franse talenten en behoort tot de selectie van Jong Frankrijk. Eerder trok Wenger al het Franse talent Samir Nasri aan.

Hamilton: "Geen onnodige risico's nemen"

McLaren-coureur Lewis Hamilton wil dit seizoen niet koste wat het kost een Grand Prix winnen als dit voor zijn positie in het kampioenschap noodzakelijk is. De Brit zegt geleerd te hebben van vorig seizoen toen hij in gewonnen positie het kampioenschap verspeelde door in China in de grindbak van de pitstraat te eindigen.

Hamilton staat aan de leiding van het kampioenschap en richt zich op het pakken van zoveel mogelijk punten. "Laat ik duidelijk stellen: ik wil altijd winnen. Iedere race weer. Maar ik heb geleerd van het verleden. Soms is het helemaal zo gek nog niet om je met minder tevreden te stellen," aldus Hamilton op zijn website.

"Mijn doel is kampioen worden, dat is vast geen verrassing. Wat je dan ten koste van alles moet voorkomen is dat je in de vangrails eindigt of een te optimistische inhaalactie doordrukt." In Valencia eindigde de McLaren-coureur achter de Ferrari van Massa. "Hoewel ik een direct gevecht met Massa verloor, kon ik opnieuw mijn voorsprong in het WK vergroten. Mentaal ben ik sterk genoeg om zo de titel veilig te stellen."

In een interview met The Times geeft Hamilton aan onder de indruk te zijn van de Ferrari's. "Die Ferrari's zijn bloody quick. In Valencia was ik samen met Massa superieur. We zetten iedereen op flinke achterstand. Toch reed hij van mij weg en ik kon er niets tegen beginnen. Terwijl ik de ballen uit mijn broek reed."

Hamilton is tevreden over de snelheid van de McLaren, maar denkt dat het nog sneller kan. "Er zijn een paar vlakken waarop we ons absoluut kunnen verbeteren. Dat vertel ik het team ook keer op keer. We mogen niet verslappen. Er wordt aan gewerkt, maar de vraag blijft wanneer het in orde is. Misschien pas in 2009."

Hamilton wil echter dit jaar geen onnodige risico's meer nemen. "Er komt wel weer een andere mogelijkheid waarbij ik punten kan terugwinnen. Vorig jaar zou dit in mijn nadeel werken, maar dat is verleden tijd en het zal niet opnieuw gebeuren, denk ik."

Oddworld: Abe's Oddysee nu op Steam

De klassieke platformer Oddworld: Abe's Oddysee is nu op Steam verkrijgbaar, en zijn opvolger Abe's Exoddus ook. De games kosten los tien dollar en samen 15 dollar, maar voor de eerste week kosten ze samen maar 13,49 dollar, oftewel omgerekend inclusief btw €10,99. De game was erg geliefd door zijn goede graphics en innovatieve gameplay, alhoewel de moeilijkheidsgraad en het savesysteem wat te wensen overliet. Heb je deze klassiekers nooit gespeeld, ren dan nu naar de winkel. blijf lekker zitten en log in op Steam.Justitie wil Haagse inbrekers plukken

Tegen vier Hagenaren zijn vandaag celstraffen tot 4,5 jaar geëist voor meerdere bedrijfsinbraken. Ook wil het Openbaar Ministerie in Den Haag dat zij ruim dertigduizend euro aan veronderstelde criminele inkomsten inleveren. De verdachten zijn tussen de 19 en 24 jaar en gingen volgens justitie sinds eind vorig jaar op strooptocht in onder meer Den Haag, Soesterberg, Harderwijk, Bussum en Werkendam.

Ze hadden het volgens justitie voorzien op winkelwaar als sigaretten, parfum en kleding. De bewijslast omvat onder meer DNA-materiaal van de verdachten in de bestolen winkels. De vier ontkennen betrokkenheid.

Het OM schetst een beeld van grondig voorbereide kraken. Zo zouden de verdachten een paar dagen voor de inbraak een winkel hebben bezocht en de omgeving hebben verkend. Op de dag van de inbraak trokken ze eropuit met een auto en een bestelbusje met daarin twee scooters. De vier gingen vervolgens op de scooter naar de winkel om een tegel door de ruit te gooien. De buit en de scooters werden vervolgens weer in het busje geladen. In de auto keerden zij huiswaarts om de volgende dag het volgeladen busje te halen.

Drie verdachten werden eind februari op heterdaad betrapt. De vierde verdachte zat toen al ruim een week vast op verdenking van een gewapende overval op een juwelier in Geldermalsen. De uitspraak volgt vrijdag 12 september.

Meer aandacht voor binnenlands toerisme

Toerismewoordvoerders van CDA, PvdA en VVD willen meer aandacht gaan vragen voor binnenlands toerisme. Dat maakte branchevereniging Recron bekend.

Gisteren nam de Recron drie Kamerleden mee op een tour langs drie aangesloten recreatiebedrijven. Het werkbezoek was een reactie op de Toerismebrief van staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken). Veel Nederlandse toeristenorganisaties, met Recron voorop, waren het niet eens met de inhoud van de brief, waarin het kabinet de toekomstplannen voor het toerisme uit de doeken doet.

Volgens de organisaties is er in de Toerismebrief te weinig aandacht voor het binnenlands toerisme. Uit de brief blijkt dat het kabinet zich vooral wil focussen op het aantrekken van meer buitenlandse toeristen, die vooral de randstad bezoeken. Vooral toeristen uit India en China moeten worden gelokt.

Op 10 september wordt de brief in de Kamer besproken. Kamerleden Elly Blanksma (CDA), Pauline Smeets (PvdA) en Charlie Aptroot (VVD) werden door de Recron meegenomen naar drie recreatieondernemers, zodat ze een goed beeld konden vormen van de praktijk bij dit soort bedrijven. De ondernemers konden duidelijk maken welke gevolgen de regeldruk voor hen had, vooral ook in financieel opzicht. De ondernemers maakten duidelijk dat de subsidies vaak moeilijk aan te boren zijn voor ondernemers, waardoor veel initiatieven niet goed kunnen worden uitgewerkt.

Volgens Recron is de sector belangrijk voor Nederland, zowel financieel als maatschappelijk. De aanwezige Kamerleden waren dat met de branchevereniging eens, en zeiden toe op 10 september meer aandacht te zullen vragen voor het binnenlands toerisme. Extra aandacht voor de sector in de brief kan bijvoorbeeld zorgen voor meer subsidies of ondersteuning bij nieuwe projecten. Hoe de Kamerleden precies extra aandacht gaan vragen is nog onbekend. Volgens Recron staat vast dat het binnenlands toerisme een 'groot onderwerp van debat gaat vormen'.

Bellen in het buitenland wordt goedkoper

Bellen in het buitenland wordt op last van de Europese Commissie goedkoper. Maar mensen die graag sms'en moeten nog even geduld hebben.

Vanaf 30 augustus gaat het prijsplafond voor internationale mobiele gesprekken binnen de EU omlaag van 0,49 naar 0,46 euro (exclusief BTW) per minuut. Voor gebeld worden gaat het maximumtarief twee cent omlaag naar 0,22 euro. Op 30 augustus 2009 gaan de tarieven nog eens drie cent omlaag. Voor sms'en en dataverkeer blijven de kosten echter behoorlijk hoog, maar Europa werkt aan een oplossing.

Het prijsplafond voor bellen is in 2007 ingevoerd, omdat de tarieven volgens de Europese Commissie buitensporig waren. Gemiddeld betaalde men in 2006 nog 1,15 euro per minuut. Een speciale regeling die tot 2010 loopt en nu wordt herzien moest daar een einde aan maken. "De volgende uitdaging is nu te komen tot een interne markt voor internationaal sms'en en grensoverschrijdende datadiensten" aldus Viviane Reding, EU-commissaris voor telecommunicatie. "Ik reken op het Franse voorzitterschap en het Europees Parlement om de Commissie te helpen dit probleem zeer spoedig op te lossen."

Daarvoor moet in 2010 een nieuwe zogenaamde Roaming-verordening worden gemaakt. De maximumprijs voor een sms'je vanuit het buitenland gaat dan naar verwachting tussen de 0,11 en 0,15 euro kosten. Reding wil ook verdere aanpassingen in de beltarieven doorvoeren, omdat er volgens haar onder het prijsplafons te weinig concurrentie gaande is.

Daarnaast sjoemelen telefoonmaatschappijen soms met de belminuten, zo laat de Europese Commissie weten. Consumenten betalen tot 24 procent meer dan de minuten die zij werkelijk hebben gebeld. Datagebruik is ook nog veel te duur, vooral voor Italianen en Slowaken. Die betalen soms wel 12 euro per megabyte data als zij in het buitenland zijn. Met één megabyte dataverkeer kun je ongeveer acht internetpagina's laden, dus klanten zitten al snel met torenhoge rekeningen.

De prijsdalingen van 30 augustus zijn in alle 27 lidstaten van de EU van toepassing. Aan de hand van de wisselkoersen van 30 juli rekent men de tarieven om naar de valuta van EU-landen buiten de euro-zone. De komende weken wil de Commissie een besluit gaan nemen over de tarieven van sms'en en mobiel datagebruik in het buitenland.

Vrouw gooit mes naar treinconducteur

Een 19-jarige vrouw uit Kerkrade heeft gisteren op het station in Spaubeek een mes naar een treinconducteur gegooid. Hij kon het mes ontwijken. De vrouw is later aangehouden met een vriendin. Na verhoor zijn beiden vrijgelaten, meldt het Korps Landelijke Politiediensten vandaag. De 53-jarige man heeft aangifte gedaan.

Rond 15.15 uur kwam de trein van Heerlen naar Sittard aan op het station in Spaubeek. Kort voor aankomst kreeg de hoofdconducteur een waarschuwing van een collega van een andere trein voor twee agressieve vrouwen. Zij waren door de collega uit de trein gezet omdat ze agressief deden en geen kaartje hadden.

Een van de vrouwen stapte uit, maar de vrouw uit Kerkrade werd volgens het KLPD hysterisch en liep schreeuwend door de coupé. Toen de hoofdconducteur haar vroeg de trein te verlaten, stapte ze het perron op en trok ze een mes. Daarop sloot de conducteur de deuren, maar vlak daarvoor gooide zij het mes naar binnen. Tegen de vrouw uit Kerkrade is proces-verbaal opgemaakt voor zware mishandeling.

De Telegraaf schreef vandaag in het bezit te zijn van een intern NS-rapport waaruit zou blijken dat geweld in treinen steeds vaker voorkomt en verhardt. Bovendien zou de politie bij ernstige incidenten regelmatig niet komen opdagen. Tussen april en juni steeg het aantal geweldsincidenten in Nederlandse treinen met vijftien procent, meldde de krant.

De PVV heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van de kwestie. De partij van Wilders pleit voor een zero-tolerancebeleid voor geweldplegers in de trein.

Spore vandaag al te preloaden

Nog een week en dan is het zover: dan is Spore wereldwijd verkrijgbaar. Mocht je niet langer willen wachten en de game echt meteen kunnen spelen zodra deze beschikbaar is, dan kun je Spore preloaden.

Dit houdt in dat je Spore voor 99% kunt downloaden en het resterende deel kunt downloaden zodra deze beschikbaar is. Hierdoor kun je binnen dertig minuten de installatie voltooien. De game moet wel gedownload worden met EA's downloadmanager.

Oozephase gameplay

Evolution for Land gameplay

Civilization Stage

Tweede testdag ItaliŽ 28-08-2008

Vandaag stond de tweede testdag op het circuit van Monza op het programma. Was gister Felipe Massa nog de snelste, nu was dat Nick Heidfeld met de BMW Sauber. De Duitser reed een tijd van 1:22.621, een tijd die voldoende was om de nummers twee en drie Nico Rosberg en Heikki Kovalainen ruim voor te blijven.

De teams zaten net als gister redelijk dicht bij elkaar, alleen kon Honda vandaag het tempo van de rest niet bijhouden. Opvallend was de mindere prestatie van de Ferrari van Felipe Massa. Hij kwam slechts tot een vijfde tijd en moest zelfs de Toro Rosso van Sebastian Vettel voor laten gaan. Ook zorgde Massa voor de enige rode vlag van de dag door in de Ascari-chicane van de baan te spinnen. Vrijdag wordt er verder getest op Monza.

#Coureur:Team:Tijd:Ronden:
1Nick HeidfeldBMW Sauber1:22.62189
2Nico RosbergWilliams Toyota1:22.879100
3Heikki KovalainenMcLaren Mercedes1:23.34192
4Sebastian VettelScuderia Toro Rosso1:23.43447
5Felipe MassaFerrari1:23.44586
6Fernando AlonsoRenault1:23.69695
7Adrian SutilForce India F11:23.82392
8Mark WebberRed Bull Racing1:23.936101
9Jarno TrulliToyota1:24.15877
10Sťbastien BourdaisScuderia Toro Rosso1:24.31134
11Rubens BarrichelloHonda1:24.69551
12Jenson ButtonHonda1:25.04942

McDonald's: 'wij gebruiken echte kaas'

De kaas die McDonald's op z'n cheeseburgers doet is echt en geen nepkaas. Dat zegt de Amerikaanse fastfoodketen in een reactie op het tv-programma de Keuringsdienst van Waarde. Die kwamen gisteren met het nieuws dat er op burgers van McDonald's dertig procent nepkaas zit.

"Kleurstoffen zijn toegevoegd in de vorm van caroteen (0,05 procent) en paprika (0,04 procent) om de kaaskleur op niveau te houden", zo laat het bedrijf weten. "McDonald's doet dat ten behoeve van de smaak en om ervoor te zorgen dat de kaas goed smelt als die op de hete hamburger ligt". McDonald's beschuldigt het tv-programma van misleiding.

De Keuringsdienst van Waarde liet onderzoek doen naar de kaas in producten van fastfoodrestaurants, supermarkten en pizzeria's. Kenners zeggen in het programma dat twintig tot veertig procent van die producten nepkaas bevat. Dat is kaas op basis van plantaardige olie in plaats van melk. Dat is veel goedkoper.

McDonald's beraadt zich over de mogelijkheid om de consument specifieker over de kaas in de Cheeseburger te informeren.

1500 euro voor stukje bruidstaart Charles en Di

Bij Albert Heijn krijg je een taart die 'aan de datum is' al met 35 procent korting, maar in Groot-Brittannië is alleen al een stukje taart uit 1981 voor 1500 euro van eigenaar verwisseld.

Het ging dat ook om een fragment van de bruidstaart die werd gebakken voor het huwelijk van prins Charles met lady Diana.

Een anonymus had er wel trek in tijdens een veiling en bood het hoogste bedrag voor het stukje, dat vooral uit marsepein en glazuur bestaat. Maar er staat wel een heus wapen op. Het was oorspronkelijk afkomstig van een lid van de hofhouding van wijlen de Queen Mum, Moyra Smith.

Na het overlijden van Smith maakte haar weduwnaar het te gelde. "Hij voelde er niks bij. Hij geeft de opbrengst aan goede doelen", aldus het veilinghuis dat normaliter in antieke boeken doet.

  (foto: ANP)

Vrienden Mondriaan wilden Victory-tape verwijderen

Met een symposium wordt morgen in het Gemeentemuseum van Den Haag een twee jaar durend onderzoek naar de Victory Boogie Woogie, het laatste werk van Piet Mondriaan (1872-1944), afgesloten.

Het opvallendste nieuws werd in februari van dit jaar al bekend, namelijk dat Mondriaan het werk pas in de laatste negen dagen van zijn leven van de typerende stukjes tape heeft voorzien. Daarmee kreeg het doek zijn ritmische karakter.

Het is niet heel waarschijnlijk dat hij het zo heeft willen laten, maar zekerheid zullen we daar nooit over krijgen, voegden de onderzoekers er vandaag aan toe. Mondriaan werkte echter eerder ook met tape om te zien hoe zijn lijnen zouden uitpakken.

De tapes leken kort na de dood van Mondriaan nog wel even in gevaar. Vrienden van de kunstenaar meenden te weten dat het de bedoeling was om het werk in verf af te ronden, maar de toenmalige eigenares verhinderde dat de tapes voor dat doel werden verwijderd.

Amsterdam pakt illegale bingo's aan

Amsterdam gedoogt niet langer de vijf commerciële bingo's in de stad. Burgemeester Job Cohen heeft de organisatoren in een brief opgeroepen te stoppen met hun activiteiten. Dat zei hij vandaag in de gemeenteraadscommissie openbare orde en veiligheid.

Amsterdam is een van de laatste steden waar commerciële bingo werd gedoogd. De hoofdstad richtte zich de laatste jaren vooral op het uitbannen van illegale casino's. Volgens Cohen is dat inmiddels gebeurd. De burgemeester dacht dat er mogelijk een versoepeling zou komen van het beleid ten opzichte van commerciële bingo's, maar nu dat niet blijkt te gebeuren, komt de gemeente in actie.

Ruim honderd militanten in Afghanistan gedood

Afghaanse en buitenlandse militairen hebben in de afgelopen drie dagen in de Afghaanse provincie Helmand meer dan honderd militanten gedood. Dat heeft het Amerikaanse leger vandaag in een verklaring laten weten.

Het leger stelde dat de Afghaanse en buitenlandse militairen tijdens patrouilles in de zuidelijke provincie werden aangevallen door opstandelingen. De rebellen gebruikten onder meer kleine vuurwapens en mortiergranaten bij hun acties.

Eerder op de dag repte het Afghaanse ministerie van Defensie nog over enkele tientallen strijders van de opstandige Taliban die in verscheidene provincies in het zuiden van Afghanistan zijn gedood.

  (foto: ANP)

Internettickets voor U2-concert dat niet bestaat

Verschillende websites bieden kaarten aan voor optredens van U2 in 2009, terwijl nog allerminst zeker is of de Ierse band volgend jaar op tournee gaat. Zo zijn tickets te bestellen voor het concert dat de band op 9 juli geeft in De Kuip in Rotterdam.

De band en het stadion benadrukken echter dat er helemaal geen sprake is van een optreden in Nederland danwel een Europese tournee in 2009.

Op www.worldticketshop.nl kosten de Nederlandese concertkaarten tussen de 159 en 179 euro. Een medewerker van de online ticketshop meldde vandaag dat de informatie over de optredens van een "zeer betrouwbare bron" komt.

Ook de U2 Fanclub Nederland waarschuwt voor kaarten voor optredens die niet gaan plaatsvinden. "U2 heeft verklaard dat er nog geen concerten zijn gepland en waarschuwt dan ook om vooral nog geen tickets aan te kopen."

Begin augustus meldde de Ierse band al op zijn eigen website dat er nog geen tourdata bekend zijn voor volgend jaar. "Dus koop alsjeblieft geen kaarten voor U2-shows die te koop worden aangeboden."

Volgens een marketingmedewerkster van Kuip Concerts is het online aanbieden van tickets voor concerten die niet bestaan een bekend fenomeen. "Die sites vangen ergens een gerucht op, prikken een datum en gooien 'kaarten' in de verkoop. Helaas zijn er altijd fanatieke fans die daar op ingaan." Bij De Kuip zijn inmiddels al enkele telefoontjes binnengekomen van muziekliefhebbers die willen weten of de informatie op internet klopt. "Een iemand die ik sprak had al kaartjes voor U2 gekocht."

  (foto: ANP)

Bacardi haalt blikken uit de schappen

Bacardi haalt uit voorzorg blikken Bacardi&Cola blik van 25 centiliter met de productiecode die eindigt op 70174 uit de handel. Dat heeft Bacardi Nederland vandaag bekendgemaakt.

Volgens de drankenfabrikant is bij kwaliteitscontroles een afwijkende smaak en geur geconstateerd. Uit onderzoek is gebleken dat het product niet schadelijk is voor de gezondheid. Toch adviseert Bacardi de drank niet te consumeren. Aan de inhoud van blikken die eindigen op een andere productiecode mankeert niets.

Consumenten kunnen lege platgemaakte blikken met de desbetreffende productiecode sturen naar Bacardi Nederland, antwoordnummer 10017, 6200 XP Maastricht. Zij krijgen hun aankoopbedrag terug.

Poetin beschuldigt VS van inmenging

De Russische premier Vladimir Poetin beschuldigt Washington ervan achter het conflict in Georgië te zitten. De ex-president zei dat vandaag in een interview met de Amerikaanse nieuwszender CNN in het Russische Sotsji aan de Zwarte Zee, aldus CNN in een verklaring.

Volgens Poetin valt Rusland niets te verwijten. De Verenigde Staten zouden het conflict hebben georganiseerd en geleid. De premier wees op de aanwezigheid van Amerikanen in de regio tijdens de vijandelijkheden. Zij zouden daar orders van hun meerderen hebben opgevolgd, aldus de president.

Moord op Willem van Oranje opnieuw onderzocht

Het Delftse kennisbedrijf DelftTech gaat de moord op prins Willem van Oranje met de modernste technieken opnieuw onderzoeken. Het bedrijf hoopt dat de technische reconstructie van de moord op 10 juli 1584 nieuwe informatie oplevert.

DelfTech begint, in samenwerking met Museum het Prinsenhof, op 1 september met het onderzoek, zo maakte het bedrijf vandaag bekend.

Het onderzoek begint met een driedimensionale laserscanning van de plaats delict, zodat de exacte maten van de ruimte bekend zijn. Vervolgens zal de politie Zeeland een afgietsel maken van de kogelgaten. Daarvoor zal de glasplaat die de kogelgaten afschermt, worden verwijderd. Ook komt er nog ballistisch onderzoek naar de kogels.

De politie Midden en West-Brabant voert een onderzoek naar bloedsporen uit. Een zogeheten luminolonderzoek moet uitwijzen of er bloedresten zijn te traceren. De chemische stof luminol licht op bij contact met bloed. Gevonden bloedsporen kunnen een patroon vormen dat aanwijzingen geeft over de positie van het slachtoffer. Tevens kan DNA-materiaal worden veiliggesteld.

Tenslotte is een röntgenonderzoek gepland, waarmee eventuele loodresten zijn te traceren. Het Nederlands Forensisch Instituut komt in actie voor pathologisch onderzoek. De resultaten zullen eind november bekend zijn.

Balthasar Gerards staat bekend als de moordenaar van prins Willem van Oranje, ook bekend als Willem de Zwijger. De onderzoekers willen de moord op de prins tot in detail reconstrueren.

Elsemieke Havenga terug op de radio

100%NL wordt een echte vrouwenzender. Want naast Myrna Goossen, Daphne Deckers en Tanja Jess krijgt ook presentatrice Elsemieke Havenga een programma bij de radiozender. Voortaan is ze iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 uur te horen. Ze heeft in haar programma aandacht voor onder andere sport, initiatieven van mensen voor goede doelen en vrouwen die het verschil maken.

Je kunt Elsemieke nog kennen van RTL Nieuws en Editie NL waar ze lang te zien was. Op het gebied van radio presenteerde Elsemieke ooit bij Veronica Nieuwsradio en het programma Kletskop op Radio 2. "Ik vind het heel leuk dat ik een programma ga presenteren bij 100%NL en daarmee weer terug ben op de radio", zegt Elsemieke. "Het zondagochtendgevoel zal vol inspiratie en energie zijn."

De nieuwe programmering met alle dames is inmiddels ingegaan. Al langer is het gedichtenprogramma Candlelight te horen op 100%NL.

Advocaat: Eerlijk proces Holleeder onmogelijk

De overweldigende media-aandacht voor de rechtszaak tegen Willem Holleeder heeft een eerlijk proces tegen hem vrijwel onmogelijk gemaakt. De naam Holleeder is door alle aandacht bij het grote publiek synoniem geworden voor 'grote boef',

Dit betoogde advocaat Stijn Franken vandaag voor het gerechtshof in Amsterdam. Franken, die in hoger beroep naast Jan Hein Kuijpers Holleeder verdedigt, vroeg het hof het Openbaar Ministerie (OM) niet-ontvankelijk te verklaren. De rechtszaak gaat volgens Franken allang niet meer over waarheidsvinding, maar over beeldvorming.

Bonus voor doorwerken na 62e

Mensen die na hun 62e blijven doorwerken, krijgen hiervoor vanaf 2009 jaarlijks een fiscale bonus. De bonus wordt ook uitgekeerd als iemand na zijn 65e aan de slag blijft.

Daar staat tegenover dat ouderen met een redelijk aanvullend pensioen vanaf 2011 extra belasting moeten gaan betalen, waardoor ze bijdragen aan de financiering van de AOW.

Het kabinet is het over deze aanpak vandaag eens geworden, aldus ingewijden. Het betreft een nadere uitwerking van het regeerakkoord.

  (foto: ANP)

'Dunya en Desie' naar Oscars

De Nederlandse inzending voor de Oscars is de speelfilm Dunya en Desie. De film gaat over twee hartsvriendinnen uit Amsterdam-Noord. Het dingt mee naar de Oscar in de categorie beste niet-engelstalige film.

Dunya en Desie worden gespeeld door Maryam Hassouni en Eva van de Wijdeven. De film van Dana Nechushtan draait nog steeds in de bioscopen en is verkocht aan buitenlandse distributeurs. Ook voor twee andere categorieën worden Nederlandse films ingestuurd: de korte film 'Zand' van Joost van Ginkel, en de animatiefilm 'Phantom of the Cinema' van Erik van Schaaik.

De nominaties voor de Oscars worden eind januari bekendgemaakt.

GC Azië onthult twaalf deelnemende landen

Leipziger Messe International heeft gemeld dat twaalf landen zullen deelnemen aan de Games Conventie AziŽ en de bijbehorende conferentie welke van 18 tot en met 20 september in het Suntec International Convention & Exhibition Centre te Singapore worden georganiseerd. Dit jaar heeft de beurs het thema Inspire Yourself.

Uit twaalf landen hebben bedrijven zich aangemeld om te exposeren tijdens de beurs. Hiervan zijn bedrijven uit Vietnam, Taiwan, Thailand, Filippijnen, Singapore, Japan, IndonesiŽ, Nederland, Duitsland, USA, MaleisiŽ en China bevestigd. Daarnaast zullen volgens Leipziger Messe International enkele producten voor het eerst aan de wereld getoond worden.

Volgens managing director Jorg Zeissig is multiculturele game-ontwikkeling een belangrijk thema als je het over een regio als Oost-AziŽ hebt. Zeissig is er van overtuigd dat de GCA en de GCAC de edities van vorig jaar zullen overschaduwen in termen als uitwisseling van kennis en belang op mondiaal niveau door het aantal internationale bedrijven die zich presenteren en de bevestigde exclusieve premiŤres.

PSV laat Van Eijden niet gaan

RKC Waalwijk is tot gisteren (woensdag) druk doende geweest om centrumverdediger Rens van Eijden van PSV te mogen huren. Algemeen directeur Jan Reker van PSV heeft echter laten weten dat de Eindhovenaren Van Eijden eerst willen laten rijpen bij Jong PSV, aldus het Brabants Dagblad.

RKC-trainer Ruud Brood, die nog altijd versterking van het verdedigingscentrum wenst, hoopt nu dat PSV in de winterstop alsnog bereid is Van Eijden te verhuren aan RKC.

Contador wil historie schrijven

Alberto Contador heeft zich voorgenomen om de komende drie weken geschiedenis te schrijven. De renner van Astana kan namelijk de eerste Spanjaard worden, die er in slaagt om de drie grote wielerronden op zijn naam te schrijven.

Vorig jaar wist Contador de Tour de France op zijn naam te schrijven. Dit jaar was de 25-jarige renner de beste tijdens de Giro d'Italia. Alleen de Vuelta a EspaŮa ontbreekt nog op zijn palmares. "Het zou een historisch succes betekenen," liet hij in een reactie weten. "Ik begrijp dat de mensen in de ban zijn van deze mogelijkheid en er al vanuit gaan dat ik de Vuelta win. Maar goed, zij zijn het niet die op de pedalen moeten trappen."

Mocht de missie van Contador slagen, dan schaart hij zich in een illuster rijtje. Tot dit gezelschap behoren vooralsnog de Franse renners Jacques Anquetil en Bernard Hinault, de Belg Eddy Merckx en de Italiaan Felice Gimondi. Miguel Indurain en Pedro Delgado, eveneens Spaanse renners, zijn er nooit in geslaagd om de trilogie te completeren.

Milram wil renners Gerolsteiner opvangen

Gerolsteiner keert volgend seizoen definitief niet meer terug in het wielerpeloton. Hans-Michael Holczer, teamchef van de Duitse formatie, is er niet in geslaagd om een nieuwe hoofdsponsor te strikken. Dit maakte hij donderdag wereldkundig.

Team Milram heeft inmiddels laten weten zoveel mogelijk renners van Gerolsteiner over te willen nemen. Zo staat Bernhard Kohl hoog op het lijstje van de enige ProTour-ploeg van Duitsland. Deze renner verraste afgelopen jaar tijdens de Tour de France door als derde in het algemeen klassement te eindigen.

Vorig jaar maakte Gerolsteiner, dat sinds 1998 in het peloton te zien was, al bekend te stoppen met de sponsoring. Het bedrijf, dat in mineraalwater handelt, stak per jaar negen miljoen euro in de wielerploeg. De enige Nederlander bij de Duitse formatie is Tom Stamsnijder.

SC Cambuur haalt Mark de Vries

SC Cambuur Leeuwarden is er in geslaagd om Mark de Vries aan te trekken. De aanvaller, die half augustus een aanbod van de Friese formatie ontving, tekent een contract voor de duur van twee jaar.

De Vries imponeerde tijdens zijn stage bij SC Cambuur Leeuwarden. Na een aantal weken bedenktijd koos de 33-jarige speler ervoor om op het aanbod van de Friezen in te gaan. In het verleden stond de aanvaller ook al onder contract bij FC Volendam, Niort, FC Dordrecht, Heart of Midlothian, Leicester City, SC Heerenveen, ADO Den Haag, Leeds United en Dundee United. Voor de laatstgenoemde ploeg was De Vries het afgelopen seizoen actief.

NEC - De Graafschap uur later

Het duel tussen NEC en De Graafschap zal aanstaande zaterdag een uur later van start gaan. In eerste instantie ston de aftrap van de wedstrijd voor 19:45 uur op het programma. De Nederlandse voetbalbond (KNVB) maakte dit donderdag bekend.

De Eredivisie CV heeft NEC en De Graafschap verzocht een uur later te starten. Het tijdstip 20:45 uur kwam namelijk vrij, omdat het treffen tussen FC Utrecht en PSV naar de middag is verplaatst. Hierdoor kan het duel tussen de Nijmeegse formatie en de Doetinchemmers ook op het nieuwe eredivisiekanaal worden uitgezonden.

NEC heeft in een reactie laten weten het besluit te betreuren, maar besloot na uitgebreid overleg toch besloten om akkoord te gaan. De KNVB merkt overigens nog wel op dat de clubs niet bang hoeven zijn dat de wedstrijden geregeld gaan worden. Dit heeft namelijk te maken met het uitzenden van de duels. "Maar als we dat verzoek krijgen van de ECV kijken we in samenspraak met de clubs wel naar de mogelijkheden."

Voetbal: Loting Champions League

Zojuist is de loting voor de Champions League, seizoen 2008-09, verricht. PSV treft Liverpool FC, Olympique de Marseille en Club Atlético de Madrid in de zware groep D.

Groep A

Chelsea FC (ENG)
AS Roma (ITA)
FC Girondins de Bordeaux (FRA)
CFR Cluj (ROU)

Groep B

FC Internazionale Milano (ITA)
SV Werder Bremen (GER)
Panathinaikos FC (GRE)
Anorthosis Famagusta FC (CYP)

Groep C

FC Barcelona (ESP)
Sporting Clube de Portugal (POR)
FC Basel (SUI)
FC Shakhtar Donetsk (UKR)

Groep D

Liverpool FC (ENG)
PSV Eindhoven (NED)
Olympique de Marseille (FRA)
Club Atlético de Madrid (ESP)

Groep E

Manchester United FC (ENG)
Villarreal CF (ESP)
Celtic FC (SCO)
Aalborg BK (DEN)

Groep F

Olympique Lyonnais (FRA)
FC Bayern München (GER)
FC Steaua Bucure ti (ROU)
ACF Fiorentina (ITA)

Groep G

Arsenal FC (ENG)
FC Porto (POR)
Fenerbahçe SK (TUR)
FC Dynamo Kyiv (UKR)

Groep H

Real Madrid CF (ESP)
Juventus FC (ITA)
FC Zenit St. Petersburg (RUS)
FC BATE (BLR)

---

Ook werden er zoals bij elke CL-loting de beste spelers per linie gekozen.

Beste doelman: Petr Cech (CZE, Chelsea FC)

Beste verdediger: John Terry (ENG, Chelsea FC)

Beste middenvelder: Frank Lampard (ENG, Chelsea FC)

Beste aanvaller: Cristiano Ronaldo (POR, Manchester United FC)

Herfkens mag duizenden euro's houden

Voormalig minister van ontwikkelingssamenwerking Herfkens hoeft het geld dat zij ten onrechte gekregen heeft niet terug te betalen aan de staat. Het geld dat Herfkens in het verleden kreeg van het ministerie van Buitenlandse Zaken was bedoeld om haar appartement te bekostigen in New York.

Vandaag meldde minister Maxime Verhagen hij de conclusie had getrokken dat Herfkens niet verwijtbaar heeft gehandeld tegenover zijn departement. Verhagen liet dit weten door middel van een brief aan de Tweede Kamer. Herfkens zegt blij en opgelucht te zijn dat de kwestie de wereld uit is. Ze vertelde nogmaals te betreuren dat zij de regels van de VN-ontwikkelingsorganisatie UNDP heeft overtreden, ''ook al heb ik dat niet bewust gedaan.''

Toen Herfkens hoorde over de fout die gemaakt was, bood ze de UNDP aan om een jaar lang gratis te werken voor de VN Millennium Campagne. ''Ik wil hiermee duidelijk maken hoe belangrijk voor mij de wereldwijde strijd tegen armoede is, waaraan ik nu weer al mijn energie kan wijden'', zo zegt de voormalig bewindsvrouw. Verhagen meldt dat Buitenlandse Zaken in de periode 2002 tot 2006 vergoedingen zijn toegekend aan Herfkens volgens het toenmalige beleid. De vergoedingen zouden de huur- en verhuiskosten van haar moeten dekken. De vergoedingen waren echter in strijd met de regels van Herfkens' werkgever, de VN.

Drie jaar lang Ontving Herfkens 7.000 dollar per maand van het ministerie van Buitenlandse Zaken als vergoeding voor haar woonlasten. Dit kwam bovenop haar toch niet misselijke VN-salaris van 18.000 dollar bruto per maand. Ze woonde in een chique appartement in Manhattan op loopafstand van haar werk. Ook werden tot twee keer toe haar verhuiskosten door de Nederlandse staat betaald.

 

Loting Champions League

Zojuist is de loting voor de Champions League, seizoen 2008-09, verricht. PSV treft Liverpool FC, Olympique de Marseille en Club Atlťtico de Madrid in de zware groep D.

Groep A

Chelsea FC (ENG)
AS Roma (ITA)
FC Girondins de Bordeaux (FRA)
CFR Cluj (ROU)

Groep B

FC Internazionale Milano (ITA)
SV Werder Bremen (GER)
Panathinaikos FC (GRE)
Anorthosis Famagusta FC (CYP)

Groep C

FC Barcelona (ESP)
Sporting Clube de Portugal (POR)
FC Basel (SUI)
FC Shakhtar Donetsk (UKR)

Groep D

Liverpool FC (ENG)
PSV Eindhoven (NED)
Olympique de Marseille (FRA)
Club Atlťtico de Madrid (ESP)

Groep E

Manchester United FC (ENG)
Villarreal CF (ESP)
Celtic FC (SCO)
Aalborg BK (DEN)

Groep F

Olympique Lyonnais (FRA)
FC Bayern MŁnchen (GER)
FC Steaua Bucureşti (ROU)
ACF Fiorentina (ITA)

Groep G

Arsenal FC (ENG)
FC Porto (POR)
FenerbahÁe SK (TUR)
FC Dynamo Kyiv (UKR)

Groep H

Real Madrid CF (ESP)
Juventus FC (ITA)
FC Zenit St. Petersburg (RUS)
FC BATE (BLR)

---

Ook werden er zoals bij elke CL-loting de beste spelers per linie gekozen.

Beste doelman: Petr Čech (CZE, Chelsea FC)

Beste verdediger: John Terry (ENG, Chelsea FC)

Beste middenvelder: Frank Lampard (ENG, Chelsea FC)

Beste aanvaller: Cristiano Ronaldo (POR, Manchester United FC)

Beste speler: Cristiano Ronaldo: (POR, Manchester United FC)

Over domheid en zo

JamBurning stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Ken je die mensen ook? Die zuurstofverspillende meute die nooit de moeite genomen heeft om te leren nadenken? Heikneuters, die als je ze vraagt naar de betekenis van het leven antwoorden met: ‘Jaah,...euh... 'k heb het eigenlijk nog nooit in ’t woordenboek opgezocht,’ of: ‘Boejuh, als ik maar ken zuipuh in het weekend.’ Holbewoners, bij wie de frons op het voorhoofd en de moeilijk-kijk-rimpels zo diep ingesleten zijn dat je twijfelt of er nog wel hersens in passen?

Parlementaire pers boos over 'NOS-show'

De parlementaire pers maakt bezwaar tegen de exclusieve uitzending door de NOS van de presentatie van een belangrijk rapport over hoe Nederland moet omgaan met de stijgende zeespiegel. Dat heeft voorzitter Jos Heymans van de Parlementaire Persvereniging (PPV), zelf werkzaam bij RTL, vandaag gezegd.

Alleen de NOS mag erbij zijn als premier Jan Peter Balkenende (CDA) het rapport van de zogeheten Deltacommissie komende woensdag in ontvangst neemt. De NOS doet live op televisie verslag van de plechtigheid, die plaatsvindt in de ambtswoning van de minister-president, het Catshuis in Den Haag. Journalisten van andere media mogen in een zaaltje in een nabijgelegen hotel toekijken en pas later vragen stellen, op een aparte persconferentie.

De PPV wil dat alle media worden toegelaten, maar dat is volgens de Deltacommissie onmogelijk vanwege plaatsgebrek in het Catshuis. De PPV heeft daarop voorgesteld de presentatie ergens anders te houden, of desnoods helemaal zonder pers erbij, maar daar wil de Deltacommissie weer niet mee akkoord gaan. De PPV heeft een compromisvoorstel afgewezen om slechts enkele andere media toe te laten.

Volgens PPV-voorzitter Heymans past het incident in een trend. "De overheid wil de totale regie in handen hebben en alles naar de eigen hand zetten. Maar zo werkt het niet."

Prostituees vaak gedwongen achter raam

Vijftig tot negentig procent van alle raamprostituees zit niet vrijwillig achter het raam. Dat betekent dat alleen al in Amsterdam vierduizend tot 7200 vrouwen tot prositutie worden gedwongen. Dat staat in een rapport van de Nationale Recherche.

De uitkomst is gebaseerd op schattingen van prostitutiecontroleurs in Amsterdam, Utrecht en Alkmaar. In alle drie de steden schatten zij dat vijftig tot negentig procent van de raamprostituees haar werk onder dwang verricht. De gemeente Amsterdam schat het totale aantal raamprostituees in die stad op zo'n achtduizend.

Tot vervolging van de daders komt het zelden. Van 2001 tot en met 2005 begon het Openbaar Ministerie in Amsterdam in totaal 92 zaken in verband met mensenhandel in de seksindustrie.

Volgens de onderzoekers van de Nationale Recherche is het moeilijk om slachtoffers van vrouwenhandel te herkennen. Zo maken ze vaak een heel vrolijke indruk, omdat dat de meeste klanten trekt. Slachtoffers doen zelden aangifte. "Het huidige prostitutiebeleid is niet voldoende toegerust om onvrijwillige prostitutie ofwel mensenhandel te signaleren", concluderen de onderzoekers.

Aanleiding voor het onderzoek, dat vorige maand werd afgerond, waren de activiteiten van een bende vrouwenhandelaars die werd geleid door twee Duits-Turkse broers en die in bijna tien jaar minstens 120 vrouwen dwong tot prostitutie in Nederland. Al in 1998 waarschuwde de Duitse politie, maar pas in 2007 werd de bende opgerold.

De Turkse broers en hun handlangers dwongen hun slachtoffers onder dreiging van geweld elke dag te werken. De vrouwen moesten minstens duizend euro per dag verdienen. Veel vrouwen ondergingen borstvergrotingen, vaak gedwongen. Een cosmetische kliniek bood de bende groepskorting. De twee broers komen later dit jaar voor de rechter.

De ChristenUnie heeft vandaag Kamervragen gesteld naar aanleiding van het rapport. Kamerlid Ed Anker concludeert uit het onderzoek dat 'misstanden veel eerder regel dan uitzondering zijn'. Hij wil van het kabinet weten of politie en justitie meer mogelijkheden moeten krijgen om gedwongen prostitutie op te sporen en aan te pakken.

[upd] Gekruisigde kikker blijft in museum

Het bestuur van het Museion-museum in Bolzano beraadt zich vandaag over een kunstwerk van de Duitser Martin Kippenberger dat paus Benedictus XVI als godslasterlijk beschouwt.

Het kunstwerk 'Zuerst die Füsse' (Eerst de voeten) is een houten sculptuur van een groene kikker met een bierpul in de ene en een ei in de andere hand. Het dier is als Jezus Christus aan zijn handen en voeten aan een bruin kruis vastgespijkerd. Kippenberger, die in 1997 op 44-jarige leeftijd in Wenen overleed, beschouwde het werk als een zelfportret dat de levensangst van de mens weergeeft.

De president van de Noord-Italiaanse regio Alto Adige, Franz Pahl, heeft het kunstwerk bekritiseerd. "Dit is beslist geen kunstwerk, maar een godslastering en een walgelijk stuk vuil dat veel mensen ziek maakt", zei Pahl vandaag. Het Vaticaan stuurde hem namens de paus een steunbetuiging, want het werk "kwetst de religieuze gevoelens van zoveel mensen die in het kruis het symbool van Gods liefde zien".

De woede van de vrome katholiek Pahl ging zo ver dat hij deze zomer met een hongerstaking de verwijdering van het kunstwerk uit het museum probeerde te bereiken. Zijn gezondheid verslechterde zo, dat hij in het ziekenhuis terechtkwam. Het museum besloot gezien de commotie het beeld van de ontvangsthal over te brengen naar een minder druk bezochte ruimte op de derde verdieping.

De actie van Pahl en het Vaticaan vielen bij kunstminnaars in slechte aarde. "Kunst moet altijd vrij zijn en de kunstenaar moet geen beperkingen in zijn vrijheid van expressie hebben", zei Claudio Strinati van de staatsmusea in Rome vandaag tegen een Italiaanse krant.

Update 17.04
De gekruisigde groene kikker blijft gewoon in het museum hangen. Dat heeft het bestuur van de kunstinstelling vanmiddag met meerderheid van stemmen besloten.

Met het besluit negeert de leiding van het museum de oproep van het Vaticaan om het werk niet meer te laten zien. De paus beschouwt het als godslasterlijk. Volgens het bestuur is de kikker een kunstwerk en blijft het hangen, totdat de expositie waarvan het deel uitmaakt, is afgelopen.

[Update] Guitar Hero: World Tour gewoon gratis online

[Update 17:00u.]
We hebben contact gezocht met Activision om te kijken wat er nu eigenlijk aan de hand is. Daaruit bleek dat de game gewoon gratis online speelbaar zal zijn.

Originele bericht
Onze conculega's van IGN hebben in een artikel over de full-band musicgame Guitar Hero: World Tour een aparte disclaimer opgenomen. Hierin wordt gemeld dat de game op de Xbox 360, PS3 en Wii online te spelen is en dat de online functionaliteit mogelijk een abonnement vereisen.
De hoeveelheid non-MMORPG's die een online-functionaliteit bieden na betaling is erg klein, het is dus nog maar de vraag hoe de markt hier op zal reageren.

Online gameplay is only available for the Xbox 360 video game and entertainment system from Microsoft, PlayStation 3 computer entertainment system and Wii and may require an additional subscription.


Please insert creditcard to continue...

Bos: niemand gaat erop achteruit

Niemand gaat er volgend jaar in koopkracht op achteruit. Werkende mensen met kinderen gaan er het meest op vooruit. Dat heeft minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) vandaag gezegd na afloop van overleg in het kabinet over de begroting voor 2009.

"Het leek er de laatste tijd op dat veel groepen Nederlanders in de min terecht dreigden te komen, maar al die minnen hebben we weg weten te werken", zei Bos. Mensen met lage inkomens gaan er niet op achteruit. Gezinnen met middeninkomens gaan er het meest op vooruit. Hoeveel precies wilde Bos niet zeggen.

Londen levert hacker uit aan VS

Een Britse computerhacker die door de Verenigde Staten beticht werd van "de grootste militaire hack aller tijden" heeft zijn zaak in hoger beroep verloren. Groot-Brittannië levert hem waarschijnlijk binnen enkele weken uit aan de VS.

De 42-jarige Gary McKinnon riskeert een gevangenisstraf van maximaal zeventig jaar wegens het illegaal binnendringen van computers van het Pentagon, het Amerikaanse leger, de marine en NASA. Hij bracht de systemen voor 700.000 dollar (bijna 500.000 euro) schade toe.

De hacker probeerde zijn uitlevering aan te vechten omdat hij vreest dat de VS hem zullen vastzetten onder onleefbare omstandigheden.

Ajax en Perez definitef uit elkaar

Ajax en Kenneth Perez zijn definitief uit elkaar. Op de website van de Amsterdamse club is dit bekend gemaakt.

Ajax heeft, in onderling overleg, het contract van de Deense voetballer per direct ontbonden. De 34-jarige Perez kan derhalve uitkijken naar een nieuwe club. “Ik ga me nu richten op mijn toekomst. Ik wil Ajax veel succes wensen. Langs deze weg wil ik iedereen bedanken voor de steun die ik heb gehad,” aldus Perez.

”We hebben elkaar zojuist de hand geschud. We denken dat het voor Ajax en Kenneth goed is dat de vervelende situatie achter de rug is. We wensen hem veel succes met wat hij gaat doen, ”zo verwoorde Danny Blind (manager technische zaken) het vertrek van Perez.

In totaal kwam Perez 66 keer in actie voor Ajax waarin hij 26 maal scoorde. Hij maakte zijn debuut op 9 augustus 2006 tegen FC Kopenhagen (1-2 winst). Daarna vertrok Perez naar PSV maar keerde in de winterstop alweer terug naar Amsterdam.

Duizenden Nederlandse sites gehackt

Een hacker heeft duizenden Nederlandse sites gehackt met een pro-islam boodschap. De hacker reageert daarmee op de omstreden film van Geert Wilders.

De hacker, die zich nEt^DeViL noemt, heeft de voorpagina's van de sites aangepast, een aanval die bekend staat als 'website defacement'. De hacker is op zijn eigen manier wel vriendelijk, in een boodschap laat hij weten niets tegen de getroffen sites of hun eigenaren te hebben, maar slechts tegen "dat wat Geert Wilders, koe!, voor jou heeft gekozen". Ook laat hij weten geen bestanden gewist of aangepast te hebben.

Op de aangevallen sites staat een boodschap; een YouTube-filmpje met een toespraak van Khalid Yassin, een Amerikaanse islam-leraar en oprichter van meerdere islamistische organisaties, zoals de Islamic Broadcasting Corporation in Engeland. Het filmpje bevat een toespraak over de islam en islamitisch fundamentalisme. Op de gehackte pagina's staat verder: "Deze hack is gedaan om de islam te verdedigen, de religie van Abraham, Mozes, Jezus en Mohammed (vrede zij met hen), die is beledigd door een koe uit Nederland." En: "Als je denkt dat het beledigen van god en religie valt onder de vrijheid van meningsuiting, zoals jullie land deed, sta me dan toe mijn vrijheid van hacken te laten zien."

In totaal heeft de hacker al 18.157 sites voorzien van de nieuwe voorpagina. Daarvan zijn er 1073 verbonden aan een .nl-domein. Vandaag zijn dat er al elf, meldt Zone H, die defacements in de gaten houdt. Op het moment van schrijven is internetcafe-charlie.nl het recentste slachtoffer. Sommige van die sites zijn nog steeds niet hersteld, en naar verwachting zal de hacker ook nog wel een tijd doorgaan met de aanvallen. Site-eigenaren kunnen, behalve zorgen voor een goede beveiliging van hun webservers, niet zoveel doen.

Webwereld meldt dat de aanvallen waarschijnlijk plaatsvinden door een zogenaamde SQL-injectie in het veelgebruikte Joomla-cms. Via dat gratis systeem kunnen websites worden bijgehouden. Eerder deze maand ontdekten hackers een lek in de Joomla-software. De pleister die daarvoor is gemaakt, is mogelijk door niet iedereen geïnstalleerd, waardoor de sites nu een makkelijke prooi vormen voor de hacker.

SP: daling premie ziektekosten voor lage inkomens

De SP wil dat mensen met een laag inkomen minder premie voor de ziektekosten gaan betalen. Door de hoogte van de premies afhankelijk te maken van het inkomen, moeten beter bedeelden meer gaan ophoesten.

Dat blijkt uit een plan van de partij waarover de website van de Volkskrant vandaag heeft bericht. Volgens de SP is de overheid met de invoering van de inkomensafhankelijke premie evenveel voor de ziektekosten kwijt als nu.

Minder werk bij depressie dan handicap

Verstandelijk gehandicapten doen het vaak beter op de arbeidsmarkt dan iemand die onder behandeling staat voor een chronische psychiatrische aandoening.

Van de zelfstandig wonende verstandelijk gehandicapten heeft circa een op de tien een normaal betaalde baan, tegen een op de twintig psychiatrisch patiënten die dankzij medicatie en andere zorg thuis kunnen wonen.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Volgens onderzoekster Rick Kwekkeboom stimuleren zorginstellingen voor verstandelijk gehandicapten hun cliënten meer om aan de slag te gaan dan hulpverleners voor psychiatrische patiënten. Ook lijken werkgevers volgens haar toegeeflijker ten aanzien van werknemers met een verstandelijke beperking dan voor een depressief persoon op de werkvloer.

Hallelujah! Guitar Praise aangekondigd

Muziekgames zijn hot. De ene Guitar Hero is nog niet uit en de volgende wordt alweer aangekondigd, terwijl Harmonix met Rock Band een volledige band in je huiskamer plant. Konami besloot vorig jaar ook maar eens hun games Guitar Freaks en Drum Mania samen te voegen en dus is het niet gek dat er nieuwe spelers op de markt komen. Digital Praise heeft aangekondigd bezig te zijn met de ontwikkeling van de gitaargame Guitar Praise. Hoewel de titel anders doet vermoeden, aanbidt je in deze game niet de gitaar, maar God.

De tracklist van de game bestaat namelijk uit 52 tracks uit het Christian Rock-genre. Namen die zullen verschijnen in de game zijn onder meer Flyleaf, Petra, Whitecross, Skillet en Newsboys. Deze tracks kun je in singleplayer careermodus doorlopen of in multiplayer spelen, inclusief een Power Duel, waarbij je met behulp van power-ups het gitaarspel van je tegenstander kan ontregelen.

De game zal voor de PC en Mac deze herfst uitkomen in de Verenigde Staten, over een Europese release is nog niets bekend.

[SF] Start in Donington

De nieuwe raceklasse Superleague Formula trapt komend weekend af in Donington Park. De klasse wordt gesponsord door voetbalteams. Een vergelijkbaar initiatief kwam vijf jaar geleden niet van de grond.

Toch was het na enkele testsessies en demonstraties wel een klasse met potentie en het droomhuwelijk tussen autosport en voetbal is eindelijk werkelijkheid. Clubs als Feyenoord, Benfica, Anderlecht en Leeds United waren een paar jaar geleden als eerste om in de autosport te stappen en ook de coureurs zagen een dergelijke serie wel zitten. Johnny Herbert kon niet wachten om voor Chelsea uit te komen als de Londense club mee zou doen. Maar na zijn carriŤre in de Formule 1 te hebben afgesloten, kwam de nieuwe raceklasse niet van de grond.

Vorig jaar is er nieuw leven in het idee geblazen, met de Superleague Formula tot gevolg. Door de doortastendheid had de organisatie al snel een aantal teams die mee wilden doen. De Rotterdamse club Feyenoord doet dit keer dan niet mee, maar PSV wel en die wagen wordt bestuurd door voormalig GP2-coureur Yelmer Buurman. Ook Robert Doornbos zal meedoen, voor AC Milan.

Of het een succes wordt, is nog afwachten maar met zes races op de kalender lijkt een voorzichtig begin gemaakt. Het kwalificatiesysteem zal wel revolutionair zijn: een zogenaamde shoot-out bepaalt welke snelste rijder van de twee doorgaat.

Zaterdag om 10:00 uur is de eerste training voor de Superleague-rijders in Engeland. FOK!sport zal het nieuws ervoor verzorgen en houdt je op de hoogte.

Rover opent website voor ov-klachten

Reizigers met klachten over het openbaar vervoer kunnen vanaf volgende maand terecht op www.ovloket.nl. De site is nodig omdat velen op dit moment niet weten waar ze hun klacht kunnen indienen, licht een woordvoerder van initiatiefnemer Rover vandaag toe.

Ook kunnen de klachten hierdoor volgens de reizigersorganisatie sneller worden afgehandeld en wordt maandelijks vastgesteld wat de meest voorkomende klachten zijn. Op dit moment zijn dat volgens Rover klachten over de ov-chipkaart en over stakingen. Rover zegt maandelijks rond de duizend klachten te krijgen.

De klachtenwebsite is per 1 september in de lucht en wordt 9 september officieel geopend door staatssecretaris van Verkeer Tineke Huizinga (ChristenUnie). Het ministerie subsidieert het loket.

Indiana Jones and the Staff of Kings voor DS en PSP

Ongeveer twee jaar terug werd door Lucasarts aangekondigd dat ze werkten aan een 'next generation', non-LEGO, Indiana Jones game. Sindsdien had eigenlijk niemand meer iets van de game vernomen.

Vandaag blijkt dat PEGI Indiana Jones and the Staff of Kings beoordeeld heeft. Een game waarin je in plaats van Nazi-legopoppetjes aan stukken te schieten Nazi's met ragdoll physics aan flarden schiet. Vooralsnog is er verder niets over de game bekend.

Arrestaties na vondst lijk in Maas

Drie personen zijn aangehouden in verband met de vondst van een lijk in de Maas bij Maastricht in juli. Het gaat om twee mannen en een vrouw, meldt het OM vandaag. Het stoffelijk overschot is van een 30-jarige Marokkaan zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man, van wie al vaststond dat hij slachtoffer was van een misdrijf, blijkt met messteken om het leven te zijn gebracht in een woning in Heer.

De Marokkaan heeft korte tijd in het water gelegen. De identificatie verliep moeizaam, omdat de man volgens het OM meerdere identiteiten had. Hij zou actief zijn geweest in het drugscircuit in Maastricht en Rotterdam. Zijn stoffelijke resten zijn overgebracht naar zijn nabestaanden in Marokko.

De politie heeft een 43-jarige vrouw en een 45-jarige man uit Maastricht en een 31-jarige man uit Sittard aangehouden wegens betrokkenheid. Het drietal zit vast.

Van der Garde: "Op naar NŁrburgring"

Maar liefst zeven weken 'vakantie' kende de World Series by Renault, maar komend weekend gaat het laatste deel van het seizoen van start. Giedo van der Garde gaat proberen zijn voorsprong te vergroten na de zomerstop.

Op de Duitse NŁrburgring zal onze landgenoot aantreden na een lange tijd van stilte, maar Van der Garde heeft absoluut niet stil gezeten. In tegendeel: "Ik heb zeker niet stilgezeten. Ik heb een weekje vakantie gehad, maar ik ben ook een week in Finland geweest, waar ik samen met McLaren-coureur Heikki Kovalainen heb getraind. Dat was een indrukwekkende ervaring. Ze hebben in Finland een prachtig trainingscomplex, waar ze je helemaal kunnen doorlichten en kijken naar je fysieke gesteldheid. Aan de hand daarvan maken ze een trainingsprogramma wat dan speciaal op jou is afgesteld en waarmee je je eventuele zwakke punten goed kunt verbeteren."

De autocoureur van P1 Motorsport vertelde ook nog: "Vervolgens hebben we getest in Engeland, waar we een beetje werden tegengewerkt door het weer. Ondanks dat heeft het team wel het nodige kunnen proberen en hebben we weer aardig wat nuttige informatie verzameld. Het zou ons moeten helpen voor de race op de NŁrburgring, een mooi circuit met een technische eerste sector. Dit circuit zou ons goed moeten liggen, waardoor we flink wat punten kunnen scoren. Daar ligt de prioriteit."

Negen jaar cel voor wurgen vriend

Een 24-jarige vrouw uit Vlijmen is vandaag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging. De rechter acht bewezen dat de vrouw 'weloverwogen' een einde aan het leven van haar vriend heeft gemaakt. Tegen haar was tien jaar cel met dwangverpleging geëist.

De vrouw zocht volgens het OM vijf dagen voor de moord op internet naar manieren om iemand om het leven te brengen. Volgens haar advocaat was zij niet bewust van haar handelen, maar de rechter vond dit niet aannemelijk. De rechtbank meent dat er voldoende bewijs is dat de vrouw haar vriend met voorbedachten rade vermoordde. De vrouw is wel verminderd toerekeningsvatbaar verklaard.

De 26-jarige man werd in maart vorig jaar dood in hun woning aan de Beneluxbaan in het Noord-Brabantse Vlijmen aangetroffen. Hij bleek te zijn gewurgd. Zijn vriendin bekende half april. Zij verklaarde tot haar daad te zijn overgegaan vanuit een gevoel van angst en onmacht.

Topcoureurs in Race of Champions

Tom Kristensen en Mattias EkstrŲm nemen eind dit jaar deel aan de Race of Champions voor de DTM. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Het duo wist in 2005 voor Team ScandinaviŽ de Nations Cup te winnen.

"Het is altijd erg leuk om bij de Race of Champions te zijn", zei Kristensen, die dit jaar in de 24 uur van Le Mans weer succesvol was. "Het racen in een stadion als Wembley is een totaal andere ervaring dan het rijden in de DTM of Le Mans. De sfeer is altijd fantastisch en het is een mooie manier om het jaar af te sluiten."

EkstrŲm, die tot 'kampioen der kampioenen' gekroond werd in 2006, nadat hij Michael Schumacher wist te verslaan, vertelde: "Dit jaar belooft de zwaarste editie van de Race of Champions tot dusver te worden. Er zijn al een paar grote namen bevestigd, maar ik ben een racer in hart en nieren en ga dus opnieuw voor de titel."

Sebastien Loeb, Michael Schumacher, Mark Webber, Andy Priaulx, Troy Bayliss, Sebastian Vettel en Jenson Button doen deze editie ook mee.

Van der Zande is er klaar voor

Komend weekend rijdt het Formule 3 Euroseries-circus op het Engelse Brands Hatch. Dan wordt het zeer korte 'Indy-circuit' gebruikt, waardoor de gereden tijden erg dicht bij elkaar zullen liggen. Renger van der Zande kan niet wachten om te rijden.

De Nederlander verwacht een erg spannend weekend: "Engelse circuits zijn altijd bijzonder. Brands Hatch is echt zo'n typisch Engelse baan met korte grasstrookjes en muren die niet ver van de baan staan. Het ademt aan alle kanten sfeer. Het Indy-circuit heeft maar een paar bochten en is eigenlijk gewoon ťťn sector. Omdat het zo kort is, wordt de kwalificatie ontzettend belangrijk. Letterlijk elke duizendste van een seconde telt. Dat kon je vorig jaar wel zien, toen een tiende van een seconde tijdwinst gelijk zes plaatsen opleverde."

Van der Zande gaat enthousiast verder: "We hebben na een paar weken pauze de batterijen weer opgeladen en we gaan er weer vol tegenaan. Ik kan niet wachten om weer flink te gaan knallen!"

Perridon ontvouwt GP2-plannen

De Trust-baas Michel Perridon maakt tijdens het GP2-weekend op Monza de plannen bekend voor het Trust Team Arden. Trust is de hoofdsponsor dit jaar van Arden, de renstal van Chris Horner. Perridon zou al een poosje overwegen een belang te nemen in het GP2-team.

De geruchten gaan dat Perridon en Horner, de laatste is ook teambaas bij Red Bull Racing, het eens geworden zijn over een aandelenovername. De Nederlander krijgt vijftig procent van de aandelen in handen. Perridon liet eerder dit jaar weten dat de samenwerking niet uitsluitend moet leiden tot meer naamsbekendheid, maar ook tot meer kansen voor Nederlands racetalent.

Zo is daar Yelmer Buurman aangenomen, maar die verloor zijn stoeltje omdat hij niet voldaan zou hebben aan betalingsverplichtingen. Komend jaar is Renger van der Zande de belangrijste kandidaat voor een GP2-stoeltje bij Arden. De 22-jarige Nijmegenaar doet het momenteel erg sterk in de Formule 3 Euroseries en heeft als persoonlijke sponsor Trust.

Massa: "Eerste of tweede coureur onbelangrijk"

Ferrari-rijder Felipe Massa houdt zich niet bezig met de vraag of hij als eerste rijder moet worden beschouwd. Volgens de Braziliaan is een betere strategie alle races winnen.

Ferrari zou beter zijn geld op ťťn paard kunnen zetten, als het nog kans wil maken op de constructeurstitel. Maar Massa denkt er anders over: "Dankzij mijn overwinning in Valencia sta ik in het kampioenschap nu boven Kimi. Mij is een paar keer gevraagd of ik vind dat Ferrari mij nu moet aanwijzen als eerste coureur. Ik kan alleen maar zeggen dat ik races wil blijven winnen. Dan versla ik dus iedereen, ook mijn teamgenoot. Beslissingen als deze zijn verder niet aan mij. Ik kan alleen maar mijn uiterste best doen voor het team. De rest laat ik aan de leiding over."

De Braziliaan wist op de eerste testdag op Monza de snelste tijd neer te zetten, maar traditioneel doet het rode team het altijd goed in 'hun achtertuin'.

Rusland test intercontinentale raket

Rusland heeft vandaag met succes een intercontinentale ballistische raket getest, waarmee het mogelijk is antiraketsystemen te neutraliseren. Dat heeft het Russische persbureau Interfax gemeld op gezag van het Russische ministerie van Defensie.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice en haar Poolse ambtgenoot Radoslaw Sikorski ondertekenden vorige week een verdrag over de plaatsing van delen van een omstreden raketschild in Polen. Het Amerikaanse systeem moet het Westen beschermen tegen raketaanvallen van 'schurkenstaten'.

Rusland is er fel tegen gekant dat een dergelijk systeem zo dicht bij zijn grens wordt geplaatst en heeft gedreigd met vergeldingsmaatregelen.

Liuzzi: "Vooruitgang geboekt"

Voor Force India heeft gisteren Vitantonio Liuzzi plaats genomen in de wagen. De Italiaan reed op de eerste testdag 99 ronden op het circuit van Monza en maakte de achtste tijd. Hij was niet veel langzamer dan de coureurs voor hem.

Het was volgens de testcoureur dan ook een geslaagde testdag. "We hebben gezocht naar een goede afstelling voor de rest van deze testsessie en voor de race, die over een paar weken op dit circuit wordt gehouden. Ik denk dat we tevreden mogen zijn over hoe de dag is verlopen. In de ochtend was er zeer weinig grip en had ik het vrij moeilijk op de banden die we tot onze beschikking hadden. Toch hebben we wel wat vooruitgang kunnen boeken: we hebben zonder problemen bijna honderd ronden gereden en we zaten qua rondetijden niet ver van de rest."

Donderdag (vandaag) test Adrian Sutil nog voor Force India, en vrijdag stapt Giancarlo Fisichella in.

Piquet happy met nieuw aero-pakket

Nelson Piquet jr., coureur voor ING Renault, is wel blij met het nieuwe aerodynamisch pakket op de wagen, dat is speciaal ontwikkeld voor het snelle circuit van Monza. Toch zette hij de langzaamste tijd neer van alle testcoureurs op de eerste testdag.

De Braziliaan hield zich bezig met het zoeken naar een goede balans in de auto en het beoordelen van de banden. "We hebben goed gewerkt tijdens de eerste testdag. Het was fijn om zoveel ronden te kunnen rijden", vertelde Piquet, die met 117 ronden de meeste ronden reed van iedereen.

"Monza is het snelste circuit van het jaar, en daarom we proberen hier een aerodynamisch pakket uit dat weinig downforce geeft. Dat ging redelijk goed, al is het wel een vreemd gevoel om met zo weinig neerwaartse druk te rijden. De baan was verder nog vrij 'groen', wat ook niet echt hielp. Ik ben echter tevreden met het werk dat we hebben verzet, al hebben we ook nog voldoende te doen."

Op de twee overige testdagen, donderdag en vrijdag, zal Fernando Alonso in de Renault testen.

Toyota: mechanische problemen

Voor Toyota was het gisteren niet zo'n goed begin van de testdagen op Monza, ItaliŽ. Jarno Trulli zat iets later dan gepland in de auto omdat er mechanische problemen bleken te zijn, maar hij reed toch nog 92 ronden.

De Italiaan wist de negende tijd van de dag te rijden, maar er deden slechts tien man mee. "We begonnen de dag met wat vertraging", aldus Trulli. "Maar nadat de problemen waren opgelost, konden we aan de slag met de remmen, de afstelling en de banden die we gaan gebruiken tijdens de Italiaanse Grand Prix. Aan het einde van de dag had ik toch nog meer dan negentig ronden gereden en we hebben nu veel data om mee verder te werken."

Trulli zal ook vandaag, de tweede testdag op Monza, voor Toyota in de wagen ziten.

Het verschijnsel Diva Depressiva;

Kinderen zijn als elektrische apparaten: je krijgt ze nooit meer goed terug in de doos.
Terwijl je dát nou juist willen met massa’s volwassen kinderen van de vrouwelijke kunne. Daar moest ik laatst aan denken toen ik een docusoap zag over depressieve vrouwen.
Terug de baarmoeder in ermee!
Of nog beter; terug naar het stadium van de conceptie.
Het spermatozoïde stadium, waarin de druistige zaadjes geduldig wachten tot de volgende dit keer hopelijk minder depressieve eicel zich verwaardigt om hen tegemoet te komen.

Nieuwe aanhouding 'kaping' toestel Transavia

De politie heeft een derde persoon aangehouden die mogelijk betrokken is bij de verdachte melding waardoor een toestel van Transavia dinsdag op Rotterdam Airport uren aan de grond moest blijven. Het gaat om een man, aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) vandaag.

Ze kon nog niets zeggen over de identiteit van de verdachte en of hij een bekende is van de twee personen die in het vliegtuig zijn gearresteerd. Ook ging ze niet in op de vraag of deze man het verdachte telefoontje pleegde naar de alarmcentrale 112.

De twee andere verdachten zijn de 31-jarige Fatih K. en zijn 28-jarige vriendin Hinda uit Dordrecht. Zij zijn door de politie verhoord en hun huis is doorzocht. Daarbij zijn enkele goederen in beslaggenomen. Het OM verdenkt hen van voorbereidingshandelingen voor een eventuele kaping.

Het vliegtuig van Transavia met bestemming Bodrum stond dinsdagmiddag rond 15.00 uur op het punt te vertrekken toen de verdachte melding binnenkwam. De marechaussee hield de kist daarop uren aan de grond met aan boord nog alle passagiers en bemanningsleden. Zij mochten rond negen uur 's avonds het vliegtuig verlaten en konden rond twaalf uur met een ander vliegtuig alsnog vertrekken. Doorzoekingen in het toestel leverden overigens geen wapens of explosieven op.

Het Openbaar Ministerie (OM) wilde vanochtend nog niets kwijt over de achtergrond van het dreigtelefoontje. "Het zou best kunnen dat iemand deze twee een loer heeft willen draaien", liet de zegsvrouw eerder optekenen. Familieleden van de verdachten uit Dordrecht beweren in het AD dat de twee mogelijk het slachtoffer zijn geworden van een wraakactie van een voormalige vriend.


Vliegtuig Transavia  (foto: ANP)

VVD moet tegen terreur van middelmaat strijden

Mark Rutte wil de VVD neerzetten als een optimistische partij, die mensen de ruimte geeft iets van hun leven te maken. "De VVD gaat in het offensief tegen de terreur van de middelmaat. Vóór de hardwerkende Nederlander die vorm en inhoud geeft aan de eigen toekomst."

Dat staat in de concept-beginselverklaring van de VVD, die partijleider Rutte vandaag heeft gepresenteerd. Ze moet de huidige, die uit 1980 dateert, vervangen.

Rutte wil dat de VVD ook "strijdt voor verheffing van de onderklasse: door goed onderwijs en door mensen niet afhankelijk te maken van een overheid, maar hen helpen op eigen benen te staan".

Volgens het concept-beginselprogramma is onderwijs onontbeerlijk om mensen te verheffen uit achterstand en armoede. Goed onderwijs gedijt volgens Rutte het beste in een kleinschalige omgeving. "Leraren zijn voor de VVD de sleutel tot het succes in het onderwijs. Zij dienen de ruimte te krijgen om hun vak optimaal uit te oefenen." Overdracht van kennis moet daarbij voorop staan.

Rutte legt de nadruk op de liberale beginselen van de VVD. Vrijheid en verantwoordelijkheid ziet hij als het hoogste goed. Gelijkwaardigheid, verdraagzaamheid en sociale rechtvaardigheid vloeien daaruit voort.

De beginselverklaring pleit verder voor goed burgerschap, ook van immigranten. "De Nederlandse samenleving vindt haar oorsprong in de joods-christelijke traditie, het humanisme en de Verlichting. Deze beschavingsfundamenten vormen samen met de Nederlandse taal, de vaderlandse geschiedenis en de Grondwet de grondslag van onze nationale identiteit."

[US] Teleurstellende nederlaag Wassen

Voor Rogier Wassen is het herendubbelspeltoernooi van de US Open op een teleurstelling uitgelopen.

De Limburgse dubbelspecialist verloor samen met zijn Zuid-Afrikaanse partner Jeff Coetzee in de eerste ronde met 1-6 en 4-6 van de Argentijnen MŠximo GonzŠlez en Juan Můnaco. Wassen en Coetzee waren als dertiende geplaatst in New York.

Door de uitschakeling van Wassen zijn er geen Nederlandse deelnemers meer op de US Open. In het enkelspel doen bij de heren en de dames geen Nederlanders mee.

Kuyt opgelucht over winst

Dirk Kuyt was zichtbaar opgelucht, nadat hij gisteren de winnende goal voor Liverpool had gescoord en de Engelse club zich ten koste van Standard Luik plaatste voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

"Het was een moeilijke wedstrijd, maar we bleven in onszelf geloven en het was uiteindelijk een goede prestatie. We wilden persť in de Champions League spelen. De afgelopen twee jaren hebben we in de halve finale en finale gestaan,” aldus Kuyt.

Aangeschoten Dead or Alive bedenker geïnterviewd

Enkele maanden geleden verliet Dead or Alive bedenker Tomonobu Itagaki Tecmo. Een redacteur van 1UP is hem vervolgens per toeval tegen het lijf gelopen en begon een interview met een aardig aangeschoten Itagaki.

Zo weet hij ons te vertellen dat de achteruitgang van het aantal Japanse ontwikkelaars te vergelijken is met het aantal gevechtsvliegtuigen in de oorlog. Tijdens Wereldoorlog II namen meer dan duizend vliegtuigen deel aan luchtgevechten. In de Koreaanse oorlog gebruikte elke zijde slechts zo'n 60 vliegtuigen. Tegenwoordig zijn dat nog maar een of twee ultramoderne vliegtuigen. Hij vindt het dus jammer dat er minder ontwikkelaars en vliegtuigen zijn, want volgens hem is een land gedoemd te vergaan zonder deze gevechtsvliegtuigen. Hij vindt vliegtuigen echter nog wel erg gaaf.

Verder meldt hij dat Hideo Kojima is een goede 'piloot' is. Hij weet hoe goede games gemaakt moeten worden. Ook verandert hij van koers wanneer dit nodig is. Hij roept nieuwe ontwikkelstudio's echter op om niet te concurreren met Kojima Productions, Square-Enix of Capcom. Je zult als piloot alleen maar uit de lucht geschoten worden.Stuntpiloot

Kutaragi is met de Playstation 3 een piloot in hardware, net zoals Itagaki een piloot in software is en hij heeft veel respect voor Kutaragi. De Playstation 3 is het vliegtuig van Kutaragi. Itagaki vindt echter dat de Xbox 360 beter te besturen is -als vliegtuig- en daarom concentreerde hij zich op de Xbox 360. Een Playstation 3 zou echter wel makkelijker te besturen zijn dan een Nes. Een hedendaagse ontwikkelaar zou de Nes niet aankunnen.

Itagaki doet ook nog even een boekje open over Okami en Ninja Gaiden. Hij en zijn dochter werden ziek van de game van Clover Studioi. Clover Studio vloog gewoon in een willekeurige richting zonder een bepaald doel. De game is uniek, maar het was geen goed gevechtsvliegtuig. Over Ninja Gaiden is hij ook niet te spreken. Hideki Kamiya heeft onterechte grote uitspraken gedaan over de game. Er zijn twee types mensen die zulke grote uitspraken doen: zij die een echte mening hebben en zij die hun zwakke plek proberen te verbergen. Itagaki hoopt dat Kamiya niet tot de laatste groep behoort.

Tot slot weet Itagaki te vertellen dat hij niet op de achtergrond zal blijven, maar dat hij snel terug in zijn gevechtsvliegtuig zal stappen. Het gehele interview lees je hier. Amen.

FenerbahÁe: geen Maduro, maar Josico

Niet Hedwiges Maduro, maar de Spanjaard Josico komt de gelederen van FenerbahÁe versterken. De 33-jarige middenvelder komt over van het Spaanse Villarreal, waar hij sinds medio 2002 actief was.

FenerbahÁe was nog druk op zoek naar een controlerende middenvelder en zag Marcos Senna (ook Villarreal) als eerste optie. Eerder deze week werd ook de naam van Maduro genoemd, maar de bij Valencia actieve Nederlander gaf eerder al aan Spanje niet te willen verlaten.

Josico is na trainer Luis Aragones en spits Daniel GŁiza de derde Spanjaard bij de Turkse topclub.

Heije versterkt Roosendaal

RBC Roosendaal heeft overeenstemming bereikt met Pascal Heije over een terugkeer naar de Roosendaalers.

De 28-jarige verdediger/middenvelder zal op amateurbasis aan de selectie van trainer Rob Meppelink worden toegevoegd. Gedurende de eerste helft van het seizoen wordt hij in de gelegenheid gesteld een contract af te dwingen.

Heije kwam in de periode 2000-2003 na ťťn seizoen Ajax gedurende drie seizoenen op huurbasis uit voor RBC. Na twee jaar NEC, ťťn seizoen Go Ahead Eagles en ťťn seizoen Jong Willem II keert Heije nu weer terug in Roosendaal.

Thiago Neves op weg naar HSV

De kans is groot dat HSV zich een dezer dagen versterkt met Thiago Neves. De 23-jarige Braziliaan komt voor 7,5 miljoen euro over van Fluminense, waar hij twee seizoenen speelde.

Thiago Neves is een aanvallende middenvelder, die in Hamburg de opvolger moet worden van Rafael van der Vaart, die onlangs vertrok naar Real Madrid.

Neves nam deze maand met BraziliŽ deel aan de Olympische Spelen. Gisteren verraste HSV al vriend en vijand door Marcel Jansen over te nemen van Bayern MŁnchen.

Real Madrid gaat voor Joaquin

Geen Cristiano Ronaldo, geen Santi Cazorla en geen David Villa. Het zit een wanhopig Real Madrid deze zomer niet mee op de transfermarkt.

Na het afketsen van deze drie transfers is het vizier gericht op een andere speler van Valencia, Joaquin. Volgens de Spaanse krant Marca ziet de Koninklijke de 27-jarige middenvelder als optie voor de rechterkant.

De voormalige speler van Real Betis is nooit een top-prioriteit geweest voor Los Merengues, maar omdat de transfermarkt nog maar vier dagen geopend is, is haast geboden.

De kans dat Real Madrid er wel in slaagt om Joaquin los te weken bij Valencia is overigens ook niet groot. De club uit de Sinaasappelstad heeft al aangegeven geen basisspelers meer van de hand te doen.

Steppe boos over mislukte transfer

GBA-doelman Kenny Steppe is des duivels dat zijn club een transfer naar sc Heerenveen tegen heeft gehouden.

Germinal Beerschot sprak met Anderlecht over een ruil Steppe-Proto. "Ik wil niet naar Anderlecht," aldus een razende Steppe in het Nieuwsblad.

"Beerschot werkt mijn transfer naar Heerenveen tegen. Ik wil onmiddellijk tekenen bij Heerenveen. Ik ben nog maar 19 jaar, maar ik ben klaar voor een stap hogerop. Vorig seizoen heb ik bij Germinal Beerschot veel progressie gemaakt en Heerenveen zou een logische volgende stap zijn. Het is nog geen grote topclub zoals PSV of Ajax, maar Heerenveen staat net onder die clubs. Ik zou mij er verder kunnen ontwikkelen."

GBA zou Steppe echter liever naar Anderlecht zien gaan en in die deal Silvio Proto betrekken, die dan eerste doelman in Antwerpen moet worden. Dit is echter geen optie voor Steppe. "Ik heb geen trek om ergens tweede doelman te worden."

[US] Roddick, Djokovic sterk in eerste ronde

Andy Roddick besloot om de Olympische Spelen over te slaan om fit aan de US Open te verschijnen. Deze keuze heeft tot nu toe goed uitgepakt. De Fransman Fabrice Santoro werd met 6-2, 6-2 en 6-2 verslagen. De achtste geplaatste Amerikaan sloeg vijftien aces en verloor maar vier punten op zijn eerste service.

"Ik serveerde erg goed vandaag", liet Roddick weten. "Dat moet ik het hele toernooi doen. Dat zal erg belangrijk worden. Ik zat er bovenop tegen Fabrice, want als je hem niet onder druk zet, wordt het een hele lange wedstrijd." Roddick won de US Open in 2003.

Ondanks een enkelblessure ging de ServiŽr Novak Djokovic eenvoudig verder naar de tweede ronde. Hij versloeg de Fransman Arnaud Clťment met 6-3, 6-3 en 6-4. In de derde set leek de als derde geplaatste ServiŽr zijn enkel te verzwikken maar kon de partij toch vervolgen.

Ekramy naar AnkaragŁcŁ

Volgens De Telegraaf is de overgang van Sherif Ekramy naar AnkaragŁcŁ afgerond.

De Turkse club huurt de keeper voor komend seizoen en heeft een optie tot koop bedongen. Hij is gisteren (woensdag) zelf persoonlijk rondgekomen met de Turkse club en heeft de medische keuring inmiddels goed doorstaan.

Omdat de Turkse club de volledige huursom overneemt, zal Feyenoord geen vergoeding krijgen voor de verhuur.

'Espanyol volgt Elia'

Volgens de NOS zat Espanyol gisteren op de tribune voor FC Twente-aanvaller Eljerio Elia.

Technisch directeur Paco Herrera en trainer Bartolomť Marquez van de Spaanse club zagen de jeugdinternational aan het werk tegen Arsenal. De Tukkers verloren met 4-0 en Elia kwam niet in het stuk voor.

De 21-jarige vleugelflitser is pas ťťn seizoen actief voor Twente, waar hij nog tot medio 2010 onder contract staat. Vorig seizoen speelde Elia 30 duels, waarin hij twee keer scoorde.

Verhaegh ziet Twente wel zitten

Na het vertrek van Luke Wilkshire zoekt FC Twente een nieuwe rechtsback. Voor die positie heeft het Paul Verhaegh en Ronnie Stam in het vizier. Optie ťťn is de speler van Vitesse, die een vertrek naar 'Tukkerland' zelf wel ziet zitten.

"Het is een stap omhoog. Het is een mooie club. Ze spelen Europees voetbal en werden het afgelopen seizoen vierde. Het is toch een stap omhoog. Maar het is niet aan mij, de clubs moeten er eerst uitkomen," aldus Verhaegh tegenover Omroep Gelderland.

Mocht de transfer niet doorgaan, zal Verhaegh zich daarbij neerleggen. "Ik zal zeker niet met een zuur gezicht gaan rondlopen. Ik heb niet voor niks mijn contract nog verlengd. Het klinkt misschien gek na deze voorbereiding, maar ik heb er alle vertrouwen in. Mijn zaakwaarnemer regelt het verder, ik wacht wel af."

Verhaegh werd eerder deze zomer al in verband gebracht met onder meer AZ en Middlesbrough.

[US] Nieuwe Krajicek op een Grand Slam

MichaŽlla Krajicek is niet op de US Open aanwezig maar nu blijkt er toch een lid van de Krajicek-familie mee te doen aan het toernooi. Austin Krajicek, jeugdkampioen van Florida, kwam met de uitspraak familie te zijn van Wimbledon-winnaar Richard Krajicek, de halfbroer van MichaŽlla.

Vader Petr en Richard beweren de achttienjarige speler niet te kennen. In de New York Times beweert Austin te hebben gebeld en geschreven te hebben met zijn Nederlandse familie. De jonge speler kwam met een wildcard het toernooi binnen.

Betis gaat voor Pranjic

sc Heerenveen dreigt om op de valreep alsnog Danijel Pranjic kwijt te raken. Volgens De Telegraaf heeft Real Betis een bod van vijf miljoen euro uitgebracht op de Kroaat.

Algemeen directeur Yme Kuiper wilde geen commentaar geven op de Spaanse belangstelling, maar verlangt naar verluidt bijna het dubbele. Pranjic rekende zelf niet meer op een grote club dit seizoen en wilde met plezier nog een jaar bij Heerenveen blijven.

Pranjic kende vorig seizoen een goed jaar en wist ook op het EK indruk te maken. De Kroaat speelt sinds medio 2005 in Friesland, dat hem destijds overnam van Dinamo Zagreb.

'De Guzman blijft bij Feyenoord'

Zaakwaarnemer Jan de Visser verwacht dat middenvelder Jonathan de Guzman bij Feyenoord blijft, dit ondanks vermeende geruchten uit Engeland.

Onder meer Everton en Arsenal zouden belangstelling hebben voor de geboren Canadees, die al enkele jaren een vaste waarde is in Rotterdam. "Je weet natuurlijk nooit wat clubs in Engeland en Spanje op het laatste moment nog gaan doen. Ze hebben tot maandagavond de tijd. Maar voorlopig zijn er alleen geruchten," aldus De Visser in het Algemeen Dagblad.

"De Guzman zit ook niet in de situatie dat hij weg moet. En Šls er nog een club komt, moet een transfer goed zijn voor hem ťn voor Feyenoord. Ik verwacht niet dat dat gaat gebeuren."

De Guzman heeft al 61 competitieduels gespeeld voor Feyenoord, waarin hij elf keer doel heeft getroffen.

Radio 1 profiteert van volle sportzomer

Het EK voetbal en de Tour de France hebben Radio 1 geen windeieren gelegd. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart vanochtend bekend heeft gemaakt. De publieke nieuws- en sportzender kreeg er 0,7 procent marktaandeel bij in juni en juli. Dat ging vooral ten koste van Radio 538 en Q-music. Ook de publieke en commerciële regionale zenders deden het slechter.

100%NL zit al een tijdje in de lift. Het radiostation wint nu ook weer licht en gaat daardoor Arrow Classic Rock voorbij, dat 0,2 procent verliest. Ook Radio 5 is Arrow voorbij.

We luisterden met z'n allen gemiddeld 2 uur en 57 minuten per dag naar de radio. Dat is zeven minuten korter dan in de vorige meetperiode. Aan het luisteronderzoek doen maandelijks tussen de 8000 en 9000 mensen mee.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden .

[upd] Baby met twee hoofden overleden

In Bangladesh willen duizenden mensen een jongetje zien, dat gisteren is geboren met twee hoofden. De 4,5 kilo wegende baby Kiron heeft vier ogen, vier oren, twee neuzen en twee monden, aldus lokale media.

Een aantal Bengalezen heeft de moeder van het jongetje geld gegeven in de hoop dat dat hen gelukt brengt. De baby met twee hoofden kwam via een keizersnede ter wereld.

Update 11.19 uur
De baby is vannacht overleden. Dat gebeurde nadat de ouders hem mee naar huis hadden genomen omdat ze te weinig geld hadden voor de  zorg. Kiron had griep en problemen met de ademhaling

Kiron trok de afgelopen dagen bijna 150.000 belangstellenden. De politie moest er in Keshobpur, ongeveer 135 kilometer van de hoofdstad Dhaka, op een gegeven moment zelfs aan te pas komen om de massa onder controle te krijgen.

Baby met twee hoofden Kiron  (foto: ANP)

Xbox 360 Arcade, niet de SKU, maar met muntjes

Nu zijn arcade-hallen een uitstervend ras in Nederland, maar in Japan en de VS doen ze het nog altijd erg goed. Microsoft gaat hier op in springen door met een Xbox 360 arcadekast te komen genaamd Arcade Station T2, die ongetwijfeld geÔnspireerd is door de arcadekast die Nintendo in 1986 uitbracht onder de naam PlayerChoice 10.

De Arcade Station T2 zal worden voorzien van twee Xbox 360-controllers en twee aansluitingen voor memorycards. De kast zal system-link ondersteunen, maar het is nog onbekend of ook Xbox Live beschikbaar zal zijn op de kasten. De kast is ontwikkeld onder licentie van Microsoft door Quasimoto Interactive, die al vaker arcadekasten gebouwd hebben.

De lijst met beschikbare games is nog niet bekend gemaakt, evenals een releasedate.


Jongen vrijuit na doodsteken Henk Schuurman

De 17-jarige Leroy F. uit Almere is gisteren in hoger beroep vrijgesproken van het doodsteken van de 56-jarige Henk Schuurman. Schuurman werd in juli 2007 doodgestoken na een ruzie met drie eierengooiende jongeren uit Almere van 15, 16 en 18 jaar oud.

Zij bekogelden niet alleen de auto van het slachtoffer maar ook zijn vrouw. Via een open raam kreeg zij een volle lading eierstruif over haar heen. De drie verdachten van Surinaamse en Antilliaanse komaf werden vastgezet. De toen 16-jarige F. werd beschouwd als hoofddader. De rechtbank veroordeelde hem vorig jaar tot anderhalf jaar jeugddetentie plus jeugd-tbs.

In hoger beroep is F. nu vrijgesproken. Volgens het Gerechtshof heeft de dove jongen zich wel schuldig gemaakt aan doodslag. Er hoeft echter geen straf te volgen omdat hij eerst zelf was aangevallen door het latere slachtoffer en vervolgens probeerde zijn vriend te ontzetten, die hem te hulp was geschoten en het onderspit dreigde te delven. De verdachte wilde dat het vechten zou stoppen. Zowel F. als zijn vriend hadden de eieren overigens niet gegooid. Dat had een andere knaap gedaan.

De 'moord' op Schuurman leidde indertijd tot woedende reacties onder de bevolking. Een woedende broer van het slachtoffer zei toen in een toespraak tot de circa 400 deelnemers aan een lawaaitocht de politiek verantwoordelijk te achten. De lokale politiek schitterde daarbij door afwezigheid, mede doordat de familie van Schuurman had laten weten geen prijs te stellen op de komst van het gemeentebestuur. 'Onhandige' opmerkingen van VVD-burgemeester Annemarie Jorritsma dat de steekpartij een 'lokaal incident' was en haar weigering om de landelijke media te woord te staan, speelden mee met dat besluit.

Final Fantasy XIII niet in Japan

Slecht nieuws voor de Xbox 360 bezitters in Japan: Final Fantasy XIII gaat daar niet voor hun console uitkomen. Dit werd bekend gemaakt in het Dengeki Playstation magazine, waarin game director Motomu Toriyama het volgende zei:

"There will absolutely not be an Xbox 360 version of Final Fantasy XIII for Japan"

Daar valt natuurlijk niet veel aan te interpreteren, de game gaat dus gewoon niet in Japan uitkomen volgens Toriyama. De reden is dus niet helemaal duidelijk, het zal hoe dan ook een teleurstelling zijn voor alle Japanse Xbox 360 bezitters.

De game gaat daar dus wel uitkomen voor de Playstation 3, de release datum staat voor volgend jaar gepland. Kort daarna zal de game voor meerdere platforms uitkomen in Europa en Amerika.Final Fantasy XIII niet naar Japanse Xbox 360


[Update] Microsoft: zeg maar dag tegen de laser

Update 10.33
User Da_p00pb0x wees ons op de volgende bron, waar de opvolger voor de huidige laser-muizen getoond wordt. Het is een muis die gebruik maakt van een blauwe LED om de positie te bepalen. Dit biedt als voordeel dat de muis op meer oppervlakken werkt dan de laser-muizen.

Oorspronkelijk bericht
De site van Microsoft Hardware, de divisie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van onder meer muizen en toetsenborden, biedt momenteel een afbeelding met daaronder de tekst "Say Goodbye to Laser" en de datum 9 september 2008.
Wat hiermee bedoeld wordt is niet geheel duidelijk.

Het zou kunnen dat Microsoft binnenkort met een nieuwe generatie muizen komt die niet meer van lasertechnologie gebruik maken om de positie van de muis te bepalen. Wat hiervoor in de plaats moet komen blijft vooralsnog giswerk, maar het is goed mogelijk dat de reus uit Redmond met touch-technologie komt die als muis-input gaat dienen, vergelijkbaar met de touchpads op laptops.

Zodra we meer weten over de ontwikkelingen bij Big M, laten we het jullie weten.

Platenbons Suge Knight opgepakt

Marion 'Suge' Knight, oprichter van het bankroet verklaarde Death Row Records, is gisteren gearresteerd voor mishandeling en drugsbezit. De platenbons werd opgepakt in het centrum van Las Vegas, waar de politie hem aantrof terwijl hij met een mes zwaaide naar zijn vriendin. Hij heeft haar volgens een woordvoerder van de politie niet gestoken.

Bij de arrestatie bleek de 43-jarige Knight in het bezit te zijn van xtc en de zware pijnstiller hydrocodon. De identiteit van de vrouw die hij zou hebben mishandeld, is door de politie niet onthuld. Volgens agenten raakten de twee in een ruzie verwikkeld in de auto van Knight, waarna die zijn vriendin een stomp tegen haar hoofd zou hebben gegeven.

De vrouw zou de auto tot stilstand hebben gebracht door aan het stuur te trekken en vervolgens de benen hebben genomen. Na een achtervolging zou Knight haar staande hebben gehouden.

Knight is niet bepaald een onbeschreven blad. Zo werd hij in 1992 veroordeeld voor mishandeling en kreeg hij een proeftijd. In 1996 moest hij voor vijf jaar de cel in wegens het schenden van de voorwaarden van die proeftijd. In 2003 keerde hij terug achter de tralies nadat hij een parkeerwacht bij een nachtclub in Hollywood sloeg.

In 2005 raakte hij gewond bij een schietpartij in een nachtclub in Miami. Knight was in 1996 bij Tupac Shakur toen hij werd neergeschoten in Las Vegas. De rapper, die onder contract stond bij Knight, overleed zes dagen later.

Met Death Row Records verkocht Knight in de vroege jaren negentig tientallen miljoenen albums van rappers als Tupac Shakur, Dr. Dre en Snoop Dogg. De platenmaatschappij werd in 2006 bankroet verklaard en twee maanden geleden verkocht voor ruim zestien miljoen euro. Knight heeft inmiddels een nieuwe platenmaatschappij opgericht, Blackball Records.

'Door defibrillatoren minder doden hartstilstand'

Omdat er steeds meer defibrillatoren zijn, overleven steeds meer mensen een hartstilstand. Dat heeft Hans Stam van de Nederlandse Hartstichting vandaag gezegd op BNR Nieuwsradio.

Een defibrillator is een apparaat dat het hart met een stroomstoot weer op gang brengt. De apparaten hangen tegenwoordig steeds vaker op plaatsen waar veel mensen zijn. In totaal zijn er 20.000 in Nederland.

In combinatie met reanimatie werkt de defibrillator in 35 procent van de gevallen.

'Internationaal plan voor redding dollar'

De Verenigde Staten, de Europese Centrale Bank en Japan hebben eerder dit jaar een reddingsplan voor de dollar opgesteld. Het plan moest in werking treden als de Amerikaanse munteenheid in een vrije val terecht zou komen. Dat meldt de Japanse zakenkrant Nikkei vandaag.

De drie partijen maakten in maart afspraken over een gezamenlijke interventie als de dollar hevig in waarde zou dalen. In het plan, dat voorzag in een gecoördineerde aankoop van de Amerikaanse munt en de verkoop van euro's en yens, was niet vastgesteld hoe ver de dollar zou moeten vallen voordat er zou worden ingegrepen.

Afgelopen voorjaar baarde de dalende dollar Washington steeds meer zorgen omdat een zwakke valuta de inflatie zou kunnen opjagen. Europa en Japan waren ook niet gelukkig met de goedkope dollar omdat Europese en Japanse producten voor Amerikanen steeds duurder werden. De afgelopen weken heeft de dollar zich hersteld. Een euro kostte vanochtend 1,4785 dollar.


Dollar  (foto: ANP)

Marianne Thieme 'doet' het met ex-jager

Voorvechtster van dierenrechten en leider van de Partij voor de Dieren Marianne Thieme heeft een relatie met een boer die een jachtakte bezit. Bovendien heeft boer Jaap Korteweg in het verleden gejaagd, zo schrijft De Telegraaf vandaag.

Volgens Thieme betreft het echter ''oud nieuws'', hetgeen klopt want eind vorig jaar berichtte FOK! er ook al over.  Haar vriend is een ex-jager, zo zegt Thieme. Verder vindt ze het ''weinig relevant'' voor haar politieke positie. ''Ik denk dat elke jager die zijn geweer aan de wilgen hangt, geweldig nieuws is. Dit land zou veel meer ex-jagers moeten hebben''.

Dat Korteweg nog een jachtlicentie heeft, is volgens haar de normaalste zaak van de wereld. ''Iedere grondeigenaar heeft jachtrechten. Mijn vriend maakt daar geen gebruik van en het jachtrecht garandeert dat niemand anders daar kan jagen.'' Thieme wijst er op dat haar vriend een biologische akkerbouwer is. ''Hij legt zich toe op de productie van honderd procent plantaardige vleesvervangers. Ik ben daar trots op.”

'Oud nieuws'

Gears of War 2 heeft 50 achievements

Monteer een kettingzaag onder een vrij zwaar kaliber machinegeweer, hang wat plaatstaal om de hoofdpersonen en gooi wat gemene buitenaardse wezens in de richting van de speler(s). Dit zijn de basisingedriŽnten voor de game waar een hoop Xbox 360-eigenaren momenteel naar uitkijken: Gears of War 2. Zoals het een X360-game betaamt, is ook deze editie van Gears of War voorzien van een stapel achievements die je gamerscore op krikken. Hieronder kun je zien wat je zult moeten doorstaan om ze allemaal te halen:

1. Green as Grass (10) – Train the rook (any difficulty)
2. It’s A Trap! (10) – Story progression in Chapter 2
3. Escort Service (10) – Story progression in Chapter 3
4. Girl About Town (10) – Story progression in Chapter 4
5. That Sinking Feeling (10) – Story progression in Chapter 5
6. Freebaird! (10) – Story progression in Chapter 6
7. Heartbroken (10) – Story progression in Chapter 7
8. Longitude and Attitude (10) – Story progression in Chapter 8
9. Tanks For The Memories (10) – Story progression in Chapter 9
10. Water Sports (10) – Story progression in Chapter 10
11. Saved Maria (10) – Story progression in Chapter 11
12. Be Vewwy Vewwy Quiet (10) – Story progression in Chapter 12 (passive)
13. We’re Hunting Rabbit (10) – Story progression in Chapter 12 (aggressive)
14. Wrapped In Beacon (10) – Story progression in Chapter 13
15. Have Fun Storming The Castle (10) – Story progression in Chapter 14
16. And The Horse You Rode In On (10) – Story progression in Chapter 15
17. They Just Keep Coming (10) – Story progression in Chapter 16
18. Brumak Rodeo (10) – Story progression in Chapter 17
19. Does This Look Infected To You? (10) – Story progression in Chapter 18
20. Reservist (25) – Complete all campaign acts on Casual difficulty
21. Non-Commissioned Officer (50) – Complete all campaign acts on Normal difficulty
22. Commissioned Officer (75) – Complete all campaign acts on Hardcore difficulty
23. Commander (150) – Complete all campaign acts on Insane difficulty
24. Tourist (5) – Recover 5 Collectibles (any difficulty)
25. Pack Rat (15) – Recover 20 Collectibles (any difficulty)
26. Completionist (30) – Recover all 43 Collectibles (any difficulty)
27. Dom-Curious (10) – Complete one chapter in co-op on any difficulty
28. Domination (30) – Complete ten chapters in co-op on any difficulty
29. I Can’t Quit You, Dom (50) – Complete all acts in co-op on any difficulty
30. Crossed Swords (10) – Win a Chainsaw Duel
31. Ain’t Too Proud To Beg (10) – Crawl to a teammate and be revived
32. Pound of Flesh (10) – Use a meat shield to absorb a killing blow
33. DIY Turret (10) – Use a cover-mounted Gatling gun to kill three enemies without dismounting
34. Shock and Awe (10) – Use the mortar to kill three enemies with a single shot
35. Said The Spider To The Fly (10) – Kill an enemy with a planted grenade
36. Blowed Up Real Good (10) – Kill three enemies with a single grenade tag
37. Shake and Bake (10) – Kill three enemies with the flamethrower without reloading
38. Variety is the Spice of Death (30) – Kill an enemy with every weapon in the game
39. Multi-Talented Executioner (30) – Execute a downed enemy with every weapon in the game
40. Seriously 2.0 (50) – Kill 100,000 enemies, total, across all modes
41. Photojournalist (10) – Submit a spectator photo
42. It Takes Two (10) – Win Wingman with both team members alive
43. The Old Ball and Chain (10) – Capture a Meat Flag in a winning match of Meat Flag
44. It’s Good To Be The King (10) – Finish a winning round of Assassination as the leader
45. You Go Ahead, I’ll Be Fine (10) – Collect all the rings value in a winning round of KOTH
46. Back To Basic (20) – Complete Multiplayer Training Grounds
47. Can Do It All (30) – Win a match of every multiplayer game type
48. Around The World (30) – Win one match on each of the 12 MP maps
49. Survived To Five (20) – Entire team must survive the first five waves of Horde (any difficulty)
50. Survived To Ten (30) – Entire team must survive the first ten waves of Horde (any difficulty)

'Vaker en harder geweld in de trein'

Het geweld in de trein neemt toe. De Telegraaf schrijft vandaag een intern NS-rapport in handen te hebben, waaruit blijkt dat geweld steeds vaker voorkomt en bovendien verhardt. Bovendien zou de politie bij ernstige incidenten regelmatig niet komen opdagen.

Tussen april en juni steeg het aantal geweldsincidenten in Nederlandse treinen met vijftien procent, meldt het dagblad. Op de lijn van Hoorn naar Alkmaar nam het aantal gevallen van ernstig geweld met 280 procent toe, op het traject van Schiphol naar Zaandam verdubbelde het.

Begin dit jaar klaagden de spoorwegvakbonden dat de NS laks is met het aanpakken van agressie. Het bedrijf zou te weinig doen om het tekort aan conducteurs die gewelddadige passagiers mogen aanpakken weg te werken.

Cel geŽist voor ontvoering om wiet

Vier Brabanders hebben gisteren vijf jaar gevangenisstraf tegen zich horen eisen voor onder meer ontvoering van een werknemer van een coffeeshop. Het Openbaar Ministerie in Den Bosch eiste tegen een vijfde verdachte vier jaar cel. Een van de verdachten zou bovendien zijn betrokken bij een diefstal van een grote hoeveelheid wiet uit een Tilburgs politiebureau.

Het 39-jarige slachtoffer werd in november van haar bed gelicht en gedwongen haar sleutel van de coffeeshop in Leerdam af te geven. Het vijftal zou vervolgens wiet en geld hebben gestolen uit de zaak. De vrouw werd later die nacht ongedeerd aangetroffen op de A2 bij Vught.

De wietdiefstal uit het politiebureau aan het Wilhelminapark vond in oktober plaats. De 32-jarige verdachte uit Geldrop zou de softdrugs hebben meegenomen met hulp van een 30-jarige agente uit Eindhoven. Die ontkent iets met de zaak te maken te hebben. Ze zit sinds maart geschorst thuis en staat in december terecht voor de rechtbank in Breda.

Drankgebruik kind genetisch bepaald

Kinderen die op heel jonge leeftijd beginnen met het drinken van alcohol hebben daarvoor genetische aanleg. Die genetische aanleg is bepalend voor het het alcoholgebruik en niet de invloeden uit de omgeving, zoals altijd werd aangenomen.

Dat is een van de conclusies uit een onderzoek van gezondheidswetenschapper Evelien Poelen naar het drankgebruik onder jongeren, waarop zij volgende week promoveert aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Voor haar onderzoek gebruikte Poelen de gegevens van duizenden tweelingen tussen de 12 en 25 jaar, die door de Vrije Universiteit (VU) zijn verzameld. Door deze gegevens kon zij de invloed van erfelijke aanleg onderzoeken.

De tweelingen groeiden op in dezelfde omgeving, waardoor de invloeden van buitenaf (alcoholgebruik van ouders, regels in huis) gelijk zijn. Door het gedrag van eeneiige tweelingen (met dezelfde genen) te vergelijken met dat van twee-eiige tweelingen (met voor de helft dezelfde genen) is iets te zeggen over de invloed van die genen.

Poelen ontdekte dat alcohol drinken op jonge leeftijd (voor het dertiende jaar) bij eeneiige tweelingen vaker gelijktijdig voorkwam dan bij twee-eiige tweelingen.

Betekent dit dat alcoholgebruik bij jonge kinderen niet is te voorkomen? Nee, zegt Poelen. Volgens haar blijft de beste oplossing om kinderen op jonge leeftijd niet in aanraking te laten komen met alcohol, want dan wordt de 'alcoholaanleg' ook niet geprikkeld.

Het is bekend dat kinderen in Nederland jong beginnen met drinken. Uit de gegevens van Poelen blijkt dat ongeveer 30 procent van de kinderen voor hun dertiende wel eens alcohol heeft gedronken. Van de jongeren tussen de 12 en 15 jaar drinkt tussen de 16 en 29 procent geregeld alcohol.


Drankgebruik kind genetisch bepaald  (foto: DAG)

Gehandicapte Palestijnen 40 jaar verstopt

Een Palestijns echtpaar op de Westoever heeft zijn verstandelijk gehandicapte zoon en dochter veertig jaar lang verborgen gehouden omdat het vreesde dat de huwelijkskansen van een derde kind verkeken zouden zijn als mensen van de twee zouden afweten.

Bijna niemand in het dorp Beit Awwa was op de hoogte van het bestaan van de 38-jarige Bassam Musalmeh en zijn 42-jarige zus Nawal. Vanaf dat ze klein waren werden ze opgesloten gehouden in twee bedompte, bouwvallige betonnen ruimtes achter het huis van de familie.

Ze werden dinsdagavond bij toeval gevonden door de politie, die een inval deed bij de familie omdat de vader verrdacht wordt van banden met Hamas. Toen de agenten het huis doorzochten hoorden ze geluiden en troffen ze de twee aan in de kamers, waar een sterke lucht van zweet en urine hing.

De vader werd aangehouden,maar het was niet duidelijk of dat was vanwege het opsluiten van de kinderen of omdat hij werd verdacht van connecties met Hamas.

De politie maakte foto's van de broer en zus zoals ze hen hadden aangetroffen - de man naakt en de vrouw met alleen een dun nachthemdje aan. Toen verslaggevers woensdag bij het huis kwamen waren zij kennelijk gewassen en in schone kleren gestoken. Een oom zei dat nooit een specifieke handicap bij de twee is vastgesteld, maar dat zij niet kunnen praten en geen mensen kunnen herkennen.

"Dit is droevig, schandelijk en verschrikkelijk", zei Imad Abumohr, een gehandicapte rechtenactivist. Hij zei dat er op de Westoever veel te weinig opvangmogelijkheden zijn voor gehandicapten en dat er ongetwijfeld meer dan dit soort schrijnende gevallen bestaan op het platteland.

In Arabische gemeenschappen worden vaak volle neven en nichten aan elkaar uitgehuwelijkt, omdat het bezit dan in de familie blijft. Dat daardoor de kans op kinderen met een geestelijke afwijking groter wordt is vaak niet bekend. De vader van de twee opgesloten kinderen trouwde ook met zijn nicht. Ze kregen acht kinderen, van wie er zeven geestelijk niet in orde waren. Vijf van de zeven stierven jong en alleen Nawal, Bassam en het enige niet-gehandicapte kind, een zoon die inmiddels getrouwd is, bleven over.

Gehandicapte kinderen 40 jaar verstopt  (foto: DAG)

Philips claimt dunste televisie ter wereld

Philips claimt de dunste lcd-televisie ter wereld te hebben gemaakt. Het gaat om een prototype van 8 millimeter dik.

Het elektronicaconcern maakte dat bekend op de consumentenelektronicabeurs IFA in Berlijn. Wanneer en of het prototype daadwerkelijk op de markt komt, is nog niet duidelijk. De dunste die Philips nu in huis heeft is de 4,5 centimeter dikke Essence en die is gisteren op de beurs gepresenteerd.

Inclusief het vernieuwende ophangsysteem komt de Essence 5,5 centimeter van de muur te hangen. Het slanke model van de televisie is niet het enige waar het elektronicaconcern mee pronkte. Ook het in gewicht is de tv flink 'afgevallen'. Een 42-inchtelevisie weegt gemiddeld 40 kilo. Deze weegt nog maar 16,5 kilo. Mede daardoor hoeft er ook geen lomp ophangsysteem achter het apparaat te worden geplaatst.

Daarnaast heeft Philips het irritante dradenwerk van de Essence, dat de televisie verbindt met allerlei andere apparaten, weten terug te brengen tot één dik snoer. Daar kan alles in worden teruggebracht, dus ook de draden die met de dvd-recorder en home-cinemaset zijn verbonden. Voorlopig blijft Sharp pronken met de dunste televisie, die in 2010 beschikbaar komt voor de consumenten. Maar liefst 2 centimeter 'dik' is deze jongen die vorig jaar op de IFA werd geïntroduceerd.


Philips (foto: ANP)

Sony komt met tower-defense game Savage Moon

Downloadable games zijn helemaal hip. Er verschijnen steeds meer kleinere games die te downloaden zijn via het PSN of Xbox live voor een zacht prijsje. Sony heeft een nieuwe downloadable game aangekondigd genaamd Savage Moon.

Savage Moon is een zogenaamde "tower-defense" game. In de game moet je jezelf verdedigen tegen insect-achtige aliens. Dit doe je door torens te bouwen die elk verschillende wapens en functies hebben. Je zal beginnen met torens die machine-geweren bevatten, maar dit arsenaal wordt al snel uitgebreid met zwaardere wapens. Alleen sterke wapens zijn niet genoeg om je basis te beschermen, want je moet je torens op strategische plekken plaatsen om alle aliens tegen te houden.

Er zijn ook een stel screenshots voor de game verschenen, die je hieronder kunt zien.

'Kaping was wraakactie vriend'

Familieleden van de twee verdachten die aangehouden zijn na de vermeende kaping van een Transavia-toestel op Rotterdam Airport zeggen dat het koppel het slachtoffer is geworden van een wraakactie van een vriend genaamd Coco.

De woning van de gearresteerde Fatih K. (31) en zijn vriendin Hinda (28) is eerder grondig onderzocht door de politie. Volgens het OM zijn onder andere een laptop en een huiscomputer in beslag genomen bij de huiszoeking.

De broer van Fatih K., Mehmed, verklaarde tegenover De Telegraaf dat zijn broer er ingeluisd is door een jaloerse vriend. Volgens hem was de marechaussee al op zoek naar deze man, die de bijnaam Coco draagt. "Ik heb gehoord dat hij inmiddels is opgepakt," aldus Mehmed. 

In Hart van Nederland vertelde de familie van Fatih dat zij niet kunnen geloven dat hij het vliegtuig wilde kapen. Hij zou samen met zijn vriendin op vakantie gaan naar Bodrum (Turkije). Hij had een last minute geboekt en zou 22 dagen in een hotel verblijven. Het was de bedoeling dat Fatih en Hinda vanaf Schiphol zouden vertrekken naar hun vakantieadres, maar hij miste zijn vlucht. Omdat zijn familie nog een vlucht naar Bodrum wist te boeken vanaf Rotterdam Airport, kon de vakantie toch nog doorgaan.

Dinsdagavond zou het vliegtuig vertrekken naar het Turkse Bodrum. Vlak voor vertrek zou 'de vriend' 112 hebben gebeld en een waarschuwing voor een kaping hebben afgegeven. Nadat er op dit telefoontje is gereageerd, werd het vliegtuig tegengehouden en enkele uren later is het tweetal gearresteerd.

De handelswijze van de marechaussee heeft bij veel partijen kwaad bloed gezet. Op advies van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) is het vliegtuig aan de grond gehouden. Hierbij werden Transavia en Rotterdam niet geïnformeerd en hebben zij vanaf de zijlijn toe moeten kijken. Urenlang wist onder andere de president-directeur van Transavia, mr. Onno van den Brink, niet waarom zijn toestel aan de grond moest blijven. Het enige dat hij te horen kreeg was dat er geen sprake zou zijn van een actieve kaping of ander actief geweld. Volgens het OM komt er een onderzoek over hoe er bij een nieuw incident sneller op de melding in kan worden gespeeld.

Een groot aantal passagiers uit het Transavia-toestel is dinsdagavond alsnog met een ander vliegtuig naar Turkije vertrokken. Zij reageerden kwaad op het optreden van de marechaussee. "Het heeft allemaal veel te lang geduurd. Als er sprake is van een beoogde kaping, dan laat je mensen niet zo lang in een vliegtuig zitten met de kapers. Ze hadden ons dan al eerder uit het vliegtuig kunnen halen," aldus een van de gedupeerden vanuit Bodrum. 

 

Ingrijpende herziening kinderopvang

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs gaat het systeem van kinderopvang ingrijpend herzien. Het kabinet zal hiertoe deze week besluiten, verwachten ingewijden. Ze bevestigen een bericht van De Telegraaf van vandaag hierover.

Uitgangspunt bij het nieuwe systeem van kinderopvang wordt het advies van de commissie-Bakker, die eerder dit jaar het kabinet adviseerde hoe meer mensen aan de slag geholpen kunnen worden.

Bakker stelde voor om de toeslag voor kinderopvang afhankelijk te maken van het inkomen van de meest verdienende ouder. Die aanpak stimuleert de minst verdiende de ouder (doorgaans de vrouw) meer te gaan werken. In het huidige systeem bepaalt het gezamenlijke inkomen van man en vrouw de hoogte van de toeslag. Vaak loopt de toeslag terug als de minst verdienende meer gaat werken.

Mooie plaatjes voor HAWX

Tom Clancy heeft zijn naam al aan heel wat games geleend. Ubisoft komt nu met een nieuwe game met deze naam. Met Tom Clancy's HAWX betreden we het luchtruim als een echte straaljagerpiloot, en zullen we de wereld moeten beschermen vanuit de lucht. De game zal uiterst realistische vliegtuigen en omgevingen kennen. Om dit nog maar eens te benadrukken zijn er drie nieuwe screenshots opgedoken waarin we dit goed kunnen zien.

Hoger beroep Holleeder vandaag van start

Het gerechtshof in Amsterdam maakt vandaag en morgen een begin met de behandeling van de zaak-Holleeder in hoger beroep. Het gaat om voorbereidende, zogeheten regiezittingen.

Willem Holleeder (50) werd vorig jaar december na een uitputtend en bewogen strafproces veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf, in hoofdzaak wegens het afpersen van drie vermogende zakenlieden.

Het Openbaar Ministerie (OM) had twaalf jaar tegen 's lands meest besproken 'topcrimineel' geëist. De rechtbank in Haarlem achtte het bewijs voor een vierde afpersingszaak niet geleverd en sprak Holleeder (en twee medeverdachten) daarvan vrij.

Holleeder werd in januari 2006 gearresteerd en heeft sindsdien vastgezeten. Het proces in eerste aanleg begon (op 2 april 2007) met een onopgehelderd gebleven raketaanslag op het extra-beveiligde gerechtsgebouw in Amsterdam-Osdorp, luttele uren voordat de zitting zou aanvangen. Enkele procesdagen later werd Holleeder ernstig ziek - hij bleek te lijden aan ernstig hartfalen en moest met spoed worden geopereerd. De hartkwaal heeft Holleeder blijvend verzwakt.

Het dossier-Kolbak, zoals de zaak-Holleeder officieel heet, bevat meer dan tweehonderd ordners. Aanzet tot de zaak vormde een serie gesprekken die de Amsterdamse vastgoedmagnaat Willem Endstra in 2003 en begin 2004 voerde met inlichtingenrechercheurs van de Amsterdamse politie. In die gesprekken maakte Endstra niet alleen gewag van het feit dat zijn vroegere vriend Holleeder zich had ontpopt tot zijn genadeloze afperser, ook vertelde hij honderduit over liquidaties en andere wetenswaardigheden van de onderwereld. Op 17 mei 2004 werd Endstra geliquideerd voor zijn kantoor in Amsterdam-Zuid.

Met je sniper rifle door de struiken in Far Cry 2-gameplay

Oktober zal dť maand zijn voor gamers. Er komen een hoop grote releases uit in de maand waardoor je je afvraagt waar je in godsnaam de tijd vandaan zou moeten halen om alles te kunnen spelen. …ťn van deze games is Far Cry 2. Met een grote open-wereld in de jungle van Afrika wordt dit zeker geen spel dat je in een aantal uur kan uitspelen.

Velen van jullie zullen al heel wat gameplay materiaal van deze game hebben gezien. Die gameplay werd altijd geshowd op een high-end PC, en mensen vroegen zich af of dit ook realistisch was op de Playstation 3 en Xbox 360. Gelukkig is er nu gameplay verschenen wat gespeeld is op de consoles. Kijk en oordeel of het er nog steeds zo goed uit ziet.

Obama per acclamatie aangewezen als kandidaat

De Democratische Partij heeft vanochtend vroeg (onze tijd) Barack Obama per acclamatie aangewezen als kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. Dat gebeurde op verzoek van zijn voormalige rivale Hillary Clinton.

De afzonderlijke staten waren begonnen in alfabetische volgorde hun stem uit te brengen. Obama had al een flinke voorsprong op Clinton. Toen New York, de staat waarvoor Clinton in de Senaat zit, aan de beurt was, vroeg de voormalige First Lady het woord. Clinton vroeg het partijcongres de stemming te staken en Obama per acclamatie aan te wijzen als kandidaat voor het Witte Huis. De congresgangers stemden daar met gejuich mee in.

Een trotse Barack Obama  (foto: ANP)

Jansen van Bayern naar HSV

Marcell Jansen speelt komend seizoen niet meer voor Bayern MŁnchen maar voor HSV. Woensdag kwamen de twee clubs tot een overeenstemming over de 22-jarige linksback.

Vandaag zal Marcell Jansen een medische keuring ondergaan in Hamburg. Wanneer hij goedgekeurd wordt zal hij een contract ondertekenen dat hem tot 30 juni 2013 aan de club zal verbinden.

HSV ziet in de 28-voudig international een veelbelovende speler voor in de toekomst. Jansen stond het afgelopen EK in Oostenrijk en Zwisterland in de finale met Duitsland.

Jansen kwam eerder nog voor een andere Duitse club uit. Van 1993 tot 2007 speelde hij bij Borussia MŲnchengladbach voordat hij naar Bayern MŁnchen vertrok.

Chedric Seedorf naar derdeklasser Frankrijk

Chedric Seedorf vervolgt zijn voetballoopbaan in Frankrijk. Hij tekent een contract bij de Franse derdeklasser Olympique Croix de Savoie 74.

De verdedigende middenvelder stond vorig jaar nog onder contract bij het Belgische KV Oostende. Daarvoor speelde hij bij NAC Breda en het Italiaanse Legnano Pizzighettone.

Seedorf genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax, daarna die van Internazionale tot hij vervolgens in 2001 door NAC Breda werd aangetrokken.

Canadees vleesbedrijf erkent schuld

Door het eten van besmet vlees zijn in Canada al zeker vijftien mensen omgekomen. De directie van het verdachte bedrijf Maple Leaf heeft nu erkend dat het bedrijf schuldig is aan de besmetting met de listeriabacterie.

Wie een listeriabesmetting oploopt kan erg ziek worden en in het uiterste geval zelfs overlijden. Zieken kunnen onder andere te maken krijgen met nekkramp en longontsteking. Waardoor de besmetting van het vlees is ontstaan, is niet duidelijk. Experts doen onderzoek naar de besmettingsbron.

De directeur laat weten dat alleen het bedrijf verantwoordelijk is. De Canadese regels en het voedselveiligheidssysteem hebben niets met de problemen te maken.

Russen steeds vaker op internet

Binnen Europa verschilt het per land hoeveel inwoners toegang hebben tot internet. Nederland en de Scandinavische landen scoren traditioneel hoog. Uit recent onderzoek is echter gebleken dat Rusland het snelst groeiende aantal internetgebruikers heeft in Europa.

Het bedrijf Comscore deed onderzoek naar de internetgewoontes van Europese internetters. Gedurende het afgelopen jaar groeide het totaal aantal Europese internetgebruikers met 8 procent tot 241,8 miljoen bezoekers in juni 2008. Rusland had het snelst groeiende aantal internetgebruikers in Europa met een groei van 27 procent of 17,5 miljoen bezoekers. Het werd opgevolgd door Frankrijk (+21 procent), Spanje (+15 procent) en Ierland (+15 procent).

Nederland heeft het hoogste internetgebruik. Daarbij was in juni 82 procent van de Nederlanders, van 15 jaar of ouder, online. Ook in de Scandinavische landen lagen de gebruikspercentage hoog, met in de top vijf Denemarken (77 procent), Zweden (76 procent), Noorwegen (76 procent) en Finland (69 procent). De hoge cijfers komen vooral doordat veel mensen een computer bezitten en vrijwel overal toegang hebben tot een snel netwerk. In zuidelijke landen is de dekking veel lager dus kunnen mensen minder vaak online, ook al zouden ze dat willen.

Britse internetgebruikers besteedden de grootste hoeveelheid tijd online, gemiddeld 28,5 uur per maand. Duitsers bekijken gemiddeld de meeste webpagina's, namelijk 2.906 pagina's per bezoeker. Wat de scores van Nederland zijn, is niet bekend.


Russen steeds vaker op internet  (foto: DAG)

'Angela Merkel machtigste vrouw'

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is nog steeds de machtigste vrouw ter wereld. In de ranglijst van het Amerikaanse tijdschrift Forbes staat ze voor het derde jaar op rij op nummer één. Tweede is Sheila Bair van de Federal Deposit Insurance Corp in de VS. Op nummer 7 staat de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Rice. Zij stond vorig jaar nog op nummer 4.

Verder bestaat de top 10 uit zakenvrouwen, onder wie topbestuurders van bedrijven als Pepsi en Xerox. Forbes heeft hun macht berekend aan de hand van onder meer de hoeveelheid geld die ze tot hun beschikking hebben en de aandacht die ze krijgen in de media.

In de top 100 staat één Nederlandse vrouw: eurocommissaris Neelie Kroes op plaats 47.

Moepoepuh - Egbert de Ruijter (2)

Het is toch werkelijk een schande hoeveel kinderen er tegenwoordig verkocht worden. Of nee: motormaaiers. Excuus voor de verwarring. Hoewel, die verwarring kan wel weer tot leuke misverstanden leiden. 'Het is zó'n makkelijk jochie, daar heb je echt geen motormaaier aan,' bevobbelt. Of: 'een motormaaier kan de was doen.' En wat dacht je van: 'tijdelijk in de aanbieding: bij aankoop van een tuinhuisje een kind cadeau'?
Maar goed, waar had ik het over? Over motormaaiers met kinderen, bevobbelt.
Laatste reviews en specials
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
©FOK.nl e.a.