Varaan in Tielse sloot

Varanen, in India lopen ze soms over een vliegveld maar in ons eigen land zwemt er eentje in een sloot. In Tiel, in het park Hertenkamp, poedelt de varaan door het water en gaat af en toe de wal op. Het reptiel, dat circa een meter groot is, trekt veel kijkers.

De lokale Dierenambulance probeert ondertussen de varaan te vangen met behulp van een kooi. Een warmtelamp, vlees en de geursporen van een varaan uit dierentuin Burgers' Zoo moeten het dier naar de kooi lokken.

Hoe de grote hagedis is het park terecht is gekomen, is niet bekend. De parkbeheerder vermoedt dat de varaan is losgelaten door iemand die het dier als hobby hield en er genoeg van had. De gemeente Tiel raadt mensen aan het dier niet eigenhandig te vangen of op te jagen. Iemand die door een varaan is gebeten, kan daar flink ziek van worden.

Update: 13.29 uur
De varaan zwom in de Tielse sloot, want een omstander wist het dier vanmiddag te vangen.

Hij pakte het beest vast toen het dier op de kant zat. Beiden vielen vervolgens in het water, maar de man liet het reptiel niet meer los. De dierenambulance, die tevergeefs had gepoogd de varaan te vangen, ontfermt zich nu over het beest.