Paul de Leeuw niet blij met YouTube

Paul de Leeuw heeft het gehad met YouTube. De presentator betreurt het dat de videowebsite toestaat dat hij wordt afgeschilderd als een pedofiel, naar aanleiding van een oud filmpje uit zijn talkshow. "Er zal toch een soort van redactie moeten zijn die dit soort fouten signaleert en daarop handelt", stelt hij in zijn wekelijkse column in Vara TV Magazine.

In het korte filmpje zingt hij samen met Keesje Groenteman, familie van presentatrice Hanneke Groenteman, het nummer 'Kon ik nog maar even bij je zijn'. In een poging het zingende jongetje van de wijs te brengen, kust De Leeuw hem in zijn nek, knuffelt hij hem en hangt hij hem op zijn kop. Internationale bezoekers van YouTube reageren furieus op het filmpje, dat de titel 'Griezelige Nederlandse pedofiel Paul de Leeuw' heeft.

Volgens De Leeuw is het fragment uit zijn context gehaald en daardoor verwarrend voor een internationaal publiek. "Het filmpje, meer dan tien jaar oud, wordt opeens herontdekt door wildvreemden die niets van mij weten en ervan uitgaan dat het uit Nederland is, dus kwaadaardig."

Zelf actie ondernemen werkt volgens de Vara-coryfee slechts averechts. "Wij wilden het er niet afhalen uit angst voor een waar-rook-is-is-vuurreactie."